News Politics Στα «μαχαίρια» ΑΚΕΛ με Προεδρικό και ΔΗΣΥ:"Παράγκες,στημένα και success story"

Στα «μαχαίρια» ΑΚΕΛ με Προεδρικό και ΔΗΣΥ:"Παράγκες,στημένα και success story"

Συνεχίζεται μέσω γραπτών ανακοινώσεων ο πόλεμος Προεδρικού και ΔΗΣΥ με ΑΚΕΛ με φόντο τις καταγγελίες για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Στον χορό μπήκαν και καταγγελίες για οικονομία και εκατέρωθεν ανταλλαγή κατηγοριών. Στα πυρά του ΑΚΕΛ απάντησε τόσο το Προεδρικό διά του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου όσο και το κυβερνών κόμμα.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την οικονομία:

«Άλλη μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας δεν ζει στο σύννεφο του success story της κυβέρνησης και των ισχυρών φίλων της.Η έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της εταιρείας IMR που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2019 αποκαλύπτει ότι πάνω από τους μισούς Κύπριους δεν τα βγάζουν πέρα με τους μισθούς τους.Μάλιστα ένας περίπου στους τέσσερις Κύπριους δηλώνει πως σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι χειρότερη.

Αυτή η κατάσταση είναι προϊόν μιας πολιτικής που εφαρμόζει δια πυρός και σιδήρου η κυβέρνηση και ο Συναγερμός επί 7 χρόνια. Μια πολιτική που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, εκποιήσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση μισθών και βέβαια μια γιγάντωση της διαφθοράς που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του τόπου. Πολλά για τους λίγους και τίποτα για τους πολλούς. Αυτός είναι ο απολογισμός της 7ετούς διακυβέρνησης Αναστασιάδη και Συναγερμού.
Ότι υπάρχει μια σαθρή κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι γεγονός αναντίλεκτο και καθολικά αναγνωρισμένο. Το παραδέχθηκε ευθαρσώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο νοσεί. Και νοσεί σοβαρά! Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη περί εγκληματικών στοιχείων και διεφθαρμένων παραγόντων δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων, το βάθος του κατεστημένου και τη δύναμη της έτσι ονομαζόμενης παράγκας, που καταστρέφουν το κυπριακό ποδόσφαιρο.Μετά την προεδρική παραδοχή του προβλήματος θα ανέμενε κανείς ότι η κυβέρνηση θα αναλάμβανε ουσιαστικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Τίποτα ουσιαστικό. Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό που έγινε και πριν πέντε χρόνια, όταν έμειναν γράμμα κενό οι με θυμό εξαγγελθείσες προεδρικές δεσμεύσεις ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει αποφασιστικά.Και τώρα επιχειρείται από τους κυβερνώντες, το κατεστημένο και συγκεκριμένα γνωστά ΜΜΕ φερέφωνα της κυβέρνησης, να ενοχοποιηθούν όλοι όσοι καταγγέλλουν το σαθρό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Έτσι έκαναν κι όταν ο Μάριος Παναγή προέβη στις γνωστές καταγγελίες και τελικά φαγώθηκε από τη διαιτησία και υποχρεώθηκε, εξαιτίας πιέσεων και απειλών, να φύγει από την Κύπρο.Έτσι λειτουργεί το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και όσοι το στηρίζουν για να κρατήσουν κάτω από τον έλεγχό τους το ποδόσφαιρο.

Αυτή η στάση τους:

Εξηγεί γιατί τίποτα δεν έγινε παρά τους δεκάδες κόκκινους φακέλους που λάβαμε από την ΟΥΕΦΑ.Εξηγεί γιατί καταγγελίες και αναφορές που κατά καιρούς έγιναν από ποδοσφαιριστές και παράγοντες έμειναν στον αέρα.Εξηγεί γιατί ποτέ δεν ελέγχθηκαν οι διοικούντες της ΚΟΠ, όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος.Εξηγεί γιατί ποτέ δεν ελέγχθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως επίσης δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος.Κατά τον ίδιο τρόπο εξηγείται γιατί τίποτα δεν έγινε για τον έλεγχο του παράνομου στοιχήματος.Είναι φανερό. Νομικά εργαλεία υπάρχουν, έστω κι αν οι κυβερνώντες διατείνονται για το αντίθετο.Πολιτική βούληση δεν υπάρχει!

Με την απραξία, τις δικαιολογίες και την ενοχοποίηση όσων προβαίνουν σε καταγγελίες οι κυβερνώντες και ο συνασπισμός του ποδοσφαιρικού κατεστημένου επιχειρούν ξανά να κουκουλώσουν τα πράγματα, να καλύψουν τους διεφθαρμένους και να συντηρήσουν τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο.

Το ΑΚΕΛ δεν θα αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά. Ήδη ετοιμάζουμε προτάσεις Νόμου για να νομοθετήσουμε στη Βουλή και θα επιχειρήσουμε, όσο περνά από το δικό μας χέρι και στο πλαίσιο των δικών μας δυνάμεων να κτυπήσουμε το κατεστημένο και τις σαθρές καταστάσεις που υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

Η απάντηση του Προεδρικού

"Το ΑΚΕΛ αναζητεί σωσίβιο επιβεβαίωσης της ισοπεδωτικής του πολιτικής σε αποσπασματικά σχόλια διαφόρων ερευνών, τις οποίες επιλεκτικά διαβάζει και σχολιάζει.

Και αυτή τη φορά επικαλούμενοι μία έρευνα που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη- Νοέμβρη, καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και σχόλια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό που βιώνουν οι πολίτες.

Η εισήγηση μας είναι, κάθε φορά που το ΑΚΕΛ διαβάζει μία έρευνα για το επίπεδο ζωής στην Κύπρο σήμερα, να ανατρέχει σε ανάλογη έρευνα, την περίοδο που οι ίδιοι κυβερνούσαν.Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως παρέδωσαν μία χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Παρέδωσαν μία χώρα  χρεωκοπημένη, που είχε ρευστά διαθέσιμα για ένα μόλις μήνα, με ανεργία που κάλπαζε ξεπερνώντας το 15% , με ανεξέλεγκτη ύφεση και χιλιάδες πολίτες να επαιτούν στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Η πραγματική εικόνα της χώρας σήμερα, καταγράφεται στους σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην αναγνώριση από τους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης της σημαντικής βελτίωσης της οικονομίας μας, που οδήγησε βαθμιαία, στην επενδυτική βαθμίδα.Η εικόνα της χώρας μας σήμερα, καταγράφεται στους διαρκώς  βελτιούμενους δείκτες κοινωνικής ευημερίας, στη συνεχή μείωση της ανεργίας, στην ενίσχυση του δικτύου προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

Ας αναλογιστούν  λοιπόν στο ΑΚΕΛ τις ευθύνες τους και ας αφήσουν επιτέλους αυτούς που δημιουργικά κυβερνούν να συνεχίσουν να βελτιώνουν την κατάσταση στον τόπο.Ας επιτρέψουν στην πολιτική ζωή να λειτουργήσει σε κλίμα συναίνεσης προς όφελος των πολιτών. 

Το Προεδρικό συνέχισε με νέα ανακοίνωση για τις κατηγορίες ΑΚΕΛ αναφορικά με το ποδόσφαιρο.

«Όλοι γνωρίζουν πως η κατάσταση στο ποδόσφαιρο νοσεί εδώ και δεκαετίες.

Την ώρα που Κυβέρνηση και θεσμοί δημιουργικά εργάζονται για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, το ΑΚΕΛ με συνθήματα κερκίδας ισοπεδώνει και επικρίνει.Η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη του κατ’ εξοχήν αρμόδιου διεθνούς οργάνου, της UEFA, και σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, επεξεργάζεται λύσεις για επίλυση του σοβαρού και σύνθετου αυτού προβλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει στις 7 Φεβρουαρίου ευρείας σύσκεψης για την κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου, σε σχέση με την εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει και πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην απαλλαγή από την σαθρή αυτή κατάσταση οφείλουν σεβόμενοι τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, να συνεργαστούν με τις Αρχές και να παραδώσουν σε αυτές όλες τις πληροφορίες που κατέχουν.Το ΑΚΕΛ, και σε αυτό το θέμα, επιβεβαιώνει τη στάση άρνησης που το χαρακτηρίζει. Υπενθυμίζουμε πως το ΑΚΕΛ είναι  το κόμμα που πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά την κάρτα φιλάθλου, την οποία αυτή η Κυβέρνηση εισήγαγε με επιτυχία και η οποία από την ημέρα εφαρμογής της, ουσιαστικά εξάλειψε τη βία στα γήπεδα».

Η ανακοίνωση ΔΗΣΥ

«Της χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με το Κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ που ασχολείται με την αντιμετώπιση προ-συνεννοημένων αγώνων, στην παρουσία του αρμοδίου υπουργού Δικαιοσύνης και φορέων, ο κ. Γιώργος Σαββίδης έκανε έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες για στημένους αγώνες, να τις καταθέσει στην Αστυνομία.

Έκκληση την οποία κάναμε και εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός. Και την επαναλαμβάνουμε. Είναι κοινή η προσπάθεια όλων μας για καθαρό ποδόσφαιρο και είμαστε ενώπιον των ευθυνών μας. Από τα κόμματα μέχρι την Αστυνομία.  Αλλά και τους παράγοντες ομάδων που προέβησαν σε καταγγελίες. Τους καλούμε να δώσουν τα στοιχεία που έχουν στην Αστυνομία.

Είναι ανεπίτρεπτο να εκτοξεύονται δημόσια κατηγορίες για απόπειρες δωροδοκίας χωρίς να στοιχειοθετούνται. Είναι τέτοια η σοβαρότητα του θέματος και των όσων έχουν ειπωθεί που δεν προσφέρεται για εντυπώσεις αλλά για πράξεις. Αναμένουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός από όλους, να επιδείξουν σοβαρότητα ανάλογη όπως επιτάσσει το ίδιο το θέμα».

 

Top