News Politics Νομοσχέδιο Μενέντεζ: Σχεδόν έτοιμη η μετάφραση του ΑΚΕΛ

Νομοσχέδιο Μενέντεζ: Σχεδόν έτοιμη η μετάφραση του ΑΚΕΛ

Στο στάδιο των τελικών διορθώσεων επί της μετάφρασης του αμερικανικού νομοσχεδίου Μενέντεζ – Ρούμπιο, βρίσκεται το ΑΚΕΛ.

Ο Γ.Γ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, αποκάλυψε στις «Τομές στα Γεγονότα» ότι το ΑΚΕΛ θα δώσει στη δημοσιότητα μεταφρασμένο στα ελληνικά όλο το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ενδέχεται να γίνει ακόμη και αύριο (13/6). Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό νομοσχέδιο προκάλεσε εσωτερικές έριδες ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ για συγκεκριμένες αναφορές.

Ήδη το ΑΚΕΛ προχώρησε σε μετάφραση των «επίμαχων», όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορών του νομοσχεδίου.

Δείτε τις αυτούσιες όπως τις μετέφρασε το ΑΚΕΛ:

Σελ.8

(9) Είναι πολιτική των ΗΠΑ η υποστήριξη προσπαθειών για αντιμετώπιση των παρεμβάσεων και της επιρροής της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την αυξημένη συνεργασία για την ασφάλεια με τις Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, συμπεριλαμβάνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών και την ενημέρωση για θέματα διαδικτύου και θαλάσσιων περιοχών.
 
Σελ. 9
 
(13) να ενθαρρυνθούν οι χώρες της περιοχής να αρνούνται υπηρεσίες ελλιμενισμού σε πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσσαντ στην Συρία.
 
(15) να εφαρμοστούν πλήρως οι σχετικές πρόνοιες της CAATSA, για να αποτραπούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή.
 
(16) να υποστηριχθούν προσπάθειες από χώρες της περιοχής για την αντικατάσταση στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχεται από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας με εξοπλισμό που προμηθεύεται από το ΝΑΤΟ και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
 
(17) να υποστηριχθεί με ένταση η ενεργή και δραστήρια συμμετοχή του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας στο Combating Terrorism Fellowship Program.
 
ΤΜΗΜΑ 5. ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Σελ. 11
 
(1) Είναι η αίσθηση της Γερουσίας ότι η άμεση πώληση ή μεταφορά όπλων/εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κυπριακή Δημοκρατία θα προωθούσε τα συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, βοηθώντας να μειωθεί η εξάρτηση της Κυβέρνησης της Κύπρου από άλλες χώρες για υλικά που σχετίζονται με την άμυνα, συμπεριλαμβανομένου χωρών που θέτουν προκλήσεις στα συμφέροντα των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο, και
 
2) είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών –
 
Α) να συνεχίζουν να υποστηρίζουν προσπάθειες που διευκολύνονται από τον ΟΗΕ προς μια συνολική λύση στη διαίρεση της Κύπρου, και
 
Β) για την Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟϊκό πρόγραμμα Συνεταιρισμού της Ειρήνης.
 
ΤΜΗΜΑ.6. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ IMET ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
 
Σελ. 12
 
Υπάρχει εξουσιοδότηση να διατεθεί για το οικονομικό έτος 2020 το ποσό των 2.000.000 δολαρίων για βοήθεια της Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET) προς την Ελλάδα και 2.000.000 δολαρίων για παροχή τέτοιας βοήθειας προς την Κύπρο. Η βοήθεια διατίθεται για τους ακόλουθους σκοπούς:
 
1) Εκπαίδευση μελλοντικών ηγετών.
 
2) Προώθηση καλύτερης κατανόησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
3) Εγκαθίδρυση καλύτερης σχέσης μεταξύ των στρατιωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών και των στρατιωτικών της χώρας για να κτίσουν συμμαχίες για το μέλλον.
 
4) Ενδυνάμωση της διαλειτουργικότητας και ικανοτήτων για κοινές επιχειρήσεις.
 
5) Εστίαση στην επαγγελματική στρατιωτική εκπαίδευση.
 
6) Να δοθεί η δυνατότητα στις χώρες να χρησιμοποιήσουν τα εθνικά τους κονδύλια για να λάβουν ένα μειωμένο κόστος για άλλη εκπαίδευση και κατάρτιση του Υπουργείου Άμυνας.
 
7) Παροχή βοήθειας για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας.
 
ΤΜΗΜΑ 11. ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
 
Σελ. 17
 
(α) ΓΕΝΙΚΑ - Όχι αργότερο από 90 ημέρες μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα υποβάλει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση σχετικά με την επιζήμια επιρροή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
 
β) ΣΤΟΙΧΕΙΑ - Η έκθεση που απαιτείται βάσει του υπο-τμήματος (α) θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:
 
(1) Αξιολόγηση των στόχων ασφάλειας, πολιτικής και ενέργειας της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
(2) Περιγραφή των ενεργειακών έργων της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
(3) Καταγραφή της Ρωσικής εθνικής ιδιοκτησίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις χώρες αυτές, συμπεριλαμβανομένου των ονομάτων του μέσου, περίπου της ακροαματικότητας, και εκτίμησης του κατά πόσο αυτό προωθεί απόψεις υποστηρικτικές προς το Κρεμλίνο.
 
(4) Αξιολόγηση της στρατιωτικής εμπλοκής της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου της εμπλοκής στρατιωτικού εξοπλισμού και εταιριών παροχής προσωπικού.
 
(5) Αξιολόγηση των προσπαθειών που υποστηρίζονται από την Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για επηρεασμό εκλογών στις τρεις χώρες, με την χρήση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, εκστρατείες στα κοινωνικά δίκτυα, ή άλλες επιζήμιες τεχνικές.
 
(6) Εκτίμηση των προσπαθειών της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εκφοβίσουν και επηρεάσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ηγέτη των 300,000,000 ορθοδόξων χριστιανών παγκόσμια, στην παραχώρηση του αυτοκέφαλου στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Top