Περιορισμένος είναι ο κίνδυνος ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της  τρομοκρατίας στην Κύπρο  σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπως προκύπτει από σχετική έκθεση του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου της Βασιλείας. Ψηλά στον κατάλογο βρίσκονται το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Η Κύπρος κατατάσσεται πολύ πιο χαμηλά από τις χώρες αυτές και αξιολογείται ως χώρα μέσου κινδύνου μαζί  με την Ολλανδία, τη Λετονία και την Βρετανία.

Η έκθεση καταρρίπτει εκ νέου τον μύθο που δημιούργησαν συγκεκριμένοι κύκλοι, ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Μάλιστα η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην οποία η ΕΕ, εντελώς προσχηματικά και ατεκμηρίωτα,  επέβαλε βαρύτατες κυρώσεις.

Η κα Παπαδοπούλου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί σε σχέση με το περιεχόμενο της έκθεσης και να δηλώσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για τις χώρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα η Ευρωβουλευτής διερωτάται γιατί εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα έναντι της Κύπρου, ενώ δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί οποιαδήποτε μέτρα κατά άλλων κρατών μελών, πολλά από τα οποία  μάλιστα εμφανίζουν ψηλότερο κίνδυνο παράνομων ενεργειών.

Επίσης, κάλεσε την Κομισιόν να δηλώσει αν έχει αντιληφθεί ότι με την εφαρμογή «δύο μέτρων και δύο σταθμών» τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η συνοχή της Ένωσης και δημιουργούνται αντιευρωπαϊκά αισθήματα στους πολίτες των κρατών μελών που καθίστανται θύματα  τέτοιων δυσμενών διακρίσεων.

Η κα Παπαδοπούλου στην γραπτή ερώτηση που υπέβαλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανέρχεται στις αλυσιδωτές επιπτώσεις από τις αποφάσεις του Eurogroup και ζητά να πληροφορηθεί σχετικά με τις προθέσεις της κομισιόν  για αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί χιλιάδες κυπριακά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ως  αποτέλεσμα του κουρέματος και των άλλων μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Κύπρο.