News Local Πάφος: Κατέθεσε παραπονούμενος για απόπειρα φόνου στον Μούτταλο

Πάφος: Κατέθεσε παραπονούμενος για απόπειρα φόνου στον Μούτταλο

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου παρουσιάστηκε σήμερα ο 40χρονος για την υπόθεση απόπειρας φόνου στο Μούτταλο της Πάφου την 24η Απριλίου του 2018.

 

Ο 40χρονος είναι ελεύθερος με όρους που έχει εκπληρώσει, όπως τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στο stop list, υπέγραψε προσωπική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και υπέγραψε εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ με έναν αξιόχρεο εγγυητή, αλλά και παρουσιάζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα στον κεντρικό σταθμό Πάφου αντί για επτά μέρες την εβδομάδα για τέσσερις μέρες.

Στην σημερινή δικάσιμο ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου παρουσίασε τρεις μάρτυρες κατηγορίας τους αστυφύλακες Νεόφυτο Αριστοδήμου και τον Τρύφωνα Τρύφωνος αλλά και τον παραπονούμενο Γιάννο Αντωνίου.

Ο παραπονούμενος Γιάννος Αντωνίου στην κατάθεση του ανέφερε ότι στις 24 Απριλίου του 2018 ενώ καθόταν σε καφενείο του Μουττάλου με φίλους του δέχτηκε επίθεση αρχικά λεκτική από τον κατηγορούμενο επειδή όπως του είπε, αυτός είχε πει σε τρίτο πρόσωπο ότι ο κατηγορούμενος είχε χάσει σε μηχανές το ποσό των 200 ευρώ. Ακολούθως δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 40χρονο. Στην συνέχεια, ο κατηγορούμενος μετέφερε με το όχημα του τον παραπονούμενο στο ΓΝ Πάφου.

Ο Γιάννος Αντωνίου ανέφερε στο Δικαστήριο και δεύτερη περίπτωση όπου συνάντησε τον κατηγορούμενο σε μπυραρία της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων, όταν σε κάποια στιγμή ο 40χρονος  μπήκε στο αυτοκίνητο του παραπονούμενου και του ζήτησε συγνώμη για την πράξη του στην πλατεία Μουτάλου, λέγοντας πως είχε μετανιώσει. Ο κατηγορούμενος του έδειξε το μαχαίρι που τον είχε  τραυματίσει την 24η Απριλίου του 2018 λέγοντας του ότι ήταν ένα μικρό μαχαιράκι. Το μαχαίρι ωστόσο του 40χρονου, του έπεσε στο αυτοκίνητο  και ακολούθως αυτός εξήλθε από το όχημα του παραπονούμενου. Το μαχαίρι της απόπειρας παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην συνέχεια κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ερωτηθείς σχετικά από τον Ανδρέα Χατζηκύρου εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής ο παραπονούμενος ανέφερε στο Δικαστήριο, ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, συνεπεία του τραυματισμού του αφού υπέστη αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση οκτώ ωρών για αφαίρεση της σπλήνας και παρέμεινε για νοσηλεία στο ΓΝ Πάφου για 62 μέρες.

Κατά την αντεξέταση, ο δικηγόρος υπεράσπισης Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ρώτησε τον παραπονούμενο αν επισκέφτηκε την μητέρα του κατηγορούμενου στην κατοικία της που είναι πλησίον του δικού του.Ο παραπονούμενος Γιάννος Αντωνίου απήντησε θετικά και δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι την μητέρα του κατηγορούμενου την επισκέφτηκε σήμερα επειδή την λυπάται. Ακολούθως αναφέρθηκε και σε οικονομική διαφορά που είχε με τον κατηγορούμενο ύψους 5 χιλ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο Γιάννος Αντωνίου είπε ότι ο κατηγορούμενος του χρωστούσε 5 χιλ. ευρώ που σε αρκετές περιπτώσεις είπε ότι θα του τα έδινε αλλά δεν το έπραξε.

Ο κ. Αλεξάνδρου ζήτησε από τον μάρτυρα κατηγορίας να περιοριστεί στα τεκταινόμενα με την υπόθεση. Ο παραπονούμενος παραδέχτηκε δε, ότι φίλοι του κατηγορούμενου ήρθαν να τον πάρουν στα βαφτίσια του παιδιού του 40χρονου που έγιναν μετά το επεισόδιο του μαχαιρώματος.

Ο δικηγόρος εισηγήθηκε πως αυτό που έπραττε ο μάρτυρας κατηγορίας είναι να εκβιάζει συνεχώς τον κατηγορούμενο και τα συγγενικά του πρόσωπα. Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι την προηγούμενη Δευτέρα ο παραπονούμενος επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο στο σπίτι του λέγοντας του ότι πλησιάζει το Δικαστήριο και τον ρώτησε αν θα του έδιδε το χρηματικό ποσό των 3 χιλ. ευρώ.

Ο παραπονούμενος και μάρτυρας κατηγορίας αναφέρθηκε και σε συζήτηση που είχε με την σύντροφο του κατηγορούμενου χτες . Η συγκεκριμένη είπε, του υποσχέθηκε να του δώσει 1.500 ευρώ και να αποσύρει την υπόθεση.

Ο δικηγόρος υπέβαλε πως από την ημέρα που βγήκε από το Νοσοκομείο ο Γιάννος Αντωνίου εκβίαζε τον κατηγορούμενο και σε αρκετές περιπτώσεις μετέβαινε με αυτόν σε ταβέρνα στην οποία τον λογαριασμό τον πλήρωνε ο κατηγορούμενος ως κέρασμα.

Επόμενος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο αστυφύλακας Νεόφυτος Αριστοδήμου, Υπεύθυνος Τεκμηρίων στην Αποθήκη του ΤΑΕ Πάφου. Ο κ. Αριστοδήμου κατέθεσε σειρά τεκμηρίων στο Δικαστήριο, όπως ρουχισμό, παπούτσια, μαχαίρια, αλλά και τα ευρήματα του Ινστιτούτου Γενετικής.

Σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης του 40χρονου, δικηγόρου Αλέξανδρο Αλεξάνδρου ο μάρτυρας κατηγορίας απήντησε πως τις συγκεκριμένες δειγματοληψίες που αφορούν την υπόθεση τις παρέλαβε από το Ινστιτούτου Γενετικής την 27η Σεπτεμβρίου του 2018.

Επόμενος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο αστυφύλακας Τρύφωνας Τρύφωνος που είναι ειδικός φωτογράφος σκηνών. Ο κ. Τρύφωνος κατέθεσε δέσμη φωτογραφιών ως τεκμήρια στο Δικαστήριο. Μετά από υπόδειξη του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής, ο μάρτυρας ανέφερε πως οι φωτογραφίες απεικονίζουν την πλατεία Μουττάλου που διεπράχθη η απόπειρα, καφενείο της περιοχής, κηλίδα αίματος και σημεία σκηνής που τοποθέτησε ο ίδιος, όπως είπε, για διερεύνηση των εξετάσεων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται την 24η Απριλίου του 2018 στο Μούτταλο της Επαρχίας Πάφου τραυμάτισε με μαχαίρι με σκοπό την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης Ε/κ από την Πάφο, προκαλώντας του βαριά σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος κατά τον χρόνο και τόπο που αναφέρεται είχε πάνω του ένα μαχαίρι με λαβή και λεπίδα μήκους 6 εκατοστών που κατέληξε σε μυτερή άκρη .

Ο συγκεκριμένος παρουσιάστηκε στις 4.5.2018 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο τον παρέπεμψε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου, αφού, όπως είπε, εξέτασε το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης .

Το Δικαστήριο όρισε την 19η Φεβρουαρίου στις 09:00 το πρωί  για συνέχιση της αντεξέτασης του παραπονούμενου από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Αλεξάνδρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Top