Το ανθρώπινο πρόσωπο, τόσο σε δομή όσο και σε εμφάνιση, έχε εξελιχτεί από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο άνθρωπος μέχρι σήμερα. Ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm μαζί με τον δρ Alan Kwan, καθηγητή υπολογιστικής γονιδιωματικής του πανεπιστημίου Washington, στο Σαιντ Λούις βάλθηκαν να μας δείξουν πώς θα είμαστε σε 100 000 χρόνια από τώρα.

Ο Lamm, από το MyVoucherCodes.co.uk ρώτησε τον δρ Kwan, για την εξελικτική πορεία των προσώπων μας από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων μέχρι σήμερα και πως η τεχνολογία που φοριέται, όπως τα γυαλιά Google Glass και η γενετική κατά παραγγελία, μπορούν να μας αλλάξουν στο μέλλον.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Lamm, βασιζόμενος στη συζήτηση που προέκυψε, δημιούργησε εικόνες με τις «αλλαγές» και έδειξε πώς θα είμαστε σε 20 000, 60 000 και 100 000 χρόνια.

Ο δρ Kwan εικάζει ότι, καθώς η γενετική μηχανική γίνεται όλο και πιο προσιτή, ο άνθρωπος θα καθοδηγήσει την ανθρώπινη μορφή, άσχετα από τη φυσική εξελικτική πορεία και θα προσαρμόσει τη βιολογία, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Αυτό φαίνεται να συμπεριλαμβάνει ένα μεγαλύτερο μέτωπο για τον ολοένα και μεγαλύτερο εγκέφαλό μας, εμφυτευμένες συσκευές επικοινωνίας και μεγάλα μάτια. Σύμφωνα με τον δρ. Kwan, καθώς ο άνθρωπος θα τελειοποιεί τις ικανότητές του στη μορφολογική γενετική, θα αλλάζει και το πρόσωπό του με χαρακτηριστικά που του είναι αρεστά, όπως δυνατές και ωραίες γραμμές, ίσια μύτη, έντονα μάτια και τέλεια αναλογία και ισομετρία στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Το πιο εντυπωσιακό, είναι αυτό που προβλέπει ο δρ. Kwan για τα μάτια, τα οποία θα είναι πάρα πολύ μεγάλα για να ανταποκρίνονται στο πιο σκοτεινό περιβάλλον άλλων πλανητών και θα έχουν την ικανότητα να ανοιγοκλείνουν και πλευρικά για μεγαλύτερη προστασία από τις ακτινοβολίες.  Οι Kwan και Lamm πιστεύουν, επίσης, ότι οι άνθρωποι θα επιλέγουν πιο σκούρα απόχρωση για το δέρμα τους για να προστατεύονται από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, πιο χοντρά βλέφαρα και πιο μεγάλο μέτωπο ή βλεφαρική αψίδα, για να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τη χαμηλότερη βαρύτητα. Θα επιλέγουν ακόμη πιο μεγάλα ρουθούνια για αναπνέουν καλύτερα σε μέρη με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και πιο πυκνά μαλλιά για να αντισταθμιστεί η απώλεια θερμότητας από το μεγαλύτερο πια κρανίο. Οι εικόνες, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν αντιδράσεις και συζητήσεις με σχόλια, όπως «Δεν ξέρουμε σε 1000 χρόνια πώς θα είμαστε, όχι σε 100 000!».