News Opinions Sigmalive Το τουρκικό κράτος-εγκληματίας δεν αλλάζει

Το τουρκικό κράτος-εγκληματίας δεν αλλάζει

Τέτοιες μέρες, η μνήμη επιστρέφει στο τουρκικό πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955: ένα έγκλημα σχεδιασμένο από το τουρκικό κράτος, με εκτελεστή μαινόμενους τουρκικούς όχλους, για εξόντωση των εναπομεινάντων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Το φρικιαστικό έγκλημα επινοήθηκε, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε υπό την καθοδήγηση του τουρκικού κράτους και περιελάμβανε εξαρχής στοχευμένη προπαγάνδα που κορυφώθηκε με μια «ελεγχόμενη» έκρηξη στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, η οποία μεθοδευμένα αποδόθηκε ψευδώς σε Έλληνες.

Το σχέδιο προνοούσε και το εκ των υστέρων «θέατρο», με το τουρκικό κράτος (και τις μυστικές του υπηρεσίες) να εμφανίζεται αθώο και αμέτοχο!  Τέτοιες τουρκικές «ειδικές» επιχειρήσεις έγιναν έκτοτε πολλές στην Κύπρο κατά τουρκικών μνημείων ή τεμένων, ώστε ο τουρκικός όχλος να αναλάβει δράση κατά των Ελλήνων της Κύπρου. Τα φρικιαστικά  εγκλήματα σχεδιασμένα από «αρρωστημένους» εγκέφαλους, παραπέμπουν στο χιτλερικό καθεστώς, που παραμένει ανταγωνιστής του τουρκικού κράτους.

Τις προάλλες, είχαμε αποκαλύψεις που συντάραξαν την Τουρκία, αλλά περιέργως δεν έφτασαν  στις «φιλτραρισμένες» ανταποκρίσεις ειδήσεων προς την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, μετά από μια σειρά  φονικών και ύποπτα στοχευμένων βομβιστικών επιθέσεων το 2015 στην Τουρκία, Κούρδος βουλευτής ζητούσε έκτοτε τη διεξαγωγή έρευνας, την οποία η Τουρκική Κυβέρνηση αρνιόταν πεισματικά. Ούτε φυσικά τολμούσε ένας «εισαγγελέας» να προχωρήσει. Τις προάλλες, ο Νταβούτογλου, πρωθυπουργός παρά τον Ερντογάν το 2015, δήλωσε ότι, εάν διεξαγόταν έρευνα για τις επιθέσεις μεταξύ Ιουνίου-Νοεμβρίου 2015, πολλοί δε θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν δημόσια. 

Οι δηλώσεις φωτογραφίζουν τον Ερντογάν με τον στενό του περίγυρο, για ενορχήστρωση των φονικών επιθέσεων εναντίον της αντιπολίτευσης από το  φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, εργατικών συνδικάτων και άλλων προοδευτικών δυνάμεων. Στην κρίσιμη περίοδο του 2015, μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων, αίφνης προέκυψαν πολλές φονικές βομβιστικές επιθέσεις με μπόλικο αίμα, όπως εξυπηρετούσε τον Ερντογάν π.χ. στο Suruc, 33 νέοι άνθρωποι φονεύτηκαν από έκρηξη, καθώς ετοιμάζονταν να μεταβούν στην πόλη Κομπάνι (Συρία) για ανοικοδόμησή της μετά που οι κουρδικές δυνάμεις κατατρόπωσαν το Ισλαμικό Κράτος, στην Άγκυρα, 109 άνθρωποι φονεύτηκαν από έκρηξη σε διαδήλωση κατά του καθεστώτος, όπως και αλλού. 

Μετά τις συνταρακτικές δηλώσεις, κάποιοι τόλμησαν να ζητήσουν διεξαγωγή έρευνας πάλι, αλλά η «δικαστική εξουσία» του καθεστώτος αποφάσισε να στραφεί εναντίον του Νταβούτογλου.  Πρόκειται για την ίδια «δικαστική εξουσία» -υποχείριο του Ερντογάν- η οποία διεξήγαγε έρευνα εναντίον μιας αναλφάβητης Κούρδισας 80 χρονών, επειδή πριν δέκα χρόνια κρατούσε χαρτόνι στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «Κουρδιστάν» και τώρα την καταδίκασε σε μερικά χρόνια φυλάκιση. 

Τόσες ανθρώπινες ζωές, αίμα και πόνος στην εξυπηρέτηση του νεοσουλτάνου… Η προσδοκία είναι να αντλήσουμε μαθήματα προνοητικότητας. Ενώ όμως οι συνεργάτες του χιτλερικού καθεστώτος θεωρούνται συνένοχοί του στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στην Κύπρο υπό τον μανδύα της ειρήνης και του δήθεν προοδευτισμού,  εκφράζεται κατανόηση στο εγκληματικό  ισλαμοφασιστικό τουρκικό καθεστώς.

Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D) - costas.mavrides@europarl.europa.eu

Top