Απόψεις Κώστας Ν. Χατζηκωστής Αναξιοπιστία και Εξευτελισμός

Αναξιοπιστία και Εξευτελισμός

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”«Με θλίβει γιατί καταφέρομαι μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον ενός Ειδικού Συμβούλου των Ηνωμένων Εθνών,  ενός εκφραστή, υποτίθεται, της διεθνούς νομιμότητος..»

Τον Κυπριακό Ελληνισμό τον θλίβει ότι έχει Πρόεδρο του Κράτους, ένα αμετανόητα επιπόλαιο άνθρωπο. Ο Αναστασιάδης εδώ και χρόνια συνεργάζεται, συνομιλεί, συναγελάζεται, συντρώγει σε ατέλειωτα «αποφασιστικά» δείπνα. Δεν ήταν ψεύτης τότε ο Άϊντε;  Δεν ήταν φιλότουρκος;  Δεν ήταν «υπονομευτής» του Αναστασιάδη;  Αν ήταν όλα τα πιο πάνω και ο Νίκος σιωπούσε, διέπραττε έγκλημα εις βάρος του Λαού. Αν ήταν και δεν το αντιλαμβανόταν ο Πρόεδρος, τότε διέπραττε το έγκλημα της αναξιότητος. Αν δεν ήταν, πώς έγινε ψεύτης σε λίγες μέρες;  Και γιατί δεν καταγγέλθηκε επί τόπου και συγκεκριμένα; Η προεκλογική ορμή του Προέδρου κατά του πολυχρόνιου συνεργάτη του Άϊντε, εκδηλώθηκε και με μικροπολιτική ομιλία του (ως άνω) ενώπιον των Κερυνειωτών.

Ο Πρόεδρος έπρεπε να ζητήσει την απομάκρυνση του Άϊντε πριν 2 χρόνια με αιτιολογημένη καταγγελία. Αυτά που πράττει σήμερα προσθέτουν αποδείξεις ότι ο Πρόεδρος κυβερνά με εφηβικές φραστικές εκτονώσεις..  Όπως η ρωμαλέα απειλή του ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά που ενοχοποιούν τον Άϊντε. Όχι μόνο δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα αλλά ανεκάλεσε τη μαγκιά του. Η ρωμαλεότης του έγινε ψοφοδεϊσμός. Έγινε ευτελής πονηρία για δήθεν έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να μη δημοσιευθούν τα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, Πρακτικά.

Μεγαλειώδης η Αναξιοπιστία του Προέδρου που θα την πληρώσει ο Λαός πολύ ακριβά και πάλιν. Ήδη άρχισε να πληρώνει με τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας για Μαρωνίτες και Αμμόχωστο… Ο κ. Αναστασιάδης και οι Εκπρόσωποί του δεν έχουν εκτεθεί απλώς εντός και εκτός Κύπρου. Στην πολιτική συνείδηση ειδικότερα του Λαού έχουν εξευτελιστεί και πρέπει να κατανοήσουν το γενικότερο κόστος αυτού του εξευτελισμού. Ούτε πολιτικοί νηπιαγωγικής εκπαίδευσης, δεν θα κατέληγαν σε τέτοιες καταγέλαστες συμπεριφορές.          

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι σύμβουλοί του δεν λειτουργούν. Ούτε στρατηγικούς στόχους έχουν, ούτε τακτικές μελετούν. Ασκούν πολιτικές απερίσκεπτες, αλλοπρόσαλλες, ακαταλόγιστες. Πρέπει, όμως, ν’ αρχίσουν να υπολογίζουν ότι ο Λαός ψιθυρίζει με οργή και ετοιμάζεται για την ανατρεπτική του επέμβαση. Να ανατρέψει την καταστροφική ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ του Προέδρου και των ανθρώπων του οι οποίοι ουσιαστικά εμπαίζουν και ταυτόχρονα καταστρέφουν  και το παρόν και το μέλλον αυτού του δύσμοιρου τόπου.                      


Top