News Local Σάλος με "έλλειμμα" €6550:Δράσις "καρφώνει" Πρωτοπορία κι αυτή Προοδευτική

Σάλος με "έλλειμμα" €6550:Δράσις "καρφώνει" Πρωτοπορία κι αυτή Προοδευτική

Σάλος επικρατεί στις τάξεις των φοιτητικών παρατάξεων της Αθήνας τα τελευταία 24ωρα με φόντο οικονομικές ατασθαλίες τις οποίες καταγγέλλει το Δράσις ΚΕΣ το οποίο φωτογραφίζει την Πρωτοπορία η οποία με τη σειρά της «δείχνει» την Προοδευτική.

Και οι τρεις παρατάξεις δημοσιεύουν ανακοινώσεις στις σελίδες τους ενώ να σημειωθεί ότι το έλλειμμα στα ταμεία της Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (ΕΦΕΚ) για το οποίο γίνεται λόγος, ανέρχεται στα 6550 ευρώ.

Αυτούσια η γραπτή ανακοίνωση Δράσις ΚΕΣ:

"Υποκλοπή του ταμείου των φοιτητών από την Πρωτοπορία Αθήνας!

Οικονομικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την ΕΦΕΚ Αθήνας.Το σκάνδαλο αυτό δεν θα μπορούσε να έχει άλλο πρωταγωνιστή από την Πρωτοπορία. Η «φοιτητική» αυτή παράταξη, κατείχε τις οργανικές θέσεις του Προέδρου και του Ταμία από τις 4 Ιουνίου 2014 έως και τις 28 Μαϊου 2016. Κατά τη χρονική περίοδο αυτή, παρατηρήθηκε έλλειμμα ΑΡΚΕΤΩΝ χιλιάδων ευρών στα ταμεία του Συλλόγου.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Μετά που η Πρωτοπορία άφησε άδεια τα ταμεία του Συλλόγου, όταν της ζητήσαμε εξηγήσεις, οι εκπροσώποι της ανέφεραν συνεχώς ότι ο μισθωτής του ακινήτου της ΕΦΕΚ στην οδό Αμερικής, απλά δεν πλήρωνε τα ενοίκια. Αυτό έγινε κατ’ εξακολούθηση. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς «ο ψέυτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Άντεξαν 4 χρόνια. Μπράβο τους.

Τις περασμένες μέρες έγινε συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΦΕΚ με τον μισθωτή του ακινήτου του Συλλόγου, για ανανέωση της σύμβασης μίσθωσής του. Στην κουβέντα για αποπληρωμή των «απλήρωτων» ενοικίων, μας παρουσίασε αποδείξεις οι οποίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή ο μισθωτής πλήρωνε τα ενοίκια και κάποιοι ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ. Ας μιλήσουμε και με αριθμούς.

Ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15: Οι αποδείξεις που πήραμε στα χέρια μας παρουσιάζουν έσοδα για αυτή τη χρονιά της τάξεως των 3050 ευρώ. Ο απολογισμός του τότε Ταμία παρουσιάζει έσοδα 1650 ευρώ. Άρα υπήρξε έλλειμμα 1400 ευρώ για το 2014-15.

Ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16: Οι αποδείξεις προσδιορίζουν έσοδα 7950 ευρώ. Ο τότε Ταμίας παρουσίασε στη δεύτερη Γ.Σ του Συλλόγου το 2016 έσοδα 2800 ευρώ. Άρα το έλλειμα της χρονιάς 2015-16 ήταν 5150 ευρώ. Σύνολο και για τις δύο χρονιές έλλειμμα 6550 ευρώ. Τόσα τσέπωσαν οι Πρωτοπόροι.

Στη χθεσινή συνάντηση (20/1) για τα οικονομικά της ΕΦΕΚ Αθήνας, παρουσιάστηκαν οι εν λόγω αποδείξεις. Με την παρουσίαση αυτών, το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ απαίτησε εξηγήσεις από την Πρωτοπορία. Όπως ήταν αναμενόμενο, εκεί ξεκίνησαν οι υπεκφυγές και οι γελοίες δικαιολογίες από την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Βρήκαν σαν άλλοθι το ότι οι υπογράφοντες δεν ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, λες και αυτό απενεχοποιεί την παράταξή τους από την τέλεια ληστεία ή τους απαλλάσσει από το να δώσουν μια εξήγηση. Ανέφεραν επίσης, εγκεκριμένους ισολογισμούς από τις Γ.Σ της ΕΦΕΚ. Να υπενθυμίσουμε στους Πρωτοπόρους ότι οι ίδιοι τους ενέκριναν αυτούς τους ισολογισμούς και κανένας άλλος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο, προσπάθησαν να καλυφθούν χωρίς να το πετύχουν. Ας κατανοήσουν ότι το βιβλίο που έχουν ήδη στα χέρια τους, το οποίο παρουσιάζει όλα τα έσοδα που μπήκαν στο ταμείο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι αρκετό για να καταδείξει την κατάντια τους, αφού περιλαμβάνει και τις υπογραφές τους. Επιπλέον, πριν από λίγο ήρθαμε σε επικοινωνία με τον μισθωτή του ακινήτου, ο οποίος είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί μας και να αποδείξει ότι όντως ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ.

Συνοψίζοντας, ο ιστορικότερος Φοιτητικός Σύλλογος για το διάστημα 2014-16 θα έπρεπε να έχει έσοδα 11 χιλιάδων ευρών κι έβαλε στα ταμεία του μόλις 4450 ευρώ. Αυτό έρχεται να δέσει και με το χρέος στο Ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 25 και πλέον χιλιάδων, για το οποίο ευθύνεται και πάλι η Πρωτοπορία.

Το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, ως το Κίνημα που κράτησε ζωντανή την ΕΦΕΚ στις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, πριν καν ιδρυθούν οι χειραγωγούμενες από τα κόμματα νεολαίες, όσο είναι ισχυρό δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υφαρπάξει ξανά περιουσία του Συλλόγου και απαιτεί από την παράταξη του Συναγερμού να επιστρέψει άμεσα τα κλεμμένα χρήματα. Με αυτό το ποσό μπορούσαν και μπορούν να γίνουν πολλά προς όφελος των συμφοιτητών μας. Επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια. Θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες".

Αυτούσια η γραπτή ανακοίνωση Πρωτοπορίας:

<<Καθαρός Ουρανός, αστραπές δε φοβάται. >>

Φαίνεται πως η Προοδευτική Αθήνας ανίκανη να πράξει για τον φοιτητή μη έχοντας έργο και νέες ιδέες να παρουσιάσει στον φοιτητή, επέλεξε τον εύκολο δρόμο της λασπολογίας και της φίμωσης των άλλων.

Σε μια περίοδο που οι συνάδελφοι της Προοδευτικής δεν είναι πουθενά, και παραμένουν αμέτοχοι στα φοιτητικά δρώμενα όσο η παράταξη μας πρωταγωνιστεί και σαφώς πικραμένοι με την αυτοδυναμία της Πρωτοπορίας στη ΠΟΦΕΝ, προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο με κάτι το οποίο είναι λάτρεις, και δεν είναι άλλο από το ψέμα.

Χθες, 20 Ιανουαρίου 2020 , πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του Συλλόγου για το υποστατικό του Συλλόγου. Στη συνεδρία, η παράταξη της Προοδευτικής παρουσίασε αποδείξεις, τις οποίες ισχυρίζεται ότι παρέλαβε από τον μισθωτή του υποστατικού οι οποίες δεν παρουσιάζονται πουθενά στα πρακτικά των Οικονομικών ισολογισμών κατά την περίοδο 2014-2016. Στη συνεδρία ο εκπρόσωπος της παράταξης μας ζήτησε όλα τα παραστατικά της κρίσιμης περιόδου τα οποία κατατέθηκαν στις εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου και υπερψηφίστηκαν ούτως ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα και να αντιπαραβάλουμε τα δεδομένα τα οποία κατέθεσε η Προοδευτική.

Οι εκπρόσωποι της Προοδευτικής, παρουσιάστηκαν πεπεισμένοι ότι όλα τα παραστατικά βρίσκονται στα δικά μας χέρια και δεν υπάρχει τίποτα στο δικό τους αρχείο. Μετά από σχετική έρευνα αλλά και επικοινωνία με παλαιοτέρα στελέχη μας, στην προσπάθεια συλλογής όλων των δεδομένων για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα, διαπιστώσαμε ότι όλα τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα παραστατικά εσόδων και εξόδων του Συλλόγου βρίσκονται στα χέρια της Προοδευτικής.

Η παράταξη μας μάταια από χθες το βράδυ προσπαθεί να εξασφαλίσει τα πρακτικά αφού μετά από επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της Προοδευτικής αρνήθηκε να παραδώσει το αρχείο με τη δικαιολογία ότι είναι αργά το βραδύ, ενώ από το πρωί σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε με τους εκπροσώπους τους, δυσχεραίνοντας το έργο μας, την ίδια ώρα που εκδίδουν δελτία τύπου κατηγορώντας την παράταξη μας χωρίς να δοθεί το απαραίτητο περιθώριο χρόνου και υλικό για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες . Έτσι φανερώνουν για ακόμα μία φορά ότι πρώτιστος στόχος είναι η εξυπηρέτηση των μικροκομματικών συμφερόντων τους και όχι το καλό του Συλλόγου.

Επίσης, η άγνοια της Προοδευτικής ότι έχει στα χεριά της όλα τα παραστατικά πιστοποιεί τη <<σοβαρότητα>> των κατηγοριών της , αφού ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν μπήκε καν στο κόπο να ελέγξει αν έχουν κατατεθεί τα συγκεκριμένα έγγραφα που παρουσιάζει από χθες στη σελίδα της, ενώ παράλληλα εκφράζουμε έντονες ανησυχίες για τη τύχη των εγγράφων που βρίσκονται στα χέρια της Προοδευτικής και τη σιωπή της, στην προσπάθεια της να υπερασπισθεί τις κατηγορίες που εξαπέλυσε χθες εναντίον της παράταξης μας.

Εμείς, είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι αποδείξεις που εξασφαλίσθηκαν κατά την περίοδο έχουν κατατεθεί κανονικά στο αρχείο και στα πρακτικά του Συλλόγου τα οποία βρίσκονται στα χέρια της Προοδευτικής και εκφράζουμε τις έντονές ανησυχίες για την τύχη των εγγράφων αφού κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαίωσει, για την μη αλλοίωση του αρχείου που καταρρίπτει τις κατηγορίες της Προοδευτικής.

Ως Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δεν θα ανεχθούμε καμία κατηγορία ενάντια στην παράταξη μας αλλά και τα στελέχη μας που υπηρέτησαν για χρόνια με ζήλο το Σύλλογο. Έχουν περάσει 4 εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις, 3 ολόκληρα χρόνια που κατά τη διάρκεια τους, η παράταξη της Προοδευτικής έχει συνεχή επικοινωνία με τον μισθωτή του υποστατικού και καλούμαστε να διευκρινίσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί μετά από τη πάροδο αυτή των τεσσάρων (4) ετών.
Aκόμη, πρέπει να τονίσουμε ότι τη χρονιά 2014-2015 στην προεδρεία του Συλλόγου βρισκόταν στέλεχος της Αναγέννησης με το οποίο γίνονται προσπάθειες να επικοινωνήσουμε.

Οι δυσχέρειες και τα εμπόδια που δημιουργούνται εξαιτίας της Προοδευτικής δεν μας πτοούν και θα παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία για να αποδειχθεί το αναληθές των κατηγοριών. Θα προχωρήσουμε σε συλλογή όλων των παραστατικών και των 2 οικονομικών ετών και των απαραίτητων πληροφοριών από τα τότε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και στο σύνολο των αποδείξεων που έχει στην κατοχή του ο μισθωτής του υποστατικού καθώς παρουσιάστηκαν απλά αντίγραφα από την παράταξη της Προοδευτικής και κανένα αυθεντικό έγγραφο.

Αυτούσια η γραπτή ανακοίνωση Προοδευτικής:

Έλλειμα €6550 στα ταμεία της ΕΦΕΚ Αθήνας  με τη σφραγίδα της ΦΠΚ Πρωτοπορίας

Ως Προοδευτική Κ.Κ.Φ.Α., οφείλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια, μετά και το νέο σοβαρό οικονομικό ζήτημα που προέκυψε με την ΕΦΕΚ Αθήνας, με πρωταγωνιστή και πάλι την παράταξη της Πρωτοπορίας. Αυτή τη φορά έχει παρατηρηθεί έλλειμα αρκετών χιλιάδων ευρών από τα ταμεία του συλλόγου κατά την περίοδο 4 Ιουνίου 2014 με  28 Μαϊου 2016, όταν στις οργανικές θέσεις του Προέδρου και του Ταμία βρισκόταν η Πρωτοπορία. Το έλλειμμα αφορά στην πληρωμή των ενοικίων του υποστατικού του Συλλόγου από τον ένοικο.

Η παράταξη μας εδώ και χρονιά τόνιζε ότι υπήρχαν αρκετά χρωστούμενα ενοίκια από τον ένοικο του υποστατικού για την προαναφερθείσα περίοδο. Ωστόσο, η απάντηση των εκπροσώπων της Πρωτοπορίας ήταν, πως δεν εισέπραξαν ποτέ τα χρωστούμενα ενοίκια, αφού ο ένοικος δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει.

Μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον ένοικο του υποστατικού με στόχο την ανανέωση του συμβολαίου ενοικίασης, ενέργειες που ανέλαβαν οι εκπροσώποι της παράταξης μας, αναφέρθηκε το ζήτημα μη καταβολής ενοικίων αρκετών χιλιάδων ευρώ. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Μάλιστα ο ένοικος του υποστατικού μας παρέδωσε αποδείξεις στις οποίες φαίνεται ότι κατέβαλε όλα τα ενοίκια σε εκπροσώπους της Πρωτοπορίας.

Συγκεκριμένα την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015, σύμφωνα με τις αποδείξεις του ενοίκου, ο σύλλογος είσπραξε 3050€, ενώ στον απολογισμό του ταμία κατά την Β΄ Γενική Συνέλευση το 2015 αναγράφεται μόνο το ποσό 1650€. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, σύμφωνα με τις αποδείξεις ο σύλλογος είσπραξε 7950€, ενώ στο βιβλίο οικονομικών του συλλόγου αναγράφονται μόνο 2800€.

Συνολικά στην περίοδο αυτή, ο σύλλογος σύμφωνα με τις αποδείξεις είσπραξε 11000€ – οι αποδείξεις αυτές δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά του συλλόγου από την Πρωτοπορία – ενώ στα πρακτικά του Συλλόγου αναγράφεται, ότι εισπράχθηκε μόνο το ποσό 4450€. «Χάθηκαν» δηλαδή 6550€ από τα ταμεία της ΕΦΕΚ Αθήνας.

Ως Προοδευτική καταθέσαμε τις πιο πάνω αποδείξεις στη σημερινή συνεδρία της επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου, χωρίς όμως να πάρουμε ουσιαστική απάντηση από τους εκπροσώπους της Πρωτοπορίας.

Για ακόμη μια φορά φαίνεται να είμαστε αντιμέτωποι με την κακοδιαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας, ενώ στο τιμόνι του βρισκόταν η Πρωτοπορία. Ήδη η Πρωτοπορία ευθύνεται για τη δημιουργία χρέους πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο. Καλούμε τους εκπρόσωπους της Πρωτοπορίας να ξεκαθαρίσουν, αν μπορούν, που χάθηκαν τα χρήματα αυτά και να τα επιστρέψουν άμεσα στα ταμεία του συλλόγου.

20/01/2020

–  4/6/14, η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία Αθήνας ανέλαβε τις οργανικές θέσεις του Προέδρου και του Ταμία για το 2014-15 μετά από τη συνεδρία καταρτισμού του Δ.Σ. της ΕΦΕΚ Αθήνας.

– Την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15 φαίνεται ότι εισπράχθηκαν 3050€ για ενοίκια

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κ.Κ.Φ. Αθήνας

 
Top