News Local «Τέτοιοι ηγέτες να παν σπίτι τους» – «Εσείς γιατί δεν παραιτείστε»

«Τέτοιοι ηγέτες να παν σπίτι τους» – «Εσείς γιατί δεν παραιτείστε»

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με φόντο την κρίση στην Παιδεία και τις διαφαινόμενες απεργίες από πλευράς εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με φόντο τη χθεσινοβραδινή απόρριψη της πρότασης των εκπαιδευτικών από πλευράς της διυπουργικής επιτροπής.

Ανάμεσα σ' άλλα, ο κ. Καδής, ο οποίος συμμετείχε στη διυπουργική επιτροπή για την Παιδεία, είπε: 

«Όταν οι ηγέτες των συντεχνιών συμφωνούν στις 3 πρωί, κατόπιν συζητήσεων με τρεις Υπουργούς, αλλά δεν έχουν τη δύναμη να την περάσουν στα μέλη της οργάνωσής του, πρέπει να πάνε σπίτι τους». 

Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, η συγκεκριμένη δήλωση του Υπουργού Γεωργίας προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Προέδρου της ΠΟΕΔ, ο οποίος επέστρεψε τα πυρά: 

«Μας καλεί να παραιτηθούμε ο Υπουργός. Να πω, όμως, ότι οι χιλιάδες του κόσμου που μας ακολούθησαν στις κινητοποιήσεις, ζήτησαν την παραίτηση Υπουργών. Αυτός γιατί δεν παραιτείται;».

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε, επίσης, ότι η «ευελιξία που έδειξε η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση, ερμηνεύτηκε από κάποιους ως αδυναμία».

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Φυλακτού απάντησε ότι όλες οι προσπάθειες που γίνονταν από τους εκπαιδευτικούς, για να εξέλθουμε από την κρίση στην οποία η Κυβέρνηση μάς οδήγησε, έπεφταν στο κενό, λόγω των επιδιώξεων από κάποιους για να συντηρηθεί η εν λόγω κρίση». 

Παράλληλα, στην εκπομπή παρενέβησαν τηλεφωνικώς εκπρόσωποι των συνομοσπονδιών γονέων, οι οποίοι κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις, αποφεύγοντας τις απεργίες, καθώς τα θύματα θα είναι οι μαθητές. 

Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση σήμερα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την αντιπρόταση των εκπαιδευτικών, δίνοντας, παράλληλα, στη δημοσιότητα τόσο την απαντητική της επιστολή όσο και την πρόταση των συνδικαλιστών. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, λαϊκή ετυμηγορία αποτελούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την αρνητική απάντηση της Κυβέρνησης στην πρόταση των εκπαιδευτικών, είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, μιλώντας στο Sigmalive.

Εξάλλου, χθες, σε ανάρτησή του, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλαμπους προανήγγειλε ήδη τη λήψη απεργιακών μέτρων, που αναμένεται να επικυρώσουν σήμερα τα ΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Νομικές προεκτάσεις φαίνεται να λαμβάνει η κόντρα. Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και στην εκπομπή "Όλα στο Φως" ο Γ.Γ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους προανήγγειλε πολυεπίπεδα μέτρα  με τον ίδιο να αποκαλύπτει στον ραδιοσταθμό πως στη κρίσιμη συνεδρίαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων που θα γίνει στις 5.00μμ θα συζητηθούν ακόμη και νομικά μέτρα εναντίον της κυβέρνησης.

Για μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης και επικοινωνιακά παιχνίδια, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σχολιάζοντας την απόρριψη της πρότασης των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

«Θ’ αναμένουμε την ανακοίνωση των μέτρων που θα λάβουν οι εκπαιδευτικοί κι ακολούθως θα εξετάσουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε» , είπε ο Υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε ότι «ο καθένας πλέον είναι υπόλογος των πράξεών του».

Στις 5 σήμερα το απόγευμα συνέρχονται σε ξεχωριστές συνεδρίες τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια (ΚΔΣ) των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων για να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να λάβουν τις αποφάσεις τους, και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων, όπου και θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η ακριβής ώρα της κοινής συνεδρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων θα εξαρτηθεί από το χρόνο που χρειάζεται κάθε οργάνωση με τα συλλογικά της όργανα για να ολοκληρώσει της εσωτερικές διαδικασίες της.
 

Top