Η αλλαγή λογοτύπου είναι μια στρατηγική με μεγάλο ρίσκο, ειδικότερα για μεγάλες εταιρείες. Το CNBC παρουσίασε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή λογοτύπου.

Xerox
Η εταιρεία έχει αλλάξει λογότυπο αρκετές φορές από το 1961. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό του 2008 με το κόκκινο χρώμα.

Name


Adobe
Η Adobe άλλαξε μια φορά λογότυπο το 1992 και δεν έχει επιχειρήσει άλλη αλλαγή έκτοτε. Η επιτυχία της, φυσικά, δεν το συστήνει.

Name


Nokia
Η Φιλανδική εταιρεία ξεκίνησε ως εταιρεία παραγωγής χαρτιού το 1871. Άλλαξε λογότυπο την δεκαετία του ’60 όταν έκανε τη μεγαλύτερη στροφή προς τη τεχνολογία.

Name


Motorola
Η εταιρεία έχει κάνει αρκετά branding facelifts από το 1947 που ιδρύθηκε. Κατέληξε τελικά στο χαρακτηριστικό Μ, στο οποίο ο κύκλος έγινε πολύχρωμος όταν εξαγοράστηκε από την Google το 2011.

Name


Google
Η εταιρεία δεν έχει κάνει μεγάλες αλλαγές. Τα χρώματα του λογοτύπου παρέμειναν τα ίδια, αλλά άλλαξαν τη γραμματοσειρά.

Name


AT&T
Παρόλο που η εταιρεία ιδρύθηκε το 1885, παρουσίασε το λογότυπό της το 1889. Περισσότερα από 100 χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1990 έκανε rebranding παρουσιάζοντας το λογότυπο που έχει μέχρι σήμερα.

Name


Microsoft
Η εταιρεία χρησιμοποίησε το πρώτο της λογότυπο από το 1975 που ιδρύθηκε μέχρι το 1979. Έκανε αρκετές φορές rebranding για να καταλήξεις το σημερινό πολύχρωμο λογότυπο. 

Name


Canon
Η ιαπωνική εταιρεία δεν άλλαξε απλά λογότυπο αλλά τροποποίησε τον τρόπο γραφής του brand όταν επεκτάθηκε παγκοσμίως.

Name


Cisco
Το αρχικό λογότυπο της εταιρείας απεικόνιζε την Golden Gate Bridge του Σαν Φρανσίσκο. Όταν έκανε rebranding διατήρησε την ιδέα της γέφυρας και πρόσθεσε το όνομα της.

Name


Apple
Η αμερικανική Apple ξεκίνησε με ένα τελείως διαφορετικό λογότυπο για να καταλήξει στο πολύχρωμο μήλο. Το 1998 αφαίρεσαι τα χρώματα και χρωμάτισε το μήλο ασημί.

Name


IBM
Η IBM έκανε αρκετές παραλλαγές στο λογότυπό της από το 1888 που ιδρύθηκε. Η τελευταία ήταν το 1972.

Name


Facebook
Όταν πρωτολανσαρίστηκε το 2006 είχε ένα παρόμοιο λογότυπο με τo άρθρο The. Αργότερα έγινε σκέτο Facebook.

Name