News Opinions Sigmalive Οι Λόγοι της Δημιουργίας μας

Οι Λόγοι της Δημιουργίας μας

Πολλοί φίλοι από όλην την Κύπρο με ρωτούν τι έχουμε να πούμε διαφορετικό από τα οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα που υπάρχουν και πού δικαιολογά την δημιουργία του Πατριωτικού Κινήματος.
 
Δικαιολογημένο το ερώτημα και ταυτόχρονα χρήσιμο για μας για να αποδείξουμε τους 21+1 λόγους που μας ξεχωρίζουν από τα άλλα πολιτικά σχήματα, ως ακολούθως:
 
1. Ενίσχυση της στρατιωτικής μας δύναμης που να εξασφαλίζει την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
2. Ακύρωση της Μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και απέλαση όλων των λαθρομεταναστών.
3. Αντιστροφή των πολιτικών που οδήγησαν στην φτωχοποίηση των λαικών τάξεων με τους μισθούς πείνας και την εκμηδένιση των περιουσιών του Λαού.
4. Ανασύσταση του Συνεργατισμού και ακύρωση της απορρόφησης του από την Ελληνική όπου έγινε η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τους φτωχούς και πολλούς στους λίγους και πλουσίους.
5. Ακύρωση του κατάπτιστου αντιδημοκρατικού νόμου των εκποιήσεων express (Ιούλιος 2018) και δικαίωμα προσφυγής των οφειλετών στην δικαιοσύνη.Μόνο σε απάνθρωπα φασιστικά καθεστώτα δεν επιτρέπεται η προσφυγή στην δικαιοσύνη. Είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα και αποτελεί όνειδος και ντροπή στην σύγχρονη Κύπρο. 
6. Ακύρωση της εξόφλησης δανείου του Υπ.Οικονομικών από την Κεντρική Τράπεζα που έγινε πριν 20 χρόνια και επιστροφή των χρημάτων (€1,050 δις) στους κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων.
7. Ακύρωση πωλήσεων ΜΕΔ που ισοδυναμεί με κούρεμα κάθε φορά, του πλούτου των Κυπρίων. Να δοθούν οι μειώσεις στους Κυπρίους δανειζόμενους.
8. Δεν υπάρχει χώρα που πήγε μπροστά με τις τράπεζες της σε χέρια ξένων.
9. Δεν εγκαταλείπουμε εκείνους που είναι το σπίτι τους πάνω από €350,000 μη εξυπηρετούμενο χωρίς ευθύνη δική τους. Τους δίνουμε Χρόνο!
10. Μείωση συντάξεων του δημοσίου και αύξηση συντάξεων των ιδιωτών μέσα σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ισότητας, δικαιοσύνης , ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
11. Αίτηση ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.
12. Αποκατάσταση των προσφύγων. Μέτρα για ενίσχυση της φερεγγυότητας των προσφύγων και που δεν επιβαρύνουν τον προυπολογισμό π.χ συντελεστής δόμησης, κέρδος από πώληση ακινήτων, κρατική γη.
13. Φωτοβολταικοποίηση ολόκληρης της Κύπρου για να καλύπτεται όλη η ζήτηση και που δεν ξεπερνά τα €1,5 δις. 
14. Να διεκδικησουμε να γίνουν οι βάσεις Κυπριακής ιδιοκτησίας και οι Άγγλοι να τις λειτουργούν με ένα μακροχρόνιο ενοίκιο.
15. Στηρίζουμε Χριστιανική Ευρώπη των Κρατών-Εθνών και όχι Ευρώπη μαρμελάδα, χωρίς ταυτότητα.
16. Κανένας άστεγος Ελληνοκύπριος.
17. Ακύρωση των υψηλών προστίμων για λαθροθηρία. Πρόκειται για τρέλλα.
18. Να δωθούν κίνητρα για να αυξηθεί ο Ελληνικός πληθυσμός της Νήσου στα 2εκ. εντός 50 ετών.
19. Υπουργοί και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε κομματικές συγκεντρώσεις. 
20. Ονομασία όσων συλλαμβάνονται ώστε το αίσθημα της ντροπής να λειτουργά ως το πρώτο αντικίνητρο ενάντια στν παρανομία.
21. Οι S300 να επιστρέψουν στην Κύπρο, καθιστώντας τον Κυπριακό ουρανό για πρώτη φορά απαγορευτικό για τα Τουρκικά F16.
+1. Η Κύπρος θα δικαιωθεί όταν βάλουμε και τον Χριστό στον αγώνα μας. Χωρίς Αυτόν τίποτα.
 
Αυτή είναι η ταυτότητα μας. Το DNA μας. Κάποιοι μπορούν να μας στηρίξουν γι’αυτό που είμαστε. Κάποιοι μπορεί να μας απορρίψουν γι’αυτό που είμαστε. Όμως αυτοί είμαστε.
 
Χρίστος Ρότσας 
Πρόεδρος Πατριωτικού Κινήματος 
 
Top