News Local Κατεχόμενα/Χαλκίν Σεσί: Ανθρώπινο δράμα - 8μελης οικογένεια χωρίς ρεύμα

Κατεχόμενα/Χαλκίν Σεσί: Ανθρώπινο δράμα - 8μελης οικογένεια χωρίς ρεύμα

Θέματα που αφορούν την υγεία, το οδικό δίκτυο, μια οικογενειακή ιστορία και μια φωτογραφία από την άφιξη της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στην Άγκυρα χθες, που συζητήθηκε και σχολιάστηκε αρκετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι τα κύρια θέματα στα προτωσέλιδα του σημερινού τ/κ Τύπου.Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Πολιτικό ρεζίλι» δημοσιεύει φωτογραφία από την άφιξη του «πρωθυπουργού» Τατάρ στην Άγκυρα και την υποδοχή του από τον Αναπληρωτή Νομάρχη με την εφημερίδα να σχολιάζει «δέστε σε τι κατάσταση βρέθηκαν στην Τουρκία, αυτοί που απαιτούν πολιτική ισότητα από τους Ε/κ». Αλλού αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσοκόμοι και προσωπικό στα «δικαστήρια», αλλά προκηρύσσονται θέσεις για 152 ιμάμηδες και αναφέρεται στις αντιδράσεις των συντεχνιών των εκπαιδευτικών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απάντηση του Εβκαφ και του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων» για τις προκηρύξεις, ότι πρόκειται για μόνιμες προσλήψεις ατόμων που εργάζονται για 20 χρόνια με σύμβαση.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ανθρώπινο δράμα» αναφέρεται σε μια οικογένεια με έξι παιδιά που ζει εδώ και έξι μήνες χωρίς ρεύμα στο χωριό Κόνδορα Αμμοχώστου, εξαιτίας αντιδικίας μεταξύ της «αρχής ηλεκτρισμού» με το «υπουργείο ενέργειας», και παρά το ότι ο πατέρας της οικογένειας προέβη σε όλα όσα χρειάζονται για τη σύνδεση του σπιτιού του με το δίκτυο. Αλλού αναφέρεται σε σύλληψη υπαλλήλου που μέσω εικονικών πωλήσεων υπεξαίρεσε από κατάστημα επίπλων, 257.000 ΤΛ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο  Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα δήλωσε ότι κάθε Τούρκος πρέπει να επισκεφθεί το ψευδοκράτος, αναφερόμενος στην προσπάθεια αύξησης του τουρισμού.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Τα φάρμακα ψήνονται στη ζέστη, παγώνουν στο κρύο» αναφέρεται στις συνθήκες φύλαξης ιατρικών υλικών και φαρμάκων, κάποτε μέσα στα φορτηγά για μέρες, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τατάρ ότι στην Νέα Υόρκη πρέπει να επιδειχθεί προσοχή όσον αφορά το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην είδηση ότι εκατοντάδες κάμερες θα μεταφέρει η Τουρκία στα κατεχόμενα για σκοπούς ασφάλειας στις πόλεις και καταγραφής πινακίδων οχημάτων στους δρόμους.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Το ορεινό δίκτυο εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο» αναφέρεται κυρίως στον δρόμο της Κυθρέας και σε δηλώσεις ειδικών ότι είναι μεν ενθαρρυντικό πως ο δρόμος θα ολοκληρωθεί το 2020, αλλά χρειάζεται και περαιτέρω εκπαίδευση των οδηγών για αποφυγή των δυστυχημάτων. Αλλού αναφέρει ότι και η νεολαία στα κατεχόμενα συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση σήμερα για τη λήψη μέτρων που να σταματούν την κλιματική αλλαγή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ισχυρισμό ότι σήμερα η Τουρκία θα μεταφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 600 εκ ΤΛ (περίπου 100 εκ ευρώ) στα ταμεία του ψευδοκράτους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Μεταφέρθηκε στο διάδρομο μετά το αγγειογράφημα» γράφει ότι στο καρδιολογικό τμήμα του «κρατικού» νοσοκομείου στην Λευκωσία, δεν υπάρχει πλέον χώρος και ασθενής που υποβλήθηκε σε αγγειογράφημα, μεταφέρθηκε λόγω έλλειψης κλινών σε δωμάτιο, στον διάδρομο του τμήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για αγορά ασθενοφόρων. Αλλού γράφει ότι παρά την αύξηση κατά 3 ΤΛ (50 σεντ του ευρώ) στην τιμή του κόκκινου κρέατος στον «νότο», εξακολουθεί να είναι πιο φτηνό από τον «βορρά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Top