News Politics Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών του ΔΗΚΟ, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό. Σε μια εκλογική διαδικασία-μαραθώνιο, με ανατροπές ενστάσεις και την αγωνία να φτάνει στο ζενίθ, κατάφερε να υπερνικήσει τον αντίπαλο του με ποσοστό που ανέρχεται στο 51,12%, έναντι 48,88% του Μάριου Καρογιάν.

Name

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επικράτησε του αντιπάλου του σε όλες τις επαρχίες πλην της Λευκωσίας και της κάλπης Αμμοχώστου-Λάρνακας.

«Απόψε μίλησε ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος. Μιλήσατε εσείς και σας άκουσε ολόκληρη η Κύπρος. Θέλω να ευχαριστήσω τις 25 χιλιάδες μέλη του κόμματος που αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους για να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η συμμετοχή σας θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την ενότητα μεταξύ ηγεσίας και βάσης», είπε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος μετά την ανακήρυξη του.

Παράλληλα έτεινε χέρι φιλίας προς τον Μάριο Καρογιάν λέγοντας ότι όσα λέχθησαν διαγράφονται. Από αύριο γυρίζουμε σελίδα και ξεκινούμε σκληρή δουλειά τόνισε. 

Η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σε μαραθώνιο αφού οι κάλπες άνοιξαν με μικρή καθυστέρηση 20 λεπτών στις 09.20 το πρωί και ολοκληρώθηκε το επόμενο πρωί στις 02.00.

Η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα ήταν από τις πρώτες ώρες μαζική, κάτι που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι κατέβαλλαν τις οφειλές τους την τελευταία στιγμή, οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες. Σημειώνεται ότι αρκετοί ψηφοφόροι αναχώρησαν από τα εκλογικά κέντρα χωρίς να ψηφίσουν για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 38.605 μέλη. Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν συνολικά 24.835 ψηφοφόροι δηλαδή ποσοστό 64,35%. 

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, συνεχάρη το Νικόλα Παπαδόπουλο για την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.  «Ως στρατιώτης του ΔΗΚΟ» είπε «θα συνεχίσω να πράττω το καθήκον μου, όπως έμαθα σε όλη μου τη διαδρομή και σε όλη μου τη ζωή».

«Παρόλο, που έχω κάθε λόγο να διαφωνώ και να αμφισβητώ την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις, τις οποίες έχουμε υποβάλει, παρόλο ότι έχω κάθε λόγο να διαφωνώ με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία, ιδιαίτερα στην Πάφο, εντούτοις η κομματική νομιμότητα μου, η αγάπη μου προς το κόμμα, η αφοσίωσή μου προς τους αγώνες και τις αρχές αυτού του κόμματος, αλλά και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον για την ενότητα και τη συνοχή του ΔΗΚΟ, για την οποία πάλεψα για χρόνια πολλά, η δημοκρατική μου αξιοπρέπεια, αλλά και η συνείδησή μου, δεν μου επιτρέπουν να διευρύνω τις πληγές στο ΔΗΚΟ», πρόσθεσε ο Μάριος Καρογιάν.

Name

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το επιτελείο Καρογιάν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα. Ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός δεν έγινε αποδεκτός από την εφορεία. 

Name

Name

Με αγωνία αναμένεται πλέον και η επόμενη μέρα αφού τόσο το Προεδρικό όσο και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα αναμένουν να δουν πώς θα συμπεριφερθεί το ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Διαβάστε ακόμα

Χ. Παντελίδης: «Ο ΠτΔ αποκτά αξιόπιστο οικονομικό συνεργάτη»

ΑΚΕΛ: Αναμένουμε να δούμε πώς θα πολιτευτεί το ΔΗΚΟ

Εφορευτική Επιτροπή ΔΗΚΟ Πάφου: «Νομότυπη η ψηφοφορία»

Ευτυχισμένες στιγμές για το ζεύγος Παπαδοπούλου-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό πως το SigmaLive σε συνεργασία με τους συντάκτες του Sigma Άντρη Δανιήλ και Αντρέα Κημήτρη κατέγραψαν την εκλογική μάχη. 

Please enable javascript for Live Updates Support!

Top