News Dimosia Igeia Ένας νεκρός και 32 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Κύπρο

Ένας νεκρός και 32 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Κύπρο

Ένα ακόμη νεκρό και 32 νέα κρούσματα στην Κύπρο ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης(31/03).


Με τα νέα κρούσματα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα  μας έφτασαν στα 262.

Την μάχη για την ζωή έχασε ένας 83χρονος. Πρόκειται για άντρα, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Με τον νέο θάνατο, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους οκτώ.

Όσον αφορά τα νέα κρούσματα, ο δρ Κωστρίκης, ανέφερε πως πρόκειται για:

*13 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών

*4 άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις, και

*15 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

«Είναι σημαντικό να αναφέρω εδώ ότι τα 262 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά την διεκπεραίωση συνολικά 7,397 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 143 από τα 262 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 23 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν έχουν αποθεραπευτεί»
Ο μεγάλος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες δεν μας αιφνιδιάζει. Ήταν κάτι αναμενόμενο και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ως επιστημονική επιτροπή εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση την ενίσχυση των απαγορεύσεων ώστε να περιορίσουμε τις πηγές επιμόλυνσης και να βοηθήσουμε την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης να εντοπίσει ευκολότερα την αλυσίδα του ιού», ανέφερε ο δρ Κωστρίκης κατά την ενημέρωση.

Τέλος, ανέφερε ότι «θα αρχίσουμε να διακρίνουμε μεταβολή των δεδομένων προς το καλύτερο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε τα περιοριστικά μέτρα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Απευθύνουμε ξανά την αγωνιώδη έκκληση προς όλους σας να μείνετε στο σπίτι σας».

«Δυστυχώς, στην μάχη με την πανδημία χάσαμε ακόμα έναν συνάνθρωπό μας. Πρόκειται για άντρα 83 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν οκτώ, εφτά άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 68. Έξι από αυτούς είχαν κάποιας μορφής επιβαρυντικούς παράγοντες», εξήγησε ο  Δρ Μάριος Λοΐζου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 28 άτομα, πέντε εξ
αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο.

Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τέσσερις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εφτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι το σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ανακοινώνονται τα στοιχεία νοσηλευομένων στη ΜΕΘ ή θανόντων μέχρι τις 3 το απόγευμα και μόνο οι ασθενείς στα οποία υπάρχει επιβεβαιωμένη απάντηση από τα εργαστήρια αναφοράς. Επίσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο διενεργήθηκε πριν από λίγο καισαρική τομή σε έγκυο μητέρα θετική σε COVID-19. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό θα παραμείνουν σε νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο, πρόσθεσε ο δρ.Λοίζου.

Εξάλλου ανάμεσα στα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν και ένα πεντάχρομο αγοράκι το ιστορικό του οποίου διερευνάται.

Μάλιστα το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Μακάρειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα, έγκυος γυναίκα η οποία είναι θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την επίσημη δημοσιογραφική ενημέρωση της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, «διενεργήθηκε πριν από λίγο καισαρική τομή σε έγκυο μητέρα θετική στον ιό.Τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό θα παραμείνουν σε νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Μάριος Λοΐζου.

Top