News International Sl Αγορά S-400 από Τουρκία:Υπογράφηκε συμφωνία και υλοποιείται

Αγορά S-400 από Τουρκία:Υπογράφηκε συμφωνία και υλοποιείται

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο είναι έτοιμο προς υλοποίηση. Τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.
 
«Το συμβόλαιο έχει υπογραφεί και είναι έτοιμο προς υλοποίηση», δήλωσε ο Κόζιν και προσέθεσε: «Γνωρίζετε ότι το S-400 είναι ένα από τα πλέον πολύπλοκα συστήματα, που αποτελείται από ένα σύνολο τεχνολογικών μέσων και συνεπώς, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν πολλά ευαίσθητα σημεία. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ, είναι ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται ως προς το εν λόγω συμβόλαιο ανταποκρίνονται στα στρατηγικά μας συμφέροντα. Σε σχέση με αυτό, κατανοούμε πλήρως την αντίδραση μερικών δυτικών χωρών, οι οποίες επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία».
 
Ο Κόζιν επεσήμανε, επίσης, ότι τα συστήματα αυτά θέλουν να τα αποκτήσουν και άλλες χώρες, οι οποίες περιμένουν στη σειρά. «Είναι χώρες - όπως είπε - της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και μερικά κράτη μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ). Υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων και από μια σειρά χώρες που δείχνουν ενδιαφέρον για το σύστημα αυτό (των S-400 -σ.σ.)»
 
Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Κόζιν, πρόκειται για ένα πολύ ακριβό σύστημα, το οποίο δεν έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν όλοι, προσθέτοντας ότι «τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί αυτή τη στιγμή για τα συστήματα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα οι βιομηχανίες που τα παράγουν να έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας».

Ερντογάν: Δόθηκε προκαταβολή στη Ρωσία για τους S400

Και προκαταβολή έχει δοθεί στη Ρωσία για τους S400, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ για τη Γερμανία ανέφερε ότι δεν έχουν πρόβλημα με το γερμανικό λαό αλλά με τη στάση των Γερμανών αξιωματούχων.

Σε δηλώσεις του εν πτήσει καθ' οδόν προς το Καζακιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τόσο ο ίδιος όσον και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αποφασισμένοι για αυτό το θέμα. “Κανείς δεν έχει δικαίωμα να συζητά τις ανεξάρτητες αρχές ή ανεξάρτητες αποφάσεις της Τουρκίας για την αμυντική της βιομηχανία ή την άμυνά της”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Όπως είπε, στο παρελθόν η Τουρκία δεν μπορούσε να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τελικά η ίδια η Τουρκία άρχισε να παράγει τα δικά της μόνη της.

Για τη Γερμανία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τρία εκατομμύρια ομοεθνείς του ζουν εκεί. “Το πρόβλημα πηγάζει από τη Γερμανία, με τους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης και τη λανθασμένη στάση τους. Πρέπει να τερματιστεί η λάθος στάση. Είδαμε τί έκαναν την περίοδο του δημοψηφίσματος. Στην περίπτωση που συνεχίσουν τις επιθέσεις ασφαλώς ως Τουρκική Δημοκρατία δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από την αξιοπρέπειά μας. Δεν μπορούμε να δούμε κανονικά το γεγονός ότι η Γερμανία έχει μετατραπεί σε μια χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το γερμανικό λαό".

"Είμαστε μόνο ενοχλημένοι λόγω της λάθος συμπεριφοράς των αξιωματούχων της Γερμανίας. Ναι, είναι σε προεκλογική περίοδο, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει και πολύ ποιος θα κερδίσει τις εκλογές. Αυτό είναι θέμα της Γερμανίας της ίδιας”, ανέφερε. 

Ερντογάν: η Άγκυρα κατέθεσε την προκαταβολή για την αγορά των S-400

   
Η Τουρκία κατέθεσε την χρηματική προκαταβολή στην Ρωσία για την αγορά των S-400, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Hyrriyet, η οποία δημοσιεύει δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έκανε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Καζακστάν.
 
«Ο φίλοι μας ήδη υπέγραψαν την συμφωνία για τους S-400. Απ' ό,τι γνωρίζω, έχει ήδη δοθεί η προκαταβολή. Στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία εκχώρησης δανείου από την Ρωσία σε μας. Εγώ και ο πρόεδρος Πούτιν έχουμε πλήρως αποφασίσει επί του θέματος αυτού», επεσήμανε ο Ερντογάν.
Εκτός των άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολίασε τα σχετικά δημοσιεύματα δυτικών μμε που έγραψαν ότι η Τουρκία δεν θα αγοράσει τα ρωσικά συστήματα S-400, επειδή δεν είναι συμβατά με τα ραντάρ του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας τα εξής : «Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε για την ελευθερία μας. Εμείς έχουμε την ευθύνη για τη λήψη μέτρων ασφαλείας και υπεράσπισης της χώρας μας».
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Top