News Market News Οι καλές συνήθειες …κάνουν τους καλούς λογαριασμούς

Οι καλές συνήθειες …κάνουν τους καλούς λογαριασμούς

Υπάρχουν μερικά πράγματα που επιμένουμε να κάνουμε με συγκεκριμένο τρόπο κι ας ξέρουμε πως υπάρχει καλύτερος. Όχι από πείσμα, ούτε καν συνειδητά. Είναι καθημερινές συμπεριφορές που διατηρούμε γιατί πολύ απλά, έτσι συνηθίσαμε.

Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τους μηνιαίους μας λογαριασμούς είναι ένα καλό παράδειγμα μιας τέτοιας συνήθειας που χρειάζεται να αναθεωρήσουμε επιτέλους. Γιατί σχεδόν όλοι… το κάνουμε μ’ έναν τρόπο που στην τελική, δεν μας βολεύει καθόλου.

  1. Τους στοιβάζουμε ανελέητα: Και ποιος δεν έχει αφήσει τους λογαριασμούς του στο τραπεζάκι της εισόδου, για να τους «κοιτάξει λίγο πιο μετά» και μέχρι το τέλος του μήνα έχει δημιουργήσει μια ωραιότατη στοίβα (την οποία τακτοποιεί πού και πού για να μην φαίνεται ακατάστατη).
  2. Τους ξεχνάμε στο συρτάρι: Αν νομίζεις ότι με το να κρύβεις τους λογαριασμούς σ’ ένα συρτάρι «μέχρι να έρθει η ώρα τους», αποφεύγεις το άγχος της στοίβας, κάνεις λάθος! Το μόνο πράγμα που καταφέρνεις είναι να δίνεις της χαρτούρας ένα προσωρινό «σπιτάκι», το οποίο πολύ απλά θα μάθεις να αφήνεις ερμητικά κλειστό… μέχρι την τελευταία στιγμή.
  3. Τους χρησιμοποιούμε για να διακοσμήσουμε το ψυγείο: Μπορείς να σκεφτείς κάτι χειρότερο από το να σε πιάνει η λιγούρα, να πηγαίνεις στο ψυγείο και να θυμάσαι όλα όσα πρέπει να διευθετήσεις; Ίσως το κάνουμε για να «μην τα ξεχάσουμε» και ίσως νομίζουμε πως με το να χρησιμοποιούμε χαριτωμένα μαγνητάκια σώζουμε την κατάσταση. Στο τέλος της ημέρας όμως, απλά δημιουργούμε μια μόνιμη υπενθύμιση άγχους και χαλάμε αισθητικά ένα σημαντικό μέρος του σπιτιού!

Η λύση; e-Bill από την ΑΗΚ!

H λύση είναι απλή! Καταργούμε τους έντυπους λογαριασμούς και επιλέγουμε την υπηρεσία e-Βill! Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, μας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε τους λογαριασμούς μας μέσω e-mail, ώστε να:

  • Οργανωνόμαστε καλύτερα και να αρχειοθετούμε ψηφιακά τους λογαριασμούς μας.
  • Παραλαμβάνουμε τον λογαριασμό μας άμεσα, την ημέρα έκδοσής του.
  • Συμβάλλουμε θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση χαρτιού.
  • Έχουμε στη διάθεσή μας αντίγραφο του λογαριασμού για κάθε επίσημη χρήση.

Θετική ενέργεια για όλους

Ακόμη, η ΑΗΚ μέσω της επιλογής να λαμβάνουμε τον λογαριασμό μας μέσω e-mail, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε για καλό σκοπό, αφού τα χρήματα που εξοικονομούνται, λόγω της μη εκτύπωσης και αποστολής των έντυπων λογαριασμών, προσφέρονται σε 6 κοινωφελείς οργανισμούς. Έτσι, εκτός από το να μας διευκολύνει τη ζωή, μας δίνει και την ευκαιρία να επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι, ποιο από τα παρακάτω κοινωφελή ιδρύματα θέλουμε να στηρίξουμε:

1)         Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου
2)         Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού
3)         Παγκύπριος Σύνδεσμος Ένα Όνειρο Μια Ευχή
4)         Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες
5)         Φιλανθρωπικό Σωματείο Βαγόνι Αγάπης
6)         Europa Donna Κύπρου

Τρόποι υποβολής αίτησης για την υπηρεσία e-Bill

Η υποβολή της αίτησης για ηλεκτρονική παραλαβή του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος είναι απλή υπόθεση και μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

Ηλεκτρονικά

Μέσω εγγραφής/σύνδεσης στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ

Αν έχεις ήδη κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ ή στο EAC mobile app, συνδέσου εδώ και επίλεξε να λαμβάνεις τον λογαριασμό σου μέσω e-mail.

Αν δεν έχεις κάνει εγγραφή, κάνε τώρα.

Το email και ο κωδικός σύνδεσης είναι τα ίδια για σύνδεση στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ, αλλά και για σύνδεση στο EAC mobile app.


Μέσω του EAC mobile app

Κατέβασε το EAC mobile app, προχώρησε σε εγγραφή/σύνδεση και επίλεξε να λαμβάνεις τον λογαριασμό σου με e-mail, μέσω της υπηρεσίας e-Bill από το μενού ΜyEAC.

Το email και ο κωδικός σύνδεσης είναι τα ίδια για σύνδεση στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ, αλλά και για σύνδεση στο EAC mobile app.

Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ, μέσω e-mail ή τηλεομοιότυπου (Φαξ)

Εκτύπωσε το «Έντυπο Εξουσιοδότησης», συμπλήρωσέ το, υπόγραψέ το και παράδωσέ το σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ. Μπορείς επίσης, να το αποστείλεις με τηλεομοιότυπο (Φαξ) στον αριθμό 22817441 ή σαρωμένο (scanned) μέσω e-mail στη διεύθυνση callcenter@eac.com.cy

Top