Νικόλας Ζαννέττος Προς υποψήφιους βουλευτές, ιδιαίτερα τους νέους

Προς υποψήφιους βουλευτές, ιδιαίτερα τους νέους

Ο Νικόλας Ζαννέττος είναι δημοσιογράφος στο Sigmalive


Τα πολιτικά κόμματα, παρά τις «εξελίξεις» στο κυπριακό, βρίσκονται ήδη σε τροχιά βουλευτικών εκλογών. Ήδη στα τηλεοπτικά πάνελ αλλά και στις εφημερίδες, έχουν κάνει την εμφάνιση τους καινούργια πρόσωπα και ονόματα που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια. Το στοίχημα βεβαίως, είναι να μας πείσουν ότι αποτελούν όντως το «καινούργιο» που τόσο έχει ανάγκη το κυπριακό κοινοβούλιο σήμερα.

Σε αυτό το κείμενο μου, θα ήθελα να απευθυνθώ λοιπόν προς αυτούς, που σύντομα θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας, καλώντας τους πάνω από όλα να μην παρασυρθούν από το κλίμα πόλωσης που αναμένεται να επικρατήσει, τιμώντας τον πολιτικό πολιτισμό και αποφεύγοντας λογικές που στιγμάτισαν άλλους, πλήγωσαν τη χώρα μας και το ίδιο το κοινοβούλιο.

Απ’ εκεί και πέρα, αυτό που μετά λύπης μου διαπιστώνω, είναι πως η πλειοψηφία των νεαρών υποψηφίων που προβάλλονται από τα ΜΜΕ, είναι απόλυτα συνταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τις γραμμές που δίνονται από την ηγεσία των κομμάτων που ανήκουν.

Προς Θεού, η κομματική πειθαρχία είναι απαραίτητο συστατικό για τη λειτουργία και αποδοτικότητα ενός πολιτικού κόμματος, όμως ένας νέος πολιτικός ο οποίος επιμένει συνεχώς ότι μπορεί να προσφέρει «φρέσκες ιδέες», θα πρέπει να είναι σε θέση να τις αναπτύξει δημόσια και με τρόπο δημιουργικό.

Όταν για παράδειγμα ακούς ένα υποψήφιο του Χ κόμματος, να επαναλαμβάνει επακριβώς τα όσα ο Πρόεδρος του κόμματος του είπε τις προηγούμενες ώρες και μέρες, και να δυσκολεύεται να αναπτύξει τον λόγο του πέραν αυτών, τότε το συμπέρασμα είναι πως οι «φρέσκες ιδέες» δεν είναι τίποτε άλλο από άλλη μια ανούσια και παραπλανητική δήλωση.

  • Δεν θέλουμε κύριοι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ να μας λέτε μόνο την όμορφη ιστοριούλα του success story της Κύπρου, να μας πουλάτε φτηνή ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ αποφεύγετε να μιλήσετε για τα πραγματικά προβλήματα.
  • Όπως δεν θέλουμε κύριοι του ΑΚΕΛ, να μας μιλάτε για τα "θαύματα" της διακυβερνήσεως Χριστόφια.
  • Όπως δεν θέλουμε κύριοι του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας κτλ, να βλέπετε παντού φαντάσματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, βγάζοντας έξω την ουρά σας από τα πάντα.

Η υφιστάμενη σύνθεση του κυπριακού Κοινοβουλίου, μας έχει προσφέρει αφθονία λανθασμένων αποφάσεων και περιπετειών, γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη την ριζική ανανέωση.

Για να γίνει αυτό πρέπει οι υποψήφιοι να σκεφτούν σοβαρά το ρόλο τους. Η βουλευτική έδρα στην Κύπρο του 2016, δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή αποκατάστασης για κανένα. Η βουλευτική έδρα στην Κύπρο του 2016, απαιτεί πραγματικά φρέσκες ιδέες, καθαρά χέρια, υπευθυνότητα και όρεξη για σκληρή δουλειά.

Όσοι τελικά δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, να ξέρουν ότι θα κριθούν αυστηρά, από μια κοινωνία η οποία πλέον τιμωρεί με άσχημο τρόπο.

Για αυτό λίγους μήνες πριν τις κάλπες, ας σκεφτούν καλά…κόμματα, ηγεσίες, υποψήφιοι αλλά και ψηφοφόροι.

zannettos@sigmalive.com


Top