Γιάννος Παπαϊωάννου Αυξημένες οι απαιτήσεις

Αυξημένες οι απαιτήσειςΗ μεγάλη ανατροπή και η νίκη επί της Βοσνίας, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας ήττα από την Εσθονία, ήταν κάτι που έδειξε ότι από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορούν να γίνουν θαύματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Φυσικά η πορεία της Εθνικής μας διαχρονικά αυτή είναι. Δεν υπήρξε ποτέ σταθερότητα και διάρκεια στην πορεία της. Είναι κάτι που ψάχνουμε εδώ και δεκαετίες. Οι απαιτήσεις, όμως, τώρα είναι περισσότερες. Τώρα οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες. Το ποδόσφαιρό μας έκανε μεγάλα άλματα και αυτό φαίνεται από την παρουσία των ομάδων μας στην Ευρώπη. Φυσικά αυτή η παράμετρος δεν αφορά την Εθνική μας, αφού οι πλείστες ομάδες στηρίζονται σε κοινοτικούς και ξένους ποδοσφαιριστές. Όμως στην Εθνική επιλέγονται αυτοί που κρίνονται από τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό οι καλύτεροι. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και ειδικά οι ποδοσφαιριστές. Η νίκη επί της Βοσνίας με τον τρόπο που ήρθε, έδειξε ότι υπάρχουν οι ικανότητες. Δεν είναι αρκετό να έρχεται μια σπουδαία νίκη που φέρνει ενθουσιασμό και λίγες μέρες μετά να έρχεται η άμεση πτώση. Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας. Σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά στην Εθνική μας, εάν θέλουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Αυτό που προέχει τώρα είναι να στηριχθεί ο νέος ομοσπονδιακός μας τεχνικός, ο Ραν Μπεν Σιμόν. Από τις δηλώσεις του φαίνεται να πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του ότι έχουν πάρα πολλά να δώσουν. Ότι «κρύβουν» πράγματα, που δεν τα φανέρωσαν ακόμη. Πρέπει να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι και να φανούν τα αποτελέσματα μέσα σε βάθους χρόνου, μέσα στο γήπεδο.
Το θετικό είναι ότι, μετά την ήττα από την Εσθονία, σε δηλώσεις των διεθνών βγήκε μήνυμα αποφασιστικότητας. Δείχνουν διατεθειμένοι να δουλέψουν, ώστε να οδηγήσουν την Εθνική μας στον σωστό δρόμο.
Πρέπει λοιπόν να υπάρξει υπομονή και να αναμένουμε τα αποτελέσματα. Ο Ραν Μπεν Σιμόν θα πρέπει να κάνει την αξιολόγησή του μέσα από την παρουσία των ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει η Εθνική μας να έχει διάρκεια και σταθερότητα. Σίγουρα δεν είμαστε μεγαθήριο, η αποστολή είναι δύσκολη, όμως είναι δεδομένο ότι οι απαιτήσεις θα είναι πολύ περισσότερες.
Πρέπει και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να μην αδικούν τον  εαυτό τους. Πρέπει να υπάρξει επίμονη προσπάθεια, νοοτροπία του νικητή και τα αποτελέσματα αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Ικανότητες υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν. Η νέα σελίδα που γύρισε η Εθνική μας με τον Ραν Μπεν Σιμόν πρέπει  να φέρει αέρα αισιοδοξίας. Ήδη ο Ισραηλινός τεχνικός το εμπέδωσε ότι έχει αρκετή δουλειά να κάνει.


Top