News Opinions Sigmalive Γιατί είναι σημαντικό το SEO στις επιχειρήσεις;

Γιατί είναι σημαντικό το SEO στις επιχειρήσεις;

Εάν έχετε μια επιχείρηση ή διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο, το πιο λογικό είναι ότι θα θέλατε να αυξήσετε την  επισκεψιμότητά σας σε αυτήν. Για να το πετύχετε όμως αυτό, χρειάζονται μια σειρά από ενέργειες που θα βελτιώσουν και θα αναπτύξουν την παρουσία σας στον ευρύτερο διαδικτυακό χώρο. 
 
Αυτές οι βελτιώσεις ονομάζονται «SEO» από τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης). Με τον όρο SEO εννοούμε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επισκεψιμότητας στη δική σας ιστοσελίδα από τους χρήστες του παγκόσμιου ιστού.  Για παράδειγμα, εάν η επιχείρηση σας έχει παρουσία στο διαδίκτυο, τότε μέσω του SEO αυξάνετε τις πιθανότητες να  επισκεφθούν οι πιθανοί πελάτες τη δική σας ιστοσελίδα. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Εάν δεν είστε η Amazon της βιομηχανίας σας, τότε είναι λιγότερο πιθανό οι πελάτες να σας  αναζητήσουν με την εμπορική σας επωνυμία. Ωστόσο, εάν οι πελάτες διαπιστώσουν ότι η επωνυμία σας είναι σταθερά κοντά στην κορυφή των αναζητήσεων τους, τότε αυτό θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. 
 
Το SEO απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και συνεχή βελτίωση έτσι ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο εργαλείο στα χέρια σας το οποίο με σωστούς χειρισμούς βοηθά στο να μετατρέψετε  τους πιθανούς πελάτες σε πελάτες.  
 
Τα βασικά οφέλη 
 
Στην ουσία το SEO είναι μια επένδυση. Όταν επενδύετε στο SEO το κάνετε γνωρίζοντας ότι η αποπληρωμή των προσπαθειών σας συνήθως έρχεται μετά τους πρώτους 6-9 μήνες, αλλά τα οφέλη είναι σημαντικά και μακροπρόθεσμα:    
1. Αύξηση επισκεψιμότητας:  Όσο υψηλότερα τοποθετείται μια ιστοσελίδα για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, τόσο μεγαλύτερη  επισκεψιμότητα θα έχει. Στην πραγματικότητα, η πρώτη θέση στη Google έχει κατά μέσο όρο ποσοστό επιτυχίας σε επισκέψεις 27,5% (μελέτη CTR) . Αυτό σημαίνει ότι εάν βρίσκετε στην πρώτη θέση της μηχανής αναζήτησης για ένα όρο (keyword), κάθε 100 αναζητήσεις του όρου αυτού θα λάβετε στατιστικά 27-28 επισκέπτες. Ανάλογα με τη θέση σας λοιπόν, ο αριθμός αυτός πέφτει αρκετά σημαντικά.
 
2. Βελτίωση της κατάταξης και εμπορικό σήμα:  Όσες περισσότερες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιείται τόσο πιο συχνά η επωνυμία σας θα είναι ορατή σε πιθανούς πελάτες αν και εφόσον οι όροι αυτοί εμφανίζονται στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία , χρειάζονται 5-7 εμφανίσεις προτού κάποιος θυμηθεί το εμπορικό σας σήμα. Το SEO είναι ένας άμεσος οδηγός βελτίωσης της κατάταξης σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
 
1η σελίδα = αξιοπιστία 
 
Σημειώστε ότι οι ιστότοποι που εμφανίζονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης θεωρούνται πιο αξιόπιστοι. Με αυτό το τρόπο αυξάνετε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη  των επισκεπτών προς εσάς. Στην πραγματικότητα, στο 98% των περιπτώσεων ο χρήστης επιλέγει ένα ιστότοπο που βρίσκεται στη πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επισκέπτες αισθάνονται ότι αυτοί οι ιστότοποι είναι αξιόπιστες και έμπιστες επιλογές.
Επίσης, εάν η βιομηχανία σας έχει προϊόντα ή υπηρεσίες που αναζητούνται online, τότε έχετε ανταγωνιστές που ήδη κάνουν SEO. Αν θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να είστε εκεί που ψάχνουν οι χρήστες, τότε και εσείς πρέπει να επενδύσετε σε υπηρεσίες SEO. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τους ανταγωνιστείτε μακροπρόθεσμα. 
 
Μετρήσιμο εργαλείο 
 
Το SEO είναι ένα μετρήσιμο εργαλείο. Χρησιμοποιώντας το Google Analytics, μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά για τους επισκέπτες-πελάτες της επιχείρησης σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης της Google για να δείτε ότι οι ακριβείς λέξεις-κλειδιά οδηγούν στην επισκεψιμότητα. Όταν οι πιθανοί πελάτες αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας online το SEO δίνει τη δυνατότητα για κάθε σελίδα στον ιστότοπο σας να αποτελέσει και ένα σημείο εισόδου για αυτούς. 
 
Μέρος του μίγματος μάρκετιγνκ 
 
Κάθε επιτυχημένη επιχείρηση έχει πολλά διαφορετικά κανάλια μάρκετινγκ ενεργά. Το SEO είναι ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο κομμάτι μιας σύγχρονης επιχείρησης.  Σύμφωνα με το Internet Live Stats , η Google επεξεργάζεται περίπου 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ανά ημέρα. Σε ορισμένες από αυτές τις αναζητήσεις βρίσκονται οι πιθανοί σας πελάτες! 
 
Εάν το κάνετε μόνοι σας ή αποφασίσετε να προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία παροχής υπηρεσιών SEO, να είστε σίγουροι ότι θα δείτε σύντομα τα αποτελέσματα. 
   
 
Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com
 
 

 

Top