News Local Συναντήσεις Υφυπουργού Τουρισμού με ΕΒΕ και ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Συναντήσεις Υφυπουργού Τουρισμού με ΕΒΕ και ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Διαδοχικές συναντήσεις με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Πάφου, είχε σήμερα  ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Μαρίνο Στυλιανού, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Πάφου θέμα συζήτησης ήταν η επίσπευση της διαδικασίας προσφορών και κατασκευής της Μαρίνας της Πάφου, η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό σε σχέση με τον μηχανισμό υλοποίησης, τα χρονοδιαγράμματα, τον ρόλο της Επαρχίας, τον προϋπολογισμό κ.α.
 
Ο κ. Στυλιανού είπε στο ΚΥΠΕ πως έθεσαν στον Υφυπουργό Τουρισμού και το θέμα καθορισμού σύνθετων τουριστικών αναπτύξεων ως στρατηγικών έργων για τους σκοπούς Ενοποιημένων Αναπτύξεων Μεγάλων και Σύνθετων Χρήσεων. 
 
Επίσης, συζήτησαν την υποδομή παραλιών, ναυαγοσωστικά μέσα και εγκαταστάσεις, διευκολύνσεις ΑμεΑ  και άλλα συναφή θέματα, τον εμπλουτισμό του καταδυτικού πάρκου στα Μουλιά και επίσπευση της κατασκευής του καταδυτικού πάρκου στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς. 
 
Οι τουριστικοί φορείς της Πάφου, είπε ο κ. Στυλιανού, έθεσαν στον Υφυπουργό το θέμα της ενίσχυσης των προσπαθειών για ανάπτυξη τουρισμού και ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο, τη στόχευση σε υποδομές χειμερινού τουρισμού όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, αθλητικές κολυμβητικές δεξαμενές, ποδηλατοδρόμους  κ.α, την προβολή με έμφαση σε αγορές όπως Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Κεντρική Ευρώπη, ΗΒ αλλά και την αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας.
 
Αναφέρθηκαν ακόμη στην οικονομική και άλλη στήριξη για να διενεργούνται πτήσεις ολόχρονα προς Πάφο.   
 
Πριν από την σύσκεψη στο ΕΒΕ, ο κ. Περδίος παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τους ξενοδόχους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη. 
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε οι ξενοδόχοι υπέβαλαν στον Υφυπουργό κατάλογο με προβλήματα και αιτήματα που αφορούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, γενικά και συγκεκριμένα για στην Πάφο όπως βελτίωση του πτητικού προγράμματος από την κεντρική Ευρώπη προς την Πάφο και την κατάρτιση σχεδίου μάρκετινγ για την Κύπρο και κατά επέκταση για την Πάφο.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου είπε πως εξετάστηκε και το θέμα του αθλητικού  τουρισμού που συνδέεται και με τον χειμερινό τουρισμό. 
 
Εξάλλου, συνέχισε, η επέκταση δυναμικότητας του αεροδρομίου Πάφου και η σύνδεση του Διεθνούς Αεροδρομίου  Πάφου με διάφορες χώρες ήταν μερικά από τα θέματα που έθεσαν οι ξενοδόχοι της Πάφου στον κ. Περδίο.
 
Το αεροδρόμιο Πάφου, σημείωσε, λειτουργεί στα όρια της δυναμικότητάς του και επιβάλλεται η επέκτασή του σε υποδομές, ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των προσπαθειών για σύνδεση της Πάφου με  Αίγυπτο, Λίβανο, Σκανδιναβικές χώρες, Αθήνα, και άλλες χώρες. 
 
Όσον αφορά το εργατικό προσωπικό στις τουριστικές επιχειρήσεις από τρίτες χώρες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «πρέπει  να ασκηθεί πίεση προς την Υπουργό Εργασίας για έκδοση αδειών παραμονής και εργασίας», ενώ στον κ. Περδίο τέθηκε και το θέμα του Α.Ξ.Ι.Κ. 
 
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, ανέφερε πως είναι γνώστης των θεμάτων που άπτονται της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου, ενώ κάποια εξ αυτών όπως εξήγησε είχαν συζητηθεί προγενέστερα σε πρόσφατη σύσκεψη στην Λευκωσία όπου είχαν προσκληθεί ο ΠΑΣΥΞΕ,  ο Σύνδεσμος Ξεναγών και όλους τους φορείς που συνδέονται με τον τουρισμό.
 
Επιπρόσθετα, στις συναντήσεις συζητήθηκε και η ανάγκη για επανεξέταση της υφιστάμενης πολιτικής του Υφυπουργείου για στήριξη των αεροπορικών εταιρειών, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για ετοιμασία ολοκληρωμένης μελέτης με ολιστική προσέγγιση όσο αφορά την ανάπτυξη του  τουρισμού υπαίθρου και αναχαίτιση της αστυφιλίας μέσω του τουρισμού. Τέλος συζητήθηκε και η δημιουργία προβλήτας στην Κ. Πάφο και επέκταση Μαρίνας στην Πόλη Χρυσοχούς.
 
Top