Εκλογές '13 electionnews Oι θέσεις του ΕΛΑΜ για κυπριακό και οικονομία

Oι θέσεις του ΕΛΑΜ για κυπριακό και οικονομία

Τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ, για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργο Χαραλάμπους, φιλοξένησε το πρωί στην εκπομπή ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ο Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ερωτηθείς για τους λόγους τους οποίους κατέρχεται στις προεδρικές εκλογές, ο Γιώργος Χαραλάμπους είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα που εκπροσωπεί, θεώρησαν επιβεβλημένη τη διεκδίκηση του ανώτατου πολιτικού αξιώματος του τόπους, καθώς, δε συμφωνούν με κανέναν από τους άλλους υποψηφίους, και τις πολιτικές που προωθούν τ' άλλα κόμματα.

Αναλύοντας τις θέσεις του κόμματος για το κυπριακό, ο κ.Χαραλάμπους δήλωσε εμφαντικά, ότι είναι κάθετα αντίθετιο με την όποια μορφή ομοσπονδίας επιχειρείται να επιβληθεί.

Ο ίδιος, προτείνει τον άμεσο τερματισμό των συνομιλιών με το ψευδοκράτος, και την εκμετάλλευση της συμμετοχής μας στην Ε.Ε προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να επισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά την οικονομία, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ υπερτόνισε την αντίθεσή του με το Μνημόνιο, προειδοποιώντας ότι δε μπορούμε να υποθηκεύσουμε το κράτος μας στους τοκογλύφους.

Αυτό που πρέπει να γίνει, συνέχισε, είναι να να τιμωρηθούν εκείνοι που φταίνε. Οι Αρχές να προβούν σε άμεση σύλληψή τους, να δεσμευθεί η περιουσία τους, και να διατεθεί από το κράτος προς όφελος του κυπριακού ελληνισμού.

Αναφερόμενος στην καλπάζουσα ανεργία, έκανε λόγο για ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική που οδηγεί τους Ελληνοκύπριους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ώρα που λαθρομετανάστες και κοινοτικοί, εργάζονται παράνομα πολλές φορές παραλαμβάνοντας παράλληλα και κρατικά βοηθήματα.

Τέλος, ο κ.Χαραλάμπους σχολίασε και τα όσα ακούγονται περί "Κυπριακής Χρυσής Αυγής", λέγοντας χαρακτηριστικά: " Εγώ δεν ξέρω γιατί τα έχουν όλοι με τη Χρυσή Αυγή [...] Τι κακό έχει κάνει η Χρυσή Αυγή; Είναι μέσα στον κόσμο, δημιουργεί συσσίτια, βοηθά τον κόσμο, [...] κι το ίδιο κάνουμε και εμείς στην Κύπρο. [...] Είμαστε απλοί πολίτες, ξέρουμε τα προβλήματα του απλού κόσμου, και χωρίς βοήθεια, από το υστέρημα των μελών μας, συγκεντρώνουμε τρόφιμα τα οποία, ναι, διαθέτουμε στους Έλληνες συμπατριώτες μας".

Top