News Local Τρίτο… ημίχρονο αντιπαραθέσεων Ιωνά Νικολάου- τέως Αρχηγού

Τρίτο… ημίχρονο αντιπαραθέσεων Ιωνά Νικολάου- τέως Αρχηγού

Νέες αποκαλύψεις του τέως αρχηγού αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου για παρεμβάσεις Ιωνά Νικολάου, ακόμη και σε επιχειρήσεις της αστυνομίας, για τις οποίες ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. "Επόπτευα την αστυνομία και έδιδα οδηγίες για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος", απαντά ο Ιωνάς Νικολάου και αντιστρέφει τα πυρά.

15 ημέρες πριν από την παύση του ο τέως αρχηγός αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, απέστειλε επιστολή στον ΠΤΔ, σύμφωνα με την οποία τον ενημέρωνε για παρέμβαση του Ιωνά Νικολάου, σε επιχείρηση της αστυνομίας που στόχο είχε εταιρεία φρουρών ασφαλείας. Σύμφωνα με το έγγραφο Παπαγεωργίου, την επόμενη ημέρα της επιχείρησης δέχθηκε έντονη παρατήρηση από τον υπουργό, επικαλούμενος στοχοποίηση της εταιρείας.

"Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Υπουργός, παρεμβαίνει στο καθαρά επιχειρησιακό έργο της αστυνομίας και προκαλεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εύρρυθμη λειτουργία της, τα οποία "φορτώνει είτε στον υπογράφοντα, είτε σε άλλα στελέχη", σημειώνει ο τέως Αρχηγός.

Ιωνάς: Επόπτευα την αστυνομία και έδιδα οδηγίες, όπως έπρεπε

Σηκώνοντας το γάντι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου απαντά με ανακοίνωση του ότι "από την πρώτη μέρα άσκησα το νόμιμο δικαίωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να εποπτεύω την αστυνομία και να δίδω οδηγίες για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος".

Ο Ιωνάς Νικολάου, ανταπέδωσε τα πυρά του προς πάσα κατεύθυνση. Μίλησε για όλους και για όλα, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για συνεχιζόμενη εκστρατεία εκτόξευσης ανυπόστατων καταγγελιών από πλευράς του τέως αρχηγού αστυνομίας.

Ο Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι ο Μιχάλης Παπαγεωργίου συνεχίζει την εκστρατεία της εκτόξευσης ανυπόστατων, όπως τις χαρακτηρίζει, καταγγελιών τις οποίες θυμήθηκε μετά την παύση του. Ο υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε ότι απάντησε έγκαιρα σε όλες τις επιστολές που έστειλε ο Μιχάλης Παπαγεωργίου στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Ωστόσο όπως ανέφερε, ο ίδιος ο ΠΤΔ έκρινε ότι οι αναφορές Παπαγεωργίου είναι αβάσιμες και ατεκμηρίωτες και ως εκ τούτου δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με το θέμα.

Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και στο νέο ισχυρισμό που κ. Παπαγεωργίου, για παρέμβαση του σε επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.
Η απάντηση του Ιωνά Νικολάου ήταν ότι παραπλανεί ο Μιχάλης Παπαγεωργίου αφού γνώριζε πολύ καλά ότι η εν λόγω επιχείρηση είχε προγραμματιστεί με βάση σχέδιο δράσης για τη διερεύνηση καταγγελιών και ενεργειών που σχετίζονταν με την αθέμιτη διάθεση οινοπνευματοδών ποτών σε νυχτερινά κέντρα  με τη χρήση απειλών. Αντ' αυτού, ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου περιόρισαν την επιχείρηση στον έλεγχο των αδειών ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας.
 
Υπόθεση της Δρομολαξιάς –«Ειδοποίηση συγκεκριμένου καταζητούμενου»
 
Ο Ιωνάς Νικολάου απέρριψε κατηγορηματικά την κατηγορία ότι ενημέρωσε οποιονδήποτε καταζητούμενο μέλος της αστυνομίας για ένταλμα εναντίον του και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ουδεμία ανάμιξη είχε στη διακοπή διερεύνησης ποινικής υπόθεσης με εμπλεκόμενο αστυνομικό, στην Πάφο υποστηρίζοντας ότι η διακοπή της διερεύνησης της υπόθεσης, έγινε με οδηγίες του τέως αρχηγού. Κάλεσε παράλληλα τον Μιχάλη Παπαγεωργίου εάν έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του να τα καταθέσει στο Γενικό Εισαγγελέα διαφορετικά οφείλει να απολογηθεί δημόσια στην Κυπριακή κοινωνία για τα όσα προκάλεσε, ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Απάντησε και για τις προαγωγές που του καταλογίζει ο τέως αρχηγός αλλά και στα κόμματα, τα οποία με ανακοινώσεις τους, επανήλθαν σήμερα μετά τις νέες αποκαλύψεις. Ο Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έγιναν μόνο 3 προαγωγές και αυτές ήταν αναγκαίες για τη σύσταση της προεδρικής φρουράς αφού αφορούν τον διοικητή, τον υποδιοικητή και ακόμη ένα μέλος με τη σύμφωνο γνώμη του τέως αρχηγού. Υποστήριξε επίσης ότι "η εκστρατεία εκτόξευσης ανυπόστατων καταγγελιών" του Μιχάλη Παπαγεωργίου τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης. Τέλος ν' αναφέρουμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, όπως και γενικά οι Αρχές θα κριθούν για το έργο τους.

Διαβάστε την 5σέλιδη ανακοίνωση Ιωνά Νικολάου εδώ
 

Top