Κόντρα μεγατόνων αναμένεται να προκύψει στην Κεντρική Τράπεζα μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων των δύο εκτελεστικών συμβούλων.
Γιώργος Συρίχας και Στέλιος Κοιλιάρης, εφόσον αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους, προβλέπεται πως θα κοντράρουν στα ίσα τις όποιες αποφάσεις του διοικητή και μάλιστα έχοντας και καλή δικαιολογία. Η ερμηνεία του ευρωσυστήματος δεν είναι ότι πιο απλό και σίγουρα θα αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ του διοικητή και των δύο εκτελεστικών συμβούλων. Άλλωστε, η επιλογή τους προέκυψε μετά από διεργασίες βδομάδων μεταξύ της συγκυβέρνησης και κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Ο μεν Κοιλιάρης προέρχεται από το ΔΗΚΟ ενώ ο Γ. Συρίχας ήταν επιλογή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεξί χέρι του τέως διοικητή Αθανάσιου Ορφανίδη, ο Γ. Συρίχας παραγκωνίστηκε από τον Πανίκο Δημητριάδη ο οποίος προώθησε τον Σπύρο Σταυρινάκη τον οποίο όμως καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο, η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό την Κεντρική και κυρίως τον διοικητή. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ βέβαια, όταν πριν κάποια χρόνια το ΑΚΕΛ έθετε θέμα παντοδυναμίας του διοικητή και αάγκη αναβάθμισης του ρόλου του Διοικητικού Συμβουλίου μιλούσαν για υπόσκαψη του θεσμού και της ανεξαρτησίας του τότε διοικητή Αθανάσιου Ορφανίδη.
Με τον διορισμό Κοιλιάρη ως εκτελεστικού και την παραίτηση του Μάικ Σπανού από το Διοικητικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση θα μπορεί να διορίσει ακόμα δύο άτομα στην Κεντρική, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό «ανεξαρτησίας» του Διοικητή.
Προβλήματα όμως, ο διοικητής έχει να επιλύσει και εσωτερικά στην τράπεζα, αφού άτομα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν στενοί του συνεργάτες, πλέον βρίσκονται στην απέναντι όχθη.
Το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου που φέρνει στο φως απαξιωτικό έγγραφο του διευθυντή του γραφείου του διοικητή Γιώργου Γεωργίου σε σχέση με τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, αναμένεται να εντείνει ακόμα περισσότερα την κριτική τους προς το πρόσωπο του Διοικητή.
Με λίγα λόγια, ο Γ. Γεωργίου χαρακτήρισε ως αχάπαρα τα κυπριακά ΜΜΕ και προτείνει τη βελτίωση της συνεργασίας με ξένα ΜΜΕ, την έκδοση δελτίων Τύπου με φειδώ ενώ προτρέπει τον διοικητή να αποφεύγει τις ένας προς ένα επαφές με δημοσιογράφους.
Η συγκεκριμένη στάση του κ. Γεωργίου έγινε ορατή από τις πρώτες μέρες του διορισμού του Πανίκου Δημητριάδη στη θέση του διοικητή όταν τα κυπριακά ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με τις αλλαγές που έκανε στα εσωτερικά της τράπεζας. Βέβαια, ο κ. Γεωργίου παράβλεψε πως το σούσουρο τότε, δεν ξεκίνησε από τα ΜΜΕ αλλά από διαρροές του ίδιου του διοικητή προς συγκεκριμένα Μέσα, αναγκάζοντας όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να ασχοληθούν με το θέμα.
Την ίδια ώρα, όλα τα κόμματα φωνάζουν με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αξιολόγηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, σχολιάζοντας πως τους πλείστους από αυτούς τους πρότεινε και ψήφισε η Αρχή Εξυγίανσης στην οποία συμμετέχει ο διοικητής. Η τοποθέτηση Γεωργιάδη-Καλογήρου στην Αρχή Εξυγίανσης αποτέλεσε ακόμα ένα κτύπημα στο απόλυτο έλεγχο που ασκούσε ο διοικητής.