News Politics Ευρωεκλογές: Ένταση με γυναικείο άρωμα στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ

Ευρωεκλογές: Ένταση με γυναικείο άρωμα στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ

Τζώρτζια Παναγιώτου, Μαρίνα Νικολάου και Κατερίνα Χριστοφίδου διασταύρωσαν το πρωί τα ξίφη τους στην εκπομπή του SIGMA «Πρωτοσέλιδο».
Οι τρεις υποψήφιες, αφού ανέπτυξαν τις θέσεις των ιδίων και των κομμάτων τους τόσο για τα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας όσο και για τα ευρωπαϊκά θέματα, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο τις διακυβερνήσεις του τόπου από τα κόμματά τους. «Το ΔΗΚΟ κυβέρνησε και με τη δεξιά και με την αριστερά», είπε η Τζώρτζια Παναγιώτου, για ν’ απαντήσει η Κατερίνα Χριστοφίδου ότι, όταν το ΔΗΚΟ βρισκόταν στην εξουσία, όλοι οι δείκτες της Οικονομίας έβλεπαν προς τα πάνω, σ’ αντίθεση με τους δείκτες της ανεργίας που έβλεπαν προς τα κάτω. 

Τζώρτζια Παναγιώτου: Να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία της ΚΔ στην ΕΕ

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Τζώρτζια Παναγιώτου είπε ότι οι πολίτες δεν έχουν καμιά δικαιολογία για να απέχουν από τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. «Υπάρχουν πολλές επιλογές όλων των χρωματισμών, οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία της ΚΔ μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο», υπέδειξε η κυρία Παναγιώτου.

Η κυρία Παναγιώτου συμπλήρωσε ότι τα τελευταία χρόνια Κυβέρνηση και Κυβερνών ΔΗΣΥ έχουν να αντιμετωπίσουν μία ισοπεδωτική και μηδενιστική αντιπολίτευση. «Έχουμε ακούσει πολύ ακραίες θέσεις εναντίον του ΠτΔ. Υπήρξε μέχρι και αμφισβήτηση των προθέσεών του επί του Κυπριακού. Διαστρέβλωσαν τη δήλωση περί μηδενικών, που αφορούσε στην ηγεσία ενός κόμματος και όχι τον κόσμο του κόμματος», δήλωσε η Τζώρτζια Παναγιώτου και συμπλήρωσε:

«Εκπροσωπώ ένα κόμμα που είναι η κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη, που συμμετέχει στο ΕΛΚ, που είναι η Κυβέρνηση της ΕΕ. Ο λαός να δώσει την ψήφο του στις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη», υπέδειξε η κα. Παναγιώτου.
Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε «τραγικό γεγονός» ότι η ΚΔ την τελευταία 15ετία έστειλε μόνο δύο γυναίκες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μαρίνα Νικολάου: «Δεν πολιτευόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο».

Από πλευράς της, η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου είπε ότι η αποχή και η απαξίωση είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την αριστερά του τόπου. «Αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας διπλό. Για μας, ξεκάθαρα η αποχή είναι ανοχή. Είναι ανοχή απέναντι σε όσους περιφρονούν τον μόχθο των εργαζομένων, είναι ανοχή στην υφιστάμενη κατάσταση», είπε η κυρία Νικολάου και συμπλήρωσε:

«Ο καθένας κρίνεται από τον πολιτικό του βίο και την πολιτική του ηθική. Ο ΠτΔ μάς αποκάλεσε μηδενικά. Η ηγεσία του κόμματός μας δεν διαχωρίζεται από τον κόσμο του κόμματός μας, και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ. Δεν πολιτευόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο».

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των Τ/κ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, η κυρία Νικολάου δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μαζική συμμετοχή, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Αναφορικά με την ισότητα ανδρών και γυναικών, η Μαρίνα Νικολάου τόνισε ότι το ΑΚΕΛ και η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς είναι οι κατεξοχήν πολιτικές δυνάμεις που προωθούν την ισότητα. «Μπορώ να πω ότι την ώρα των κρίσεων, η ευρωπαϊκή δεξιά καταφέρεται κατά των γυναικών και κατά των δικαιωμάτων τους», δήλωσε. 

Κατερίνα Χριστοφίδου: Ούτε αριστερά ούτε δεξιά, μπροστά με τις δυνάμεις του κέντρου 

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κατερίνα Χριστοφίδου τόνισε ότι η δήλωση του ΠτΔ περί μηδενικών ήταν απαξιωτική, ισοπεδωτική, διχαστική. «Ήταν μια ατυχέσταση δήλωση και αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι, όποτε προκύψει μία ατάκα του Προέδρου, χρειάζεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτές και στελέχη του ΔΗΣΥ να επιστρατεύουν σωρεία δηλώσεων για να εξηγήσουν τη δήλωση του Προέδρου. ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ασκούν τεχνητή πόλωση ουσιαστικά στα δικά τους ερείπια των δικών τους πολιτικών που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η Κατερίνα Χριστοφίδου και συμπλήρωσε:

«Με βάση τις δημοσκοπήσεις, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η ΚΔ να εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο από έξι άντρες. Γυναίκα ούτε για δείγμα, με βάση τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων, ενώ τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την ΕΕ αφορούν σημαντικά τις γυναίκες. Ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Πάμε μπροστά με τις δυνάμεις του κέντρου», κατέληξε η κυρία Χριστοφίδου.

Top