Απόψεις Κώστας Ν. Χατζηκωστής Στόχος όχι αδιαλλαξία…

Στόχος όχι αδιαλλαξία…

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”Ο μαρτυρικός Κυπριακός Ελληνισμός πρέπει έστω και σήμερα να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται το πρόβλημα της επιβίωσής του και πού είναι πολύ πιθανό να ευρεθεί. Ο Ελληνισμός αυτός από το 1955 μέχρι σήμερα (ζωντανοί και νεκροί) υπέστη τραγικές συνέπειες στη ζωή και την ασφάλειά του. Έζησε εσωτερικές αιματηρές αναταραχές. Έζησε τις πλέον αλλοπρόσαλλες και καταστροφικές πολιτικές της ηγεσίας του.

Πλήρωσε με αίματα και προσφυγιά και ξεκλήρισμα τις μοιραία λανθασμένες αποφάσεις των ηγετών του, από το 1960 μέχρι σήμερα. Και όμως τους ψήφιζε, τους ζητωκραύγαζε, τους λάτρευε για τις «προόδους» και τις «επιτυχίες» που για 50 χρόνια εξασφάλιζαν κατά της Τουρκίας. Μιας ισχυρής Τουρκίας που γνώριζε τι ήθελε, πώς θα οργάνωνε την υλοποίηση των στόχων της και πώς τελικά θα τους επέβαλλε, όπως και τους επέβαλε..

Μετά από 50 χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλέον «εκλιπούσα», όπως απεφάσισε η Τουρκία. Και αυτό που έμεινε είναι Κυπριακή Δημοκρατία ισάξια, ίση και ισόβαθμη με την Τουρκοκυπριακή (κάποτε Μειονότητα, αργότερα Κοινότητα και τώρα Συνιστών Κράτος  της Διζωνικής Ομοσπονδίας) Διοίκηση.  Μετά από 50 χρόνια, έστω, ηγεσία και Λαός πρέπει να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ και να ομολογήσουν ότι έζησαν σε πλάνες, αυταπάτες, ευσεβοποθισμούς. Δε μέτρησαν ποτέ τη δύναμη και τις δυνατότητές τους. Δε μελέτησαν τον εχθρό και τα σχέδιά του. Έζησαν και θριάμβευαν στις αυταπάτες τους και στον αυτοθαυμασμό τους.

Βάφτισαν τον Τουρκικό Στόχο Τουρκοποίησης όλης της Κύπρου, ως Τουρκική αδιαλλαξία. Και δήθεν συνομιλούσαν  (με επιτυχίες ατέλειωτες) για να κάμψουν αυτή την αδιαλλαξία. Αυτή η αδιαλλαξία δεν κάμφθηκε. Έγινε σκληρότερη. Γιατί δεν είναι θέμα «αδιαλλαξίας». Είναι θέμα Στρατηγικής Επέκτασης. Θέμα όχι απλώς ελέγχου της Κύπρου σήμερα, αλλά πλήρους κατάκτησής της αύριο. Μπορούν, έστω και σήμερα, μετά από χρόνια συμφορών και μοιραίων ανευθυνοτήτων, ν’ αντιληφθούν αυτό που θέλουν οι Τούρκοι; Και ότι αυτό δεν είναι «αδιαλλαξία τουρκική», είναι στόχος στρατηγικός της Τουρκίας;

Αυτόν τον στόχο τον αποτρέπεις με ΔΥΝΑΜΗ και όχι με πάσης φύσεως ψευδαισθήσεις και ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ για να κοροϊδεύεις τον Λαό. Δύναμη οικονομική και διπλωματική. Δύναμη γνώσης και επίγνωσης. Δύναμη σε Συμμαχίες.. Έστω και σήμερα μπορεί να γίνει κατανοητή αυτή η μόνη ρεαλιστική αντιμετώπιση της Τουρκικής αρπακτικότητας;  Αν όχι, τα τουρκικά σχέδια θα υλοποιηθούν και οι ελληνικοί «ρεαλιστικοί» οραματισμοί για Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία θα αεροποιηθούν! Το πρώτο στοιχείο της  Δύναμης είναι η Ενότητα σε Στόχους και Χειρισμούς. Εξαρτάται 100% από εμάς. Ούτε αυτό μπορούμε να επιτύχουμε; Τότε ας αρχίσουν οι Έλληνες αυτού του τόπου να θρηνούν επί των νέων ερειπίων..

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΛΕΟΝ, «ΕΚΛΙΠΟΥΣΑ», ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 


Top