News SciTech Technology Πώς είναι να εργάζεσαι στο τμήμα IT μιας εταιρίας;

Πώς είναι να εργάζεσαι στο τμήμα IT μιας εταιρίας;

Η εργασία στο τμήμα IT μιας εταιρίας είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που έχει της ιδιαιτερότητές της, με τους επικεφαλής των τμημάτων να έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων και προβλημάτων που πηγάζουν από κάτω και κατευθύνονται προς την κορυφή της πυραμίδας.

Τρεις πολύ έμπειροι επαγγελματίες από τον χώρο του ΙΤ άνοιξαν τα χαρτιά τους στο Kariera.gr και περιέγραψαν πώς είναι να κάνεις αυτή τη δουλειά.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Καράμπαμπα, Business Development Director στην Softweb, ένας IT αναπτύσσει δεξιότητες αλλά και τρόπο διαχείρισης και μεθοδολογία που του ανοίγουν τις πόρτες στη διεθνή αγορά εργασίας.

«Ο εξαιρετικά διευρυμένος χώρος του Information Technology είναι ένας πάρα πολύ δυναμικός κλάδος. Διαρκώς μεταβάλλεται και πρέπει αυτός, ο οποίος ασχολείται στον συγκεκριμένο χώρο, να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στον κλάδο. Μεγάλο μέρος του χρόνου αφιερώνεται στη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες», αναφέρει.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Πέτρου, Technical System Administrator στην Alpha Bank Ελλάδας, τονίζει ότι κανείς στον χώρο δε γνωρίζει τα πάντα, πόσο μάλλον σε περίπλοκους και μεγάλους οργανισμούς.

«Σε βάθος χρόνου, το επάγγελμα αυτό εξελίσσεται δυναμικά. Δύσκολα θα βρεθεί υπάλληλος σε ΙΤ τμήμα, ο οποίος κάνει ό,τι έκανε πριν μια 10ετία. Το αντικείμενο, αν και πάντα το ίδιο, απαιτεί διαρκή ενημέρωση και διάθεση για αλλαγή. Νέες πρακτικές προωθούνται, η τεχνολογία εξελίσσεται, και μαζί και ο κλάδος», υπογραμμίζει.

Τέλος, ο Μίλτος Τσιτούρης, Group IT Technical Support Officer στην DPG Digital Media αναφέρει στο kariera.gr ότι μέσα στον χώρο εργασίας καμία μέρα δεν μοιάζει με την προηγούμενη.

«Είναι ένας καθημερινός αγώνας, μια καθημερινή μάχη με τον εαυτό σου μέχρι να πεις στο τέλος της μέρας, "ναι, τα κατάφερα για άλλη μια φορά"», λέει.

Συνέδριο στην Λευκωσία

Tο 1ο Συνέδριο των IT Leaders, IT Directors Forum, συνιστά την πρώτη ετήσια συνάντηση των κορυφαίων στελεχών στον τομέα του ICT με καταλυτικό έργο στον τομέα τους από σημαντικές κάθετες αγορές, στην οποία θα διερευνηθούν οι νέες επιταγές της επιρροής του ΙΤ, όπως αυτές υπαγορεύονται από την ιλλιγιώδη εξέλιξη του connectivity μέσω της τεχνολογίας και την άμεση ανάγκη ευθυγράμμισης των ΙΤ συστημάτων με την Στρατηγική ανάπτυξης στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Αποτελεί μονόδρομο στην πορεία για βιώσιμη ανάπτυξη του Επιχειρείν, το ΙΤ να τοποθετηθεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων μετασχηματισμού των Οργανισμών, όπως και να αναλυθεί η ορθολογική χρήση και «έξυπνη» εκμετάλλευση των τεχνολογιών αιχμής σε όλες τις κάθετες αγορές.

Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος στο 1ο IT Directors Forum με τίτλο «Make IT to the TOP», το οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, στο Filoxenia Conference Centre.

Σημαντικοί Διεθνείς Thought Leaders, Researchers και Innovation Advisors όπως ο Matthew Griffin, «The Advisor behind the Advisors» Founder & CEO, 311 Institute, ο Martin Pluschke, Founder & Chairman of the Management Board, CodeCamp: N GmbH και ο Prof. Dr. Martin Mocker, Professor of Information Systems στο ESB Business School, Reutlingen University, Researcher στο MIT Sloan School of Management Θα απευθυνθούν στο Κοινό αναδεικνύοντας ο καθένας από την οπτική του την αναγκαία αλλαγή στο mindset των Strategists και την συνεισφορά των ίδιων των IT Leaders στον σχεδιασμό της μετάβασης σε νέα μοντέλα και τρόπους ανάπτυξης.

Ο Κώστας Αγρότης, Πρόεδρος ΔΣ, του Cyprus Computers Society (CCS) θα απευθύνει χαιρετισμό.

Αποκαλυπτικές θα είναι οι αναλύσεις και οι ανταλλαγές προσεγγίσεων, σχεδιασμών, προτεραιοτήτων και εμπειριών στα 3 Πάνελ συζήτησης: Στο 1ο Πάνελ «ΙΤ strategy design and implementation» θα συμμετέχουν ο Κοσμάς Αδάμ, Chief Technology Officer, PrimeTel PLC, ο Ανδρέας Δημητρίου, CIO, Alphamega, ο Dr. Χαρίτων Ευσταθιάδης, Acting CIO, Medochemie Ltd | Manager, PwC Cy, ο Παναγιώτης Διονυσίου, CIO, CA Papaellinas, και ο Λουκάς Ζουρίδης, General Manager, MAS Supermarkets με Συντονιστή τον Θωμά Πούτα, Ιδιοκτήτη της Thomas Poutas Consultants. Στο 2ο Πάνελ «Tech-enabled customer» θα συμμετέχουν ο Slobodan Babić, Chief Digital & Technology Officer, FxPro Group, ο Αιμίλιος Μάρκου, Co-Founder & Executive Director, Hellas Direct, ο Δημήτρης Νικολάου, Manager Digital Transformation, Bank of Cyprus και ο Χάρρυ Ξενοφώντος, Head of Acquiring and Digital Payment Services, RCB Bank με Συντονιστή τον Παγκράτιο Βανέζη, Board Member, KPMG Cyprus. Στο 3ο Πάνελ «Resilient and Risk-Free Organization», συμμετέχουν ο Κυριάκος Κόκκινος, National Chief Scientist for Research & Innovation, Δημοκρατίας της Κύπρου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Research and Innovation (NBRI), Πρόεδρος ΔΣ, Research & Innovation Foundation, ο Γεώργιος Κωμοδρόμος, Director, Department of Electronic Communications, Ministry of Transport, Communications & Works, ο Γεώργιος Μιχαηλίδης, Commissioner of Electronic Communications and Postal Regulation leading OCECPR and Digital Security Authority (DSA), ο Ανδρέας Νεοκλέους, CEO, CYTA και ο Γεώργιος Τζιωρτζής,  Acting CIO, Bank of Cyprus με Συντονιστή τον Δημήτριο Νησιώτη, Board Member, CITEA.

Πρότυπες λύσεις-πλατφόρμες για νευραλγικές επιχειρηματικές λειτουργίες συνεισφέροντας στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του Κοινού θα παρουσιάσουν οι Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου Co-Founders & Executive Directors της Hellas Direct, ο Τρύφων Παπάζογλου Country Manager της SoftOne Technologies Ltd καθώς και ο Θανάσης Πετμεζάς CEO της  cosmoONE Hellas Marketsite S.A.

 Έρευνα: ο Γεώργιος Χριστοδούλου, Board Member του  Cyprus Computers Society (CCS) θα παρουσιάσει και αναλύσει τα αποτελέσματα της έρευνας «Cyprus ICT Market. A CCS / IDC Analysis and Forecast» αναδεικνύοντας και τις επικείμενες εξελίξεις μέχρι και το έτος 2021.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα των φορέων: Association of Cyprus Banks (ACB), Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Information Technology Enterprises Association (CITEA) και ISACA Cyprus Charter.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.itdirectorsforumcy.com/

.    

Top