News Greece SL Γερμανία: Κατάληψη στο γραφείο του ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο (φώτο)

Γερμανία: Κατάληψη στο γραφείο του ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο (φώτο)

Σε κατάληψη των γραφείων του ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο προχώρησε νωρίτερα σήμερα ομάδα περίπου 15 ατόμων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις χώρων στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ομάδα κρέμασε από το παράθυρο του Προξενείου μαύρο πανό, με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» (Solidarity with the squats) όπως και το σύμβολο της αναρχίας. 
 
 
Αντιγράφουμε από την Lifo το κείμενο με τις θέσεις της ομάδας των καταληψιών:
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2019
 
Απο τις 15 Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα καταστολής με βασική στόχευση τις καταλήψεις. Εξ' αυτού ορμώμενοι/ες σήμερα 23/12/2019 καταλαμβάνουμε συμβολικά το ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης. Στις 20/11/2019 ο υπουργός Προ.Πο. Χρυσοχοϊδης ανακοινώνει τελεσίγραφο 15 ημερών για οικειοθελή αποχώρηση των καταλήψεων ή για συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες.
 
Με την λήξη του τελεσιγράφου βρίσκουμε 4 εκκενώσεις εντός Αττικής σε διάστημα λίγων ημερών. Έχουν προηγηθεί 15 εκκενώσεις καταλήψεων (αναρχικών και στέγαστικών), μια αστυνομική εισβολή σε φοιτητικό στέκι (ΑΣΟΕΕ), μια περίτεχνη προσπάθεια νομιμοποίησης της κατάργησης του ασύλου, αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, άγριοι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις, φυλακίσεις εκδικητικού χαρακτήρα λόγω πολιτικών φορνημάτων (περίπτωση Leroy Merlin, Χ. Κορτέσης), κατασκευή κατηγοριών (περίπτωση Β.Σταθόπουλου) και προσπάθεια εξαφάνισης των μεταναστών (με την εγκατάσταση τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης).
 
Η όξυνση της καταστολής ως ευρύτερη στρατιγική δεν είναι μια ακόμη επιλογή της κυριαρχίας σε μια περίοδο γενικότερης αστάθειας, παρά η μοναδική της επιλογή απέναντι στη κοινωνική πόλωση. Το κράτος οπλίζεται έναντι στις επερχόμενες αντιστάσεις που φέρνει ο κοινωνικός αποκλεισμός και στοχεύει στη συμμόρφωση αυτών. Το δυστοπικό σκηνικό της συμμόρφωσης υποστυλώνουν οι κατασταλτικές επιχειρήσεις, τα δεκανίκια των δεξιών ρητορικών περί «νόμου, ασφάλειας, ανάπτυξης», συνεχίζοντας το έργο της 'αριστερής' κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τα θεμέλια οικοδομούνται με την αγαστή συνεργασία των ανεξάρτητων-εξαρτημένων δικαστικών αρχών. Η εισαγγελική πρόταση απαλλαγής όλων των κατηγοριών της Χρυσής Αυγής και καταδίκης μόνο του Ρουπακιά για την δολοφονία του Π.Φύσσα, καθώς και οι δρακόντειοι περιοριστικοί όροι των κατηγορούμενων για επίθεση στα γραφεία των ναζί (παρουσία 4 φορές το μήνα σε Α.Τ. απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγύησης 15000 ευρώ έκαστος) είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτής.
 
Και αν η δυστοπία τους χρειάζεται καλλωπισμό, τα Μ.Μ.Ε. υπηρετούν εμπράκτως αυτό το σκοπό. Στον κόσμο της απολυταρχίας τους εμείς απαντάμε με τον κόσμο των καταλήψεων και της αυτο-οργάνωσης. Έναν κόσμο που αμφισβητεί την ιδιοκτησία, που αναδιαμορφώνει με αντι-ιεραρχικό χαρακτήρα και που οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν εναντιώνονται σε κάθε μορφή εξουσίας. Η απάντηση στην βια των δογμάτων σας θα είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας.
 
Κατειλημμένο Προξενείο 23.12.2019
Top