News Local Ιδού το υπόμνημα των εκπαιδευτικών στον προεδρεύοντα Βουλής-pics

Ιδού το υπόμνημα των εκπαιδευτικών στον προεδρεύοντα Βουλής-pics

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επέδωσαν πριν λίγο υπόμνημα στον Προεδρεύοντα της Βουλής Αδάμο Αδάμου, καθώς ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Δημήτρης Συλλούρης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουγγαρία.

Στο υπόμνημα που παρέδωσαν οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων, την ετοιμότητά τους για ουσιαστικό διάλογο, με σκοπό την έξοδο από την κρίση στην Παιδεία. 

Επίσης, αναφέρονται οι λόγοι της απεργίας και συγκεκριμένα γίνεται λόγος για επιβαλλόμενο διάλογο που δεν λύνει τα προβλήματα του σχολείου και μειώνουν την ποιότητά του. 

Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά, επίσης, στους 200 εκπαιδευτικούς που οδηγούνται στην ανεργία, ενώ μιλούν για απαξίωση και εξευτελισμό των εκπαιδευτικών.

Τέλος, αναφέρεται ότι η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής μπορεί να είναι καταλυτική για ομαλοποίηση της κατάστασης.  

Διαβάστε αυτούσιο το υπόμνημα:

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαρκώς εντεινόμενη κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την κρισιμότητα των στιγμών, εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, σας μεταφέρουμε για μια ακόμη φορά τη βούληση και την ετοιμότητά μας για ουσιαστικό διάλογο με μοναδικό στόχο την έξοδο από την κρίση στην οποία οδηγήθηκε η Δημόσια Εκπαίδευση από τις 4 Ιουλίου 2018, μετά τις μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς,  οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις εξαναγκάστηκαν να εφαρμόσουν το έσχατο μέτρο αντίδρασης, αυτό της απεργίας, εξαιτίας των αποφάσεων που λήφθηκαν:

 αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί ο επιβαλλόμενος θεσμικός διάλογος και οι οποίες εφαρμόστηκαν ετσιθελικά,

 που όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα απολύτως πρόβλημα του Δημόσιου Σχολείου, αλλά αντιθέτως προκαλούν άλλα, με δυσμενείς συνέπειες για τα παιδιά σας,

 που μειώνουν την ποιότητα του Δημόσιου Σχολείου, αφού κανείς δεν μπορεί να πείσει ότι με λιγότερους εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν περισσότερες ώρες στην τάξη θα πετύχει καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα,

 που μειώνουν τον χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε ως παιδαγωγοί για τις ανάγκες των παιδιών σας. Κι εσείς γνωρίζετε, πως ο χρόνος που χρειάζονται τα παιδιά μας, δεν είναι μόνο ο χρόνος που ο εκπαιδευτικός τους διαθέτει στην τάξη την ώρα του μαθήματος,

 που οδηγούν περισσότερους από 200 εκπαιδευτικούς που εργάζονταν μέχρι πέρσι στην ανεργία,

 που συνοδεύτηκαν από μια καινοφανή προσπάθεια εξευτελισμού και απαξίωσης των εκπαιδευτικών και υποτίμησης του ουσιαστικού παιδαγωγικού ρόλου που επιτελούν, αλλά και από μια πρωτοφανή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας για τη σχολική ζωή, εξίσωσης του διδακτικού με τον εργάσιμο χρόνο και υποβάθμισης της αξίας του εξωδιδακτικού και άλλου παιδαγωγικού έργου, το οποίο γνωρίζετε πόσα πολλά προσφέρει στα παιδιά μας,

 που στηρίχθηκαν σε επιλεκτικά δεδομένα για τα μαθησιακά αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν με τρόπο απαξιωτικό για τους μαθητές μας, παραγνωρίζοντας τις επιτυχίες τους, υποτιμώντας τα πολλαπλά τους ταλέντα και προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των παιδιών μας.

Με βάση όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, αλλά και όλα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες θεωρούμε ότι η δική σας παρέμβαση μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για ομαλοποίηση της όλης κατάστασης στην Εκπαίδευση.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε κρίνετε απαραίτητο και εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε. 

Με τιμή,

Ο  Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ    Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ    Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ
  

  Γιάννος Σωκράτους              Φίλιος Φυλακτού    Παναγιώτης Λυσάνδρου
 

Να θυμίσουμε ότι κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο τα σχολεία σε όλη την Κύπρο, καθώς οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κατέρχονται σε 48ωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, όπως αναφέρουν, για τις αποφάσεις «που ετσιθελικά και ερήμην τους» έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018.

Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε χθες τους γονείς ότι, εν όψει της απεργίας των εκπαιδευτικών, δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ασφάλεια και προστασία εντός των σχολικών χώρων.

Top