News Local "Κουρεύουν" και τα λεωφορεία

"Κουρεύουν" και τα λεωφορεία

Κόβουν μισθούς, υπερωρίες, προσωπικό και δρομολόγια, για να σώσουν το σύστημα. Την τάχιστη υποβολή εισηγήσεων για εξοικονομήσεις στο σύστημα μεταφορών ζητεί το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, από τις εταιρείες λεωφορείων.

Να μελετήσουν και να υποβάλουν εισηγήσεις για μέτρα που θα επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στα έξοδά τους, καλεί τις εταιρείες λεωφορείων, μέσω επιστολής, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις εταιρείες λεωφορείων, για την εφαρμογή του νέου συστήματος δημόσιων μεταφορών που εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2010, το Τμήμα θα πρέπει να επωμίζεται μέρος του λειτουργικού κόστους. Σήμερα, ωστόσο, το σύστημα δημόσιων μεταφορών είναι αναγκασμένο να προβεί σε εξοικονομήσεις της τάξεως των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ο προϋπολογισμός του αναμένεται για το 2014 να μειωθεί στα 55 εκατομμύρια ευρώ, από τα 65 εκατομμύρια ευρώ που είναι φέτος.

Ως γνωστόν, το σύστημα δημόσιων μεταφορών αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, με τις εταιρείες όσο και το κράτος να δηλώνουν πως έχουν περιέλθει σε δυσμενή οικονομική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις μια εταιρεία λεωφορείων είναι σχεδόν ανεξάρτητη από το κράτος, αυτή των υπεραστικών διαδρομών.

Σε κίνδυνο το σύστημα
Όπως αναφέρει στην επιστολή προς τις εταιρείες ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κωλέττας, το Τμήμα καταβάλλει προσπάθεια για να προσαρμοστεί το σύστημα στον νέο μειωμένο προϋπολογισμό για το 2014. Μια εταιρεία έχει ήδη προβεί σε εισηγήσεις για εξοικονομήσεις, ενώ οι υπόλοιπες θα πρέπει να υποβάλουν τις δικές τους εντός του χρονικού περιθωρίου που τους έχει ορίσει το Τμήμα. «Λόγω της κρίσης, η Κυβέρνηση μάς μείωσε τον προϋπολογισμό και από €65 εκατομμύρια που ήταν, τον έκανε €55. Με τα νέα δεδομένα, για να κρατήσουμε στη ζωή το σύστημα, πρέπει να κάνουμε περικοπές. Θα επικεντρωθούμε στις περικοπές εκείνες που δεν θα επηρεάσουν την υπηρεσία, όμως δεν αποκλείεται να γίνει μείωση και των δρομολογίων. Σε μια κοινότητα, για παράδειγμα, που είναι απομακρυσμένη και από την οποία μεταφέρουμε πέντε άτομα την ημέρα, δεν χρειάζεται να κάνουμε τρία δρομολόγια την ημέρα. Μπορεί να τα περιορίσουμε στα δύο», αναφέρει ο κ. Κωλέττας.

Μελετώνται μέτρα
Στα μέτρα που μελετώνται συμπεριλαμβάνονται οι μειώσεις μισθών, προσωπικού, υπερωριών και καυσίμων. «Η προσπάθεια στόχο έχει να μειωθούν τα κόστη με την ελάχιστη αρνητική επίδραση πάνω στην υπηρεσία», αναφέρει ο κ. Κωλέττας. «Εάν δεν νοικοκυρευτούμε τώρα, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο 2014 και δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο να πάμε στη Βουλή με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, διότι γνωρίζω από τώρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας τον εγκρίνουν», επισημαίνει ο διευθυντής του Τμήματος.

Οι εισηγήσεις των εταιρειών λεωφορείων που θα υποβληθούν στο τμήμα δημόσιων μεταφορών αναμένεται να συζητηθούν σε συναντήσεις, για να εντοπιστούν εκείνες που θα κριθούν εφαρμόσιμες.

«Δεν έτυχε της προσδοκώμενης στήριξης»
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου, ερωτηθείς από την «Κυριακάτικη Σημερινή», αν το νέο σύστημα δημόσιων μεταφορών έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, ο Σωτήρης Κωλέττας απάντησε ότι το σύστημα δεν έτυχε της προσδοκώμενης στήριξης. «Θεωρώ ότι το έργο ήταν τολμηρό, αλλά δυστυχώς δεν έχει αγκαλιαστεί όσο θα έπρεπε από τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωλέττας, για να εξηγήσει: «Αυτό οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση, η οποία έπληξε τόσο τους επιβάτες όσο και τις υπηρεσίες. Όταν υπάρχει ανεργία, ο κόσμος περιορίζει τη χρήση του λεωφορείου. Από την άλλη, το κράτος δυσκολεύεται να πληρώσει τις εταιρείες των λεωφορείων. Το κτύπημα ήταν διπλό για τις δημόσιες μεταφορές».

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η συνολική πληρότητα των λεωφορείων βρίσκεται αρκετά κάτω από τον στόχο του 10%, που θέτει στα κράτη-μέλη της η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Με την εφαρμογή του νέου συστήματος παρατηρήθηκε μια θεαματική αύξηση της πληρότητας, αλλά η κρίση που έπληξε τη χώρα μας δεν μας επέτρεψε να φθάσαμε στα επίπεδα που θα θέλαμε να φθάσουμε», είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Ο κ. Κωλέττας υπογράμμισε ότι το τμήμα του δεν μένει με σταυρωμένα χέρια και μελετά συνεχώς τρόπους που θα αμβλύνουν τα προβλήματα.

Top