Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο πνευμονολόγος και ειδικός διαταραχών ύπνου Ανδρέας Ζαχαριάδης ο οποίος μίλησε για την υπνηλία αλλά και γενικότερα για τις διαταραχές στον ύπνο.
Αρχικά ανέφερε ότι μετά την εποχή του κορωνοϊού ξυπνάμε κουρασμένοι. Ο δρ Ζαχαριάδης είπε ότι «είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και οι αιτίες είναι πολλές και ποικίλες. Αν τις βάζαμε σε κατηγορίες θα λέγαμε ότι υπάρχουν τα λεγόμενα θέματα ύπνου με ότι αυτό συνεπάγεται είτε αυτά είναι αναπνευστικά είτε νευρολογικά είτε ψυχολογικά είτε ψυχιατρικά».
Στη συνέχεια είπε ότι αυτό που μαστίζει την σύγχρονη κοινωνία και ειδικά τις χώρες του δυτικού κόσμου είναι το σύνδρομο χρόνιας έλλειψης ύπνου. «Είναι πολύ συχνό γιατί όλοι μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε και να το συνειδητοποιούμε αν μετρήσουμε τις ώρες που κοιμόμαστε θα δούμε ότι κοιμόμαστε λιγότερες ώρες από αυτές που θα έπρεπε που είναι συνήθως 7-8 ώρες. Ο περισσότερος κόσμος δεν παίρνει τον ύπνο που χρειάζεται. Πέραν τούτου είναι και η ποιότητα του ύπνου, μπορεί να κοιμόμαστε 8 ώρες αλλά να μην είναι καλά ποιοτικός».
Όπως εξήγησε πολλές φορές μπορεί να φταίει το θέμα του άγχους ή της κατάθλιψης που είναι πολύ συχνό.
Για το ροχαλητό είπε ότι το πρώτο πράγμα είναι να υποβληθεί το άτομο σε μια ιατρική εξέταση που ονομάζεται μελέτη ύπνου.
Επισήμανε ότι κάπνισμα, αλκοόλ και διατροφή παίζουν ρόλο για το πόσο καλό ύπνο κάνει ένα άτομο.