Οκτώ ασιατικά και έξι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus Mundus συντονίζει το Πανεπιστήμιο Frederick.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά στη συνεργασία ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων με αντίστοιχα Πανεπιστήμια τρίτων χωρών - χωρισμένα σε ομάδες βάση γεωγραφικής θέσης (Lots)- και την κινητικότητα φοιτητών, ερευνητών και προσωπικού από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
H πρόταση του Πανεπιστημίου Frederick «INTACT- It’s Time for CollaboratioN TowArds Close CooperaTion», είναι μία εκ των τεσσάρων προτάσεων που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση στη γεωγραφική ομάδα Lot11, η οποία περιλαμβάνει 13 κορυφαία πανεπιστήμια από οκτώ χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπως η Κίνα, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπουτάν, η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία.
Το Frederick θα συντονίζει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το έργο, στο οποίο συμμετέχουν άλλα έξι διακεκριμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πολωνία και την Ελλάδα. Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Πανεπιστήμιο της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη, οι συντονιστές του έργου από το Πανεπιστήμιο Frederick, θα αναλύσουν τις βασικές πτυχές του έργου ενώπιον των υπολοίπων συνεργατών.
Τα πεδία ενδιαφέροντος του προγράμματος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του τομέα της Μηχανικής, καθώς επίσης της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Το πρόγραμμα προνοεί μετακινήσεις προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, ερευνητών, καθώς επίσης ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, από τα ευρωπαϊκά προς τα ασιατικά πανεπιστήμια και αντιθέτως. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στα άτομα αυτά, να έρθουν σε επαφή με διάφορα άτομα του αντικειμένου τους, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, να ενημερωθούν και να εργαστούν σε θέματα που άπτονται καίριων σύγχρονων ζητημάτων του χώρου και να συνεργαστούν με άτομα από το εξωτερικό.
Η εμπειρία που απέκτησε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick, συμμετέχοντας ως εταίρος σε Erasmus Mundus Program/Action 2 από το 2011, ενθάρρυνε το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει την ανάμειξή του στο πρόγραμμα κερδίζοντας την πιο πάνω εκλογή του ως Συντονιστής προγράμματος στην ίδια κατηγορία. Περαιτέρω, το Πανεπιστήμιο Frederick θα συμμετέχει και ως εταίρος σε ακόμη ένα πρόγραμμα της ίδιας δράσης στο οποίο συμμετέχουν και πανεπιστήμια χωρών του αραβικού κόλπου.
Τέτοιες προσπάθειες ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερα βήματα, για στενότερη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Frederick και των εμπλεκόμενων Ασιατικών Πανεπιστημίων, καθώς και την προβολή των προγραμμάτων σπουδών και των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Frederick στις πιο πάνω χώρες.