Η παρούσα και η προηγούμενη Κυβέρνηση μιλούν συνεχώς για επιτυχίες και δεν βλέπουν τις 165 χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν στο όριο της φτώχειας, ανέφερε η Επαρχιακή Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού, Μαρία Χριστοδούλου Συγγέρη, σημειώνοντας την ανάγκη για επαρκή και αξιοπρεπή κατώτατο μισθό και θεσμικά μέτρα εφαρμογής του.

Η κ. Συγγέρη μιλούσε σε εκδήλωση της ΠΕΟ Λεμεσού, για τους εορτασμούς της εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία ξεκίνησε με πορεία από το οίκημα της προς τον Εναέριο και συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της, σήμερα τιμούμε την πιο λαμπρή σελίδα του εργατικού κινήματος και έναν αιώνα Πρωτομαγιάς στην Κύπρο, που ξεκίνησε από την πόλη της Λεμεσού.

«Από το Σικάγο, του 1886, μέχρι την δική μας γειτονιά, τις πλατείες και τα εργοστάσια της δικής μας πατρίδας, το αίτημα παραμένει επίκαιρο και αδιαπραγμάτευτο, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε.

Λέγοντας πως η παρούσα και η προηγούμενη Κυβέρνηση «μιλούν συνεχώς για επιτυχίες» και «επικαλούνται τους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τις αναβαθμίσεις από τους Οίκους αξιολόγησης, τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων», η Επαρχιακή Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού ανέφερε πως «δεν βλέπουν τις 165 χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν στο όριο της φτώχειας, παραγνωρίζουν το γεγονός ότι 20% των εργαζομένων είναι χαμηλόμισθοι, και ο μήνας δεν βγαίνει για χιλιάδες εργαζόμενους».

«Γι' αυτό διεκδικούμε βελτίωση των πραγματικών μισθών με ιδιαίτερη έμφαση στους μισθούς πρόσληψης, γι' αυτό απαιτούμε από το κράτος θεσμικά μέτρα που να υποχρεώνουν τους εργοδότες να τα εφαρμόζουν για όλους τους εργαζόμενους, κύπριους και αλλοδαπούς», συμπλήρωσε. 

Σημείωσε ότι, μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να υπάρξει νέα ολοκληρωμένη συμφωνία για την ΑΤΑ και πρέπει, η Κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσει τι εννοεί όταν μιλά για εκσυγχρονισμό της.

Μεταξύ άλλων, η Μαρία Χριστοδούλου Συγγέρη χαρακτήρισε τις προτάσεις της Κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση ως «ανεπαρκείς» ενώ στην ομιλία της αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι, «η στασιμότητα και η ανέξοδη εθνικιστική ρητορική, δυναμώνουν τις φωνές του διαχωρισμού και οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση του τόπου μας».

Η ΠΕΟ μαζί με τα τουρκοκυπριακά, προοδευτικά συνδικάτα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για το κτίσιμο ενός δυνατού μετώπου, κοινής δράσης και κοινού οράματος για τον τόπο μας, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ