News Local Επαναπρογραμματισμός στην εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λεμεσού

Επαναπρογραμματισμός στην εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λεμεσού

Επαναπρογραμματισμός των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και εξυπηρέτηση - υπό προϋποθέσεις - περισσότερων από δυο κρουαζιερόπλοιων την ίδια μέρα, στο λιμάνι Λεμεσού, αποφασίστηκε σήμερα μετά από συνάντηση που είχε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, με στελέχη του διαχειριστή του τερματικού πολλαπλών χρήσεων, DP World Limassol.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, η εταιρεία αδυνατεί να εξυπηρετήσει πέραν των δυο κρουαζιερόπλοιων την ημέρα, με αποτέλεσμα την απόρριψη σχετικών αιτήσεων για ελλιμενισμό και εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Υπουργός Μεταφορών, συζήτησε σήμερα το όλο θέμα που προέκυψε με την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι Λεμεσού και "ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες, η εταιρεία έχει προβεί σε επαναπρογραμματισμό των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, σε μία μέρα πριν ή μετά σε σχέση με το αρχικό τους αίτημα για ελλιμενισμό".

Επιπρόσθετα, προστίθεται, αποφασίστηκε όπως η εταιρεία εξυπηρετεί περισσότερα από δύο κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ για τις κρατήσεις κρουαζιέρων για το 2020 η εταιρεία αναφέρει πως θα μπορεί κάποιες μέρες να εξυπηρετεί τρία και τέσσερα κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα.

Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε, εξάλλου, και η ίδια η εταιρεία, η οποία αναφέρει πως, η συνάντηση με τον Υπουργό, " προσέφερε την ευκαιρία στην DP World Limassol να παρουσιάσει τα γεγονότα, αλλά και την πρακτική και πραγματιστική προσέγγιση που υιοθετεί, σχετικά με τις διαδικασίες ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λεμεσού".

Διαμηνύοντας ότι "ο τομέας των κρουαζιέρων και οι ανάγκες των πελατών της DP World Limassol αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα ", η εταιρεία δηλώνει πως καταβάλλει προσπάθειες, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκονται πελάτες και συνεργάτες της.

"Ως αποτέλεσμα των στοχευμένων προωθητικών ενεργειών της, καθώς και συνεργασιών με φορείς του τομέα της κρουαζιέρας, η DP World Limassol κατάφερε να διασφαλίσει νέες κρουαζιέρες για το 2019 και έπειτα, καταγράφοντας αύξηση πέραν του 40%, σε σύγκριση με τις κρατήσεις των προηγούμενων χρόνων", συμπληρώνει.

Σημειώνει δε πως " επικεντρώνεται στην παροχή άριστης ποιότητας εξυπηρέτησης προς τους πελάτες της και λειτουργεί στο πλαίσιο των παραμέτρων που προβλέπονται για τη διαχείριση ενός λιμανιού πολλαπλών χρήσεων, δημιουργώντας οικονομική αξία για την περιοχή, με την εξυπηρέτηση διαφόρων κλάδων και άλλων χρηστών του λιμανιού".

Σε σχέση με τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, δηλώσει πως "εξετάζεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, προκειμένου η DP World Limassol να παρέχει ασφαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις λειτουργίες και τη χωρητικότητα του τερματικού πολλαπλών χρήσεων".

Ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες, προστίθεται, "η εταιρεία προβαίνει, εάν χρειαστεί, σε επαναπρογραμματισμό των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, σε μία μέρα πριν ή μετά σε σχέση με το αρχικό τους αίτημα για ελλιμενισμό" και προστίθεται ότι, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις , η εταιρεία θα εξυπηρετεί περισσότερα από δύο κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα.

"Για τις κρατήσεις κρουαζιέρων για το 2020 υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες η Εταιρεία θα εξυπηρετήσει 3 και 4 κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα", συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Αναφέρει, ακόμη, πως η DP World Limassol αξιολογεί διάφορα ζητήματα πριν την επιβεβαίωση ελλιμενισμού, από την αποδοτικότητα των λειτουργιών, την παροχή άριστης ποιότητας εξυπηρέτησης και την ασφάλεια των πελατών.

Συγκεκριμένα, υποδεικνύεται πως η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην παροχή εξυπηρέτησης παγκόσμιας κλάσης προς στους πελάτες της και ότι, εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, αποφεύγονται οι καθυστερήσεις, ενώ διασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, η διαθεσιμότητα και η ποιότητα της μεταφοράς όλων των επιβατών καθώς οι επιβάτες θα επιβιβάζονται/αποβιβάζονται περίπου την ίδια ώρα.

Επίσης, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας που μπορεί να φιλοξενηθεί με ασφάλεια στο τερματικό και στον οποίο προσφέρεται μία εμπειρία που να συνάδει με τα πρότυπα της παραδοσιακής κυπριακής φιλοξενίας.

Τέλος, υπόψη λαμβάνεται η ομαλή και ασφαλής λειτουργία άλλων μερών του λιμανιού που απαιτούν τον ελλιμενισμό πλοίων στo τερματικό που διαχειρίζεται η DP World Limassol και που, όπως αναφέρεται, συνεισφέρουν στην κάλυψη των εμπορικών αναγκών των πολιτών της Κύπρου και της οικονομίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τελευταία τρία χρόνια, απ’ όταν δηλαδή  ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού πολλαπλών χρήσεων και του επιβατικού τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού, έχει προβεί σε ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις με στόχο την προσέλκυση και προώθηση της δραστηριότητας των κρουαζιέρων στη Λεμεσό.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει δε πως, "η DP World Limassol έχει πρόσφατα τιμηθεί με το με το βραβείο του πιο αποτελεσματικού τερματικού κρουαζιέρων,  στο πλαίσιο των Βραβείων MedCruise, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των πελατών σε ό,τι αφορά τα πρότυπα εξυπηρέτησης".

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της, η εταιρεία δηλώνει πως η Κύπρος διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και ότι, επικεντρώνεται στην καθιέρωσή της ως ελκυστικού προορισμού, σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, με σκοπό να μετατρέψει το λιμάνι Λεμεσού σε λιμάνι επιλογής για τις εταιρείες κρουαζιέρας και τους επισκέπτες, προσφέροντας εξυπηρέτηση παγκόσμιας κλάσεως στους πελάτες της και διασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Top