News Local Κύπρια ψάχνει τη δίδυμη αδερφή της- Αποκαλύφθηκε η αλήθεια 54 χρόνια μετά

Κύπρια ψάχνει τη δίδυμη αδερφή της- Αποκαλύφθηκε η αλήθεια 54 χρόνια μετά

Μια ιστορία που θυμίζει ταινία έχει να διηγηθεί μια Κύπρια, η οποία ψάχνει εναγωνίως τη δίδυμη αδερφή της και ζητάει βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια.

 

Την ιστορία της Κύπριας Φωτεινής Rossoou έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας, Νέος Κόσμος,  στην οποία σκιαγραφεί με λεπτομέρεια τη γεμάτη απώλειες ζωή της.

Στις 20 Δεκεμβρίου, 1965, μία γυναίκα γέννησε δίδυμα κοριτσάκια στην Αθήνα. Αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ, αφού στη συνέχεια ενημέρωσαν τη μητέρα ότι ένα από τα βρέφη της έχει αποβιώσει.

Η νεαρή μητέρα, την οποία είχε απορρίψει ο πατέρας των παιδιών, έφυγε από το νοσοκομείο και πήγε σπίτι με αγκαλιά μόνο το ένα της βρέφος, τη Φωτεινή, συνοδευόμενη από τον αδερφό της.

Κράτησε τη μικρή φωτεινή για μόλις έξι μήνες και μετά την άφησε στο Ορφανοτροφείο «Μητέρα» στην Αθήνα. Στα τρία της χρόνια η Φωτεινή υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Ελλήνων μαζί με ένα εξάμηνο αγοράκι από το ίδιο ορφανοτροφείο.

Στη συνέχεια το ζευγάρι μετακόμισε στη Νότια Αφρική και μεγάλωσε τα δύο παιδιά σαν να ήταν δικά του. Δέκα χρόνια αργότερα ένα μέρος της αλήθειας αποκαλύφθηκε, όταν η μητέρα τους είπε ότι και οι δύο είναι υιοθετημένοι. Στο τέλος της ιστορίας αποκάλυψε στη Φωτεινή και ο αδερφός της δεν ήταν βιολογικά αδέρφια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κύπρια είχε υποστεί σοκ και ένιωσε ότι όλη της η ζωή κατέρρεε, ενώ για μήνες δεν μιλούσε στη μητέρα της. Με τον καιρό όμως η μητέρα της κατάφερε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της υιοθετημένης κόρης της και η ζωή μπήκε και πάλι σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη, δεν της πέρασε από το μυαλό να ψάξει για τους βιολογικούς της γονείς. Τελείωσε τις σπουδές της, παντρεύτηκε και έφτιαξε τη δική της οικογένεια.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο αδερφός της και ο πατέρας της πέθαναν. Στη συνέχεια η Φωτεινή μετακόμισε στην Κύπρο μαζί με τον άντρα της και της δύο της παιδιά. Εντούτοις, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί έμαθε ότι η μητέρα της πέθανε, νικημένη από τον καρκίνο. Λίγο μετά την απώλεια της μητέρας της έχασε και τον άντρα της από καρκίνο.

Έχοντας βιώσει τη μια απώλεια μετά την άλλη, η Φωτεινή ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της, με τους αγαπημένους γύρω της να μην μπορούν να τη βοηθήσουν.

Τότε ήταν που η καλύτερη της φίλη, Κάθυ Χριστοδούλου, της εισηγήθηκε να αρχίσει να ψάχνει για τους βιολογικούς της γονείς.

Μιλώντας στον Νέο Κόσμο η Κάθυ ανέφερε: «Στην αρχή ήταν διστακτική όταν της το πρότεινα. Δεν είχε κανένα έγγραφο για να την βοηθήσει και φαινόταν ότι θα ήταν μεγάλη πρόκληση».

Ένα τηλεφώνημα όμως στην καλύτερη φίλη της μητέρας της στην Ελλάδα φαίνεται ότι ήταν η πιο σωστή κίνηση. Η φίλη της μητέρας της κατείχε έγγραφα, τα οποία της αποκάλυψαν όλη την αλήθεια για τη ζωή της.  Όχι μόνο δεν είχε βιολογική συγγένεια με τον υιοθετημένο αδερφό της αλλά έμαθε ότι έχει μια δίδυμη αδερφή.  

Αυτό έδωσε το έναυσμα στη Φωτεινή να συνεχίσει το ψάξιμο και το πρόγραμμα Ευτυχία στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα εξασφάλισε το γνήσιο πιστοποιητικό γέννησής της, στο οποίο υπήρχε το επώνυμο της βιολογικής της μητέρας. Στη συνέχεια, άρχισε να στέλνει μηνύματα σε όσους είχαν το ίδιο επώνυμο και τελικά βρέθηκε η οικογένεια. Η οικογένεια όμως δεν είχε ιδέα για τη γέννηση των διδύμων, αφού το κράτησαν μυστικό για να προστατευθεί η βιολογική μητέρα. Τελικά, βρήκε τον αδερφό της μητέρας της, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό της κατά τη γέννηση των παιδιών.   

Ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο του 2019, η Φωτεινή πήγε στην Ελλάδα για να δει τη νέα της οικογένεια, η οποία την ανέμενε με ανυπομονησία στο αεροδρόμιο. Δυστυχώς όμως η βιολογική της μητέρα είχε πεθάνει λίγα χρόνια πριν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της έμαθε ότι το όνομα που της είχε δώσει η μητέρα της ήταν Ανδρονίκη, ενώ όταν αναζήτησε το πιστοποιητικό θανάτου της αδερφής της διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε.  «[Υπήρχε] μόνο ένα πιστοποιητικό γέννησης με μια μούντζα στην κορυφή που [έλεγε] ότι το μωρό πέθανε δύο ημέρες μετά τη γέννηση", ανέφερε η Κάθυ.

Οι φίλοι της το βρήκαν πολύ παράξενο, δεδομένου ότι η μητέρα του είχε πει ότι το μωρό της είχε πεθάνει στη γέννα. Πώς θα μπορούσε να πεθάνει το μωρό δύο ημέρες αργότερα; Η Φωτεινή λόγω αυτής της εξέλιξης υποψιάζεται ότι είχαν πει ψέματα στη μητέρα για τον θάνατο του βρέφους, ώστε να δοθεί παράνομα για υιοθεσία.

Ο θείος της, ο οποίος ήταν παρών, είπε ότι δεν είχαν δει ποτέ το νεκρό παιδί.

«Μας είπαν ότι το μωρό πέθανε και μας έδωσαν ένα ξύλινο κιβώτιο. Δεν μας επιτρεπόταν να το ανοίξουμε, καθώς ισχυρίστηκαν ότι περιείχε και κάποια χημικά», είπε ο θείος της Φωτεινής.

Χωρίς να είναι σίγουρη η Κύπρια που να βρει απαντήσεις, έχει υποβάλει τεστ DNA και περιμένει τα αποτελέσματα με την ελπίδα ότι είναι καταχωρημένη και η αδερφή της στη βάση δεδομένων.

Παράλληλα, συνεχίζει τις προσπάθειες για εντοπισμό της αδερφής της. Για να βοηθήσει στην αναζήτηση, πέρα από τη φωτογραφία, η Φωτεινή αποκάλυψε ότι έχει ανοιχτό δέρμα, φυσικά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια με πράσινη απόχρωση. Έχει επίσης ένα σημάδι κυκλικού σχήματος τριών εκατοστών στο πίσω μέρος του δεξιού ώμου.

«Μετά από τόσο μεγάλη απώλεια στη ζωή της Φωτεινής, θέλω να δω τη φίλη μου να χαμογελάει και πάλι, να χαμογελάει πραγματικά», λέει η Kathy .

Αλλά για την ίδια τη Φωτεινή, ο εντοπισμός της αδερφής της πηγαίνει πολύ πέρα ​​από ένα χαμόγελο. Αυτό θα σήμαινε τα πάντα.

Η Φωτεινή μιλώντας στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρει: «Πάντα ένιωθα ότι κάτι έλειπε. Θέλω να νιώσω ολοκληρωμένη. Βρίσκοντας την αδερφή μου, θα ολοκληρωθεί ο κόσμος μου».

Εάν έχετε οποιεσδήποτε πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Φωτεινή στην αναζήτηση της στείλτε email στο rousin1220@gmail.com

Top