News Kypriako Κλείνουν οδοφράγματα οι Τουρκοκύπριοι αποσχιστές

Κλείνουν οδοφράγματα οι Τουρκοκύπριοι αποσχιστές

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων στα Στροβίλια και τον Λιμνίτη μέχρι τις 22 Μαρτίου, ως ένα από τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, ως «εκπρόσωπος τύπου» του αποσχιστικού καθεστώτος ενώ το έκτακτο «υπουργικό συμβούλιο» συνεχίζεται. 


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι που εξήλθε της συνεδρίας για να προβεί σε δηλώσεις, ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά πριν μία ώρα ενημέρωσε τους αρμοδίους της UNFICYP για την απόφαση αυτή.

Να σημειωθεί ότι της έκτακτης συνεδρίας του αποσχιστικού «υπουργικού» προήδρευσε αρχικά ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος όμως αποχώρησε γύρω στις 11, όπως αναφέρει το «ΚΥΠΕ». 

Οι δηλώσεις μεταδίδονται απευθείας από τον παράνομο «Bayrak», σύμφωνα με την πληροφόρηση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών. Ο Όζερσαϊ είπε ότι ενημερώθηκαν για το θέμα τα Ηνωμένα Έθνη και ότι θα παραμείνουν ανοικτά τρία σημεία διέλευσης: Στο Λήδρα Πάλας, στον Άγιο Δομέτιο και στο Πέργαμος. Σημείωσε ότι η απόφαση θα επαναξιολογηθεί στις 22 Μαρτίου. 

Ανέφερε επίσης ότι διευρύνθηκε ο κατάλογος των χωρών στους πολίτες των οποίων θα απαγορεύεται η είσοδος στα κατεχόμενα. Εκτός από τους πολίτες της Ιταλίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Νότιας Κορέας και της Κίνας, απαγορεύθηκε η είσοδος στα κατεχόμενα των ταξιδιωτών που έρχονται από την Γαλλία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Δανία, τη Σουηδία, τη Σιγκαπούρη, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και την Αυστραλία. Είπε επίσης ότι θα μπορούν να εισέρχονται στα κατεχόμενα όσοι διαθέτουν άδεια από το «τμήμα μετανάστευσης» και ότι όσοι μπόρεσαν να εισέλθουν θα κρατηθούν υπό παρακολούθηση για 14 ημέρες στο σπίτι. Η πρακτική αυτή θα ισχύει μέχρι την 1η Απριλίου, πρόσθεσε.  

Η Yeni Düzen (12/03/2020) αναφέρει ότι ο Όζερσαϊ είπε πως θα ληφθούν μέτρα για όσους δεν εφαρμόσουν αυτή την απόφαση.  Όπως αναφέρει η μετάφραση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών, δεν τίθεται θέμα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ότι μετά το πέρας της συνεδρίας του «υπουργικού» μπορεί να ανακοινωθούν και άλλα μέτρα, ο Όζερσαϊ είπε ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για μείωση του ρίσκου που προέρχεται από το εξωτερικό και μείωσης του ρίσκου εξάπλωσης του ιού από το εσωτερικό.
 
Σύμφωνα με τον Όζερσαϊ λήφθηκαν επίσης οι εξής αποφάσεις:
 
- Παρατάθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων μέχρι τις 22 Μαρτίου.
- Αναβλήθηκαν όλες οι δραστηριότητες σε όλα τα σχολεία μέχρι τις 3 Απριλίου 2020.
- Αναβλήθηκαν όλες οι συναντήσεις σε κινηματογράφους, θέατρα και χώρους μαζικής συγκέντρωσης μέχρι τις 22 Μαρτίου.
- Απευθύνθηκε έκκληση προς όλους να μη ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
- Σταματούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις μέχρι τις 22 Μαρτίου. 
- Θα τιμωρούνται όσοι πουλούν σε υπερβολικά ψηλές τιμές μάσκες, γάντια, απολυμαντικά και αλκοολούχα παρασκευάσματα, τα οποία κηρύσσονται ελεγχόμενα προϊόντα.
- Σταματά η παραχώρηση «άδειας εργασίας» σε αλλοδαπούς μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Νωρίτερα σήμερα, το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε όπως όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στα παραμείνουν κλειστοί κλειστά, ενώ έχουν απαγορευτεί όλες οι ναυλωμένες πτήσεις προς τα κατεχόμενα. 

Ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Κύπρο από το LIVE του SigmaLive - LIVE-Kορωνοϊός: Στα έξι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα- Κρίσιμα τα επόμενα βήματα

 

 
 
 
Top