News Greece SL Αστυπάλαια: Ένας επίγειος «Smoke Free» παράδεισος (Φωτογραφίες)

Αστυπάλαια: Ένας επίγειος «Smoke Free» παράδεισος (Φωτογραφίες)

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την πρωτοποριακή απόφαση του Δήμου Αστυπάλαιας, η οποία ανέδειξε το πανέμορφο αυτό νησί, ως τον πρώτο ελληνικό «Smoke Free» προορισμό. Την ιδέα αυτή στήριξε και στηρίζει ποικιλοτρόπως η Philip Morris -  Papastratos.

Δεκάδες δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών τους τον Σεπτέμβριο, στο παραδεισένιο τοπίο της Αστυπάλαιας, για να βιώσουν κι αυτοί από κοντά την πρωτοποριακή αυτή ιδέα και να απολαύσουν βέβαια τα γραφικά σοκάκια του ελληνικού νησιού.

Απ’  αυτή τη δημοσιογραφική αποστολή δεν θα μπορούσε ασφαλώς να απουσιάζει το Sigmalive. Στην πρώτη μας επαφή με την Αστυπάλαια, με την άφιξη μας δηλαδή στο τοπικό αεροδρόμιο, αντιληφθήκαμε την αντικαπνιστική καμπάνια.

Πινακίδες σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου, υποδέχονται ντόπιους και τουρίστες με υπόδειξη όπως μείνουν μακριά από την επικίνδυνη συνήθεια του καπνίσματος.

Σε ξενάγησή μας σε πολλές smoke free περιοχές της Αστυπάλαιας, απολαύσαμε το παραδεισένιο τοπίο με καθαρό αέρα, μακριά από τον καπνό του τσιγάρου. Παραλίες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και αρκετά άλλα σημεία, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις smoke free περιοχές του νησιού.

Η Philip Morris -  Papastratos φρόντισε ώστε να έχουμε πολλές δραστηριότητες στους συγκεκριμένους χώρους, για μια πιο υγιεινή ζωή!

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νικόλαος Κομηνέας, οι προσδοκίες από τη μετατροπή του νησιού σε Smoke Free προορισμό, ήταν και παραμένουν υψηλές. Στόχος είναι να «μαγνητίσουν» στο νησί, όσους περισσότερους τουρίστες επιθυμούν να στηρίξουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ασφαλώς δεν απαγορεύεται σε καπνιστές να επισκεφθούν την Αστυπάλαια. «Απλά είναι ένα νησί που υποδεικνύει και υποστηρίζει τη διακοπή του καπνίσματος».

Ξενοδόχοι καθώς και άλλοι επιχειρηματίες στο νησί εμφανίζονται ενθουσιασμένοι με τη μεγάλη αλλαγή. Όπως μας δήλωσαν, η πρωτοποριακή αυτή κίνηση «έβαλε για τα καλά» την Αστυπάλαια στη λίστα κορυφαίων προορισμών για διακοπές.

Το αντιφατικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι μια μεγάλη καπνοβιομηχανία. Ρωτήσαμε σχετικά το Γενικό Διευθυντή Marketing της Παπαστράτος:« Η μητρική μας εταιρεία έχει τα τελευταία χρόνια ένα ανατρεπτικό όραμα – να σταματήσει να πουλάει τσιγάρα προσφέροντας στους καπνιστές που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διακόψουν το τσιγάρο καλύτερες εναλλακτικές. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μπορούμε. Γιατί τώρα, μετά από μια δεκαετία εντατικών επιστημονικών μελετών έχουμε την τεχνολογία και την καινοτομία να υποστηρίξουμε αυτό το όραμα. Σε αυτή τη λογική λοιπόν είμαστε κοντά σε κάθε σοβαρή προσπάθεια που λέει όχι στο τσιγάρο».

Με την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής, όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατήσαμε κάτι από την Αστυπάλαια μέσα στην καρδιά μας. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι ακόμη και μανιώδεις καπνιστές, όπως ο γράφων, μπήκαν έστω και λιγάκι στον πειρασμό να σκεφτούν, μήπως όντως έφτασε η στιγμή για να ξεφορτωθούμε αυτό το ρημάδι από το χέρι μας. Και αφού ένας επίγειος παράδεισος «προσφέρει το νησί του» για να μας βοηθήσει, δεν βλέπω το λόγο για να μην είμαστε εκεί το ερχόμενο καλοκαίρι!

Ακολουθεί φωτογραφία της «dream team» ελληνικής αποστολής. Επόμενο ... ραντεβού, πού αλλού; Στην Αστυπάλαια!


 

Top