Μίζες εκατομμυρίων και συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες πριν και μετά την αγοραπωλησία τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά, καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Λιοτατής. Την έκδοση άδειας κατα παρέκκλιση, παραδέχεται η Πολεοδομία.
Διατάγματα για άρση τραπεζικών λογαριασμών, εξέδωσε αργά το απόγευμα, η αστυνομία μετά τη συμπληρωματική κατάθεση του επιχειρηματία Χαράλαμπου Λιοτατή, ο οποίος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε και κατέβαλε ένα εκατομμύριο 600 χιλιάδες ευρώ, συνολικά ο Χαράλαμπος Λιοτατής για την επένδυση στο έργο που αποπερατώνεται στη Δρομολαξιά, χωρίς ποτέ ο ίδιος να λάβει το αντίστοιχο μερίδιο μετοχών εταιρείας που εμπλέκεται.
Ο κύριος Λιοτατής κατήγγειλε σωρεία γεγονότων, στην ερευνητική επιτροπή, ενώπιον της οποίας προσκόμισε έγγραφα και αντίγραφα επιταγών με χρηματικά ποσά που κατέβαλλε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για την επένδυση στο τ/κ τεμάχιο γης, που πώλησε τουρκοκύπριος στους εμπλεκόμενους.
Κατονομάζοντας επιχειρηματίες πολιτικούς, κομματικούς αλλά και αθλητικούς παράγοντες ο Χαράλαμπος Λιοτατής εξιστόρησε στους ανακριτές τη γνωριμία του με τον Τ/Κ Μουσταφά που ήταν ιδιοκτήτης της γης,
"Γνώρισα το Μουσταφά, όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα και διατηρούσαμε φιλικές σχέσεις. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω να πουλήσει την περιουσία του. Στη συνέχεια τον εργοδότησα στην επιχείρηση μου και του πρόσφερα και χώρο διαμονής.", είπε ο κ. Λιοτατής.
Ο κύριος Λιοτατής εξήγησε με λεπτομέρειες την εμπλοκή του στην αγοραπωλησία του τεμαχίου. Πρόσθεσε ότι " Μια μέρα ο Μουσταφά μου ζήτησε να τον συνοδεύσω κάπου για να πωλήσει την περιουσία του, ώστε να μην τον ξεγελάσουν. Πήγαμε σε γραφείο κτηματομεσίτη στη Λάρνακα, όπου μας περίμεναν συνεργάτες του επιχειρηματίες και δικηγόρος. Δεν τους γνώριζα. Η συμφωνία έγινε ενώπιον μου για ολόκλξηρο το τεμάχιο που αποτελείτο από 24 σκάλες,καθώς δόθηκε στο Μουσταφά και προκαταβολή 20 χιλιάδες λίρες. Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία μεταβίβασης, που κατέστη εφικτή το Μάρτιο του 2010».
Κατήγγειλε επίσης ότι ο επιχειρηματίας που τον ξεγέλασε τον προσήγγισε το 2007 με το πρόσχημα να τον βοηθήσει οικονομικά σε επενδύσεις που θα τους απέφεραν τεράστια κέρδη .
Επέδωσε στην τριμελή ερευνητική επιτροπή αντίγραφα επιταγών που εξέδιδε προσωπικά στο όνομα του επιχειρηματία, σε ποδοσφαιρική ομάδα στην οποία ήταν παράγοντας αλλά και σε κόμμα που του υποδείκνυε με το πρόσχημα όπως ανέφερε, να αποπερατωθεί η επένδυση.
Ανέφερε μάλιστα με ημερομηνίες, συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, με κομματικούς και τραπεζικούς παράγοντες, καθώς και στελέχη της CYTA που επρόκειτο να διευκολύνουν την επένδυση.
«Μου τηλεφώνησε η τραπεζική μου σύμβουλος ένα πρωί ότι εγκρίθηκε αύξηση ορίου σε δάνειο μου στις 400 χιλιάδες ευρώ, κατόπιν συνεννόησης με Ανώτερο Διευθυντή της τράπεζας. Η προϋπόθεση ήταν να δώσω τις 200 χιλιάδες στην εταιρεία για την επένδυση", είπε ο κ. Λιοτατής
Όταν το τεμάχιο γης πωλήθηκε 9 εκατομμύρια στη CYTA, o Xαράλαμπος Λιοτατής ζήτησε τα χρήματα που κατέβαλλε, για να δεχθεί ως απάντηση όπως υποστηρίζει ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα, διότι εξαντλήθηκαν σε μίζες.
Νωρίτερα εκπρόσωποι της πολεοδομίας παραδέχθηκαν στους ανακριτές, ότι η άδεια στο εν λόγω τεμάχιο δόθηκε κατα παρέκκλιση για εμπορική αντί οικιστική χρήση, με την αιτιολογία ότι χωροθετείτο κοντά στο αεροδρόμιο, η έκταση του επέτρεπε μεγάλη ανάπτυξη και δεν επηρέαζε την ανάπτυξη της περιοχής, ούτε τη μελλοντική στρατηγική του σχεδίου.