News Local Μυστήρια εξαφάνιση 35χρονης συνδέεται με Κύπρο: «Κάποιος γνωρίζει την αλήθεια»

Μυστήρια εξαφάνιση 35χρονης συνδέεται με Κύπρο: «Κάποιος γνωρίζει την αλήθεια»

Παρά το ότι η 35χρονη, Claudia Lawrence, η οποία παραμένει εξαφανισμένη εδώ και 10 χρόνια, θεωρείται από την αστυνομία νεκρή, η 76χρονη μητέρα της συνεχίζει να μιλάει για την κόρη της σε παροντικό χρόνο, θεωρώντας ότι είναι ακόμα ζωντανή. Για την υπόθεση μάλιστα υπάρχει και μια αναφορά στην Κύπρο.

 

York University chef Claudia Lawrence (pictured) was 35 when she disappeared in March 2009

Η DailyMail βρέθηκε στο σπίτι της μητέρας της, η οποία κρατάει μια μικρή ελπίδα μέσα της ότι η κόρη της είναι ζωντανή κάπου και ότι μια μέρα, μια χριστουγεννιάτικη κάρτα από αυτήν θα βρίσκεται στο κατώφλι της.   

Γεμάτη συγκίνηση αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα: «Ως μητέρα της, δεν νιώθω ξεκομμένη. Δεν πιστεύω ότι είναι νεκρή. Δεν θα χάσω ποτέ την ελπίδα μου. Κάποιος εκεί έξω γνωρίζει την αλήθεια και εύχομαι ότι θα δώσει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο που ζω με το να μου μιλήσει».

Claudia's mother Joan Lawrence said she is 'never, ever giving up hope' and 'can¿t believe she is dead'

Να σημειωθεί ότι η εξαφάνιση της Claudia Lawrence από τη Βρετανία το 2009 ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά από ντοκιμαντέρ του Channel 5, το οποίο εξετάζει τα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην 35χρονη δέκα χρόνια πριν. Αν και οι ερευνητές θεωρούν επικρατέστερο σενάριο η Claudia να έχει δολοφονηθεί, το ντοκιμαντέρ εξετάζει το σενάριο η 35χρονη να είναι ζωντανή και να ζει είτε στην Ολλανδία είτε στην Κύπρο.

Η 35χρονη εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2009, όταν έφυγε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο.

Every year for the past decade, the same three Christmas cards have decorated Joan Lawrence¿s mantelpiece. All are signed ¿Love Clauds¿ in her daughter¿s neat, careful handwriting

Παρά τη μεγάλη έρευνα της αστυνομίας δεν έχει διαφανεί ακόμα τι έχει απογίνει η 35χρονη.

Η μητέρα της υποστηρίζει ότι δεν της άρεσε ποτέ να περπατάει μόνη της στο κρύο και στο σκοτάδι και κάθε φορά της πρόσφερε λεφτά για ταξί αλλά αυτή αρνείτο.

Την ημέρα της εξαφάνισής της, στις 09:12, η Claudia πήρε ένα sms από φίλο της στην Κύπρο αλλά ποτέ δεν απάντησε. Δεν έγινε γνωστό εάν το διάβασε. Από τότε δεν άφησε κανένα ίχνος, καμιά τελευταία κουβέντα και κανένα στοιχείο για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην 35χρονη, της οποίας το όμορφο χαμόγελο παραμένει παγωμένο στην αφίσα των εξαφανισμένων.

Friends of Claudia Lawrence (left to right) Hazel Dales, Martin Dales, and Suzy Cooper, light candles at York Minster on the tenth anniversary of her disappearance, on March 18 this year

Εντούτοις, το νέο αυτό ντοκιμαντέρ βάζει στο κάδρο των σεναρίων και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία που υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ, η 35χρονη φέρεται να έφυγε για την Κύπρο, στο πίσω μέρος ενός βαν.

Το τελευταίο μήνυμα που εντοπίστηκε στο κινητό της προερχόταν από την φίλο της στην Κύπρο, ενώ είχε επισκεφτεί το νησί και συγκεκριμένα την Πάφο δύο χρόνια πριν εξαφανιστεί με τη φίλη της Jen King.  

Miss Lawrence's father Peter at a press conference in York with Detective Superintendent Ray Galloway (right) in April 2009 when he said police were now treating it as a murder inquiry

Η φίλη της ανέφερε στο ντοκιμαντέρ: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθε ποτέ εδώ. Της άρεσε να είναι μακριά, αγαπούσε τη ζέστη και το μαύρισμα. Είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την Κύπρο».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικές έρευνες έγιναν και στην Κύπρο.

Joan's favourite Christmas card shows a golden retriever puppy. Claudia loves animals, she says

Ιδιοκτήτης μπαρ στην Πάφο, ο οποίος γνώριζε τον άντρα, ανέφερε: «Μία από τις θεωρίες είναι ότι πιθανόν να έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο στο πίσω μέρος ενός βαν και έφτασε στην Κύπρο. Για να μεταφέρεις κάποιον από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο σε ένα βαν, θα πρέπει να περάσεις από ένα αριθμό τελωνειακών ελέγχων. Δεν θα την έβρισκαν κάποια στιγμή; Πώς θα άντεχε στο πίσω μέρος ενός βαν για τόσο μεγάλη διάρκεια; Είναι απίθανο».

Το διαβατήριο της 35χρονης έχει εντοπιστεί στο σπίτι της, ενώ ο πατέρας δεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει εγκαταλείψει τη Βρετανία. 

Ο ερευνητής της υπόθεσης ακόμα δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση: Η Claudia Lawrence έχει εξαφανιστεί ή έχει δολοφονηθεί;

 

Top