Lifestyle Press Releases Μνημόνιο συνεργασίας της ΜΤΝ με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μνημόνιο συνεργασίας της ΜΤΝ με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μνημόνιο συνεργασίας της ΜΤΝ με το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ανάπτυξη καινοτόμων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων

 

Η ΜΤΝ υπέγραψε Μνημόνιο τριετούς Συνεργασίας µε το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστηµίου Κύπρου, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Συμβουλίου «Αναστάσιος  Λεβέντης» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προσφέρει δυνατότητες πραγματοποίησης κοινών δράσεων σε θέματα πρακτικής άσκησης φοιτητών, συμπληρωματικής κατάρτισης, εκπόνησης διατριβών, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας, ενώ θα διευρύνεται κατά τη διάρκεια του σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η συνεργασία προβλέπει επίσης κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα για κινητά συστήματα, εφαρμογές και υποδομές.

Συγκεκριμένα  έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πιο κάτω κοινές δράσεις:

  • Κοινή συμμετοχή και κατάθεση προτάσεων της ΜΤΝ και του Τμήματος Πληροφορικής σε τρία εθνικά, ευρωπαϊκά και διακρατικά προγράμματα  με συντονισμένες ενέργειες δικτύωσης και προβολής.

 

  • Συνεργασία για τη διαχείριση των Big Data στο Data Center της ΜΤΝ, ένα αντικείμενο που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

 

  • Προώθηση καινοτόμων εφαρμογών στους πελάτες της ΜΤΝ στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η ΜΤΝ, σύμφωνα με την πάγια θέση του MTN Group για αξιοποίηση της Κύπρου ως πλατφόρμας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στις υπόλοιπες χώρες του Ομίλου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΜΤΝ θα χορηγεί 5.000 ευρώ ανά έτος στο Data Management Systems Laboratory του Τμήματος Πληροφορικής, το οποίο διευθύνει ο Δρ. Δημήτρης Ζεϊναλινπούρ, Επίκουρος Καθηγητής. Η ΜΤΝ θα είναι επίσης ο αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών mobile internet του εργαστηρίου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Μάριος Δ. Δικαιάκος, και ο CEO της ΜΤΝ, κ. Philip Van Dalsen. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, καθηγητής Μάριος Μαυρονικόλας, και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, Δρ. Γρηγόρης Μακρίδης.

Αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο CEO  της ΜΤΝPhilip Van Dalsen τόνισε: «Εκτιμούμε το σημαντικό ερευνητικό έργο που το Πανεπιστήμιο Κύπρου παράγει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Πληροφορικής και επιθυμούμε τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας μαζί του. Η σύγκλιση της πληροφορικής με τις τηλεπικοινωνίες είναι επιβεβλημένη στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς για τη δημιουργία προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, θέλουμε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει αφορμή για μια δημιουργική προσέγγιση μεταξύ του ερευνητικού και του επιχειρηματικού κόσμου που να θέτει την Κύπρο στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων, Να συμβάλει έτσι σε μια αναπτυξιακή πορεία που θα ενθαρρύνει την παραγωγή καινοτομίας και θέσεων απασχόλησης στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής Μάριος Δικαιάκος εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή της συμφωνίας σημειώνοντας ότι «η συμφωνία ενδυναμώνει το πρόγραμμα Βιομηχανικών Εταίρων του Τμήματος Πληροφορικής και ανοίγει σημαντικές προοπτικές για νέες συνέργειες Πανεπιστημίου-Βιομηχανίας, στο πλαίσιο των οποίων προκύπτουν αξιόλογες ευκαιρίες για την εκπαίδευση, την έρευνα και την προώθηση του κυπριακού καινοτομικού οικοσυστήματος στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών».

Η ΜΤΝ επενδύει στις δυνατότητες της κυπριακής ακαδημαϊκής έρευνας και τεχνολογίας και προωθεί την παραγωγή καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας από κυπριακά χέρια.

 

Σχετικά με την ΜΤΝ

Η ΜΤΝ Κύπρου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χώρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο με 18 ΜΤΝ Stores. Είναι μέλος του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου εταιριών MTN Group, που λειτουργεί σε 22 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και Αφρική και εξυπηρετεί περισσότερα από 200 εκατομμύρια καταναλωτές. Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, τόσο μέσω των 400 εργαζομένων της, όσο και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, με δεκάδες προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού. Η ΜΤΝ είναι υπερήφανος χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ.

Top