Γιάννος Παπαϊωάννου Πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό

Πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικόΔεν θέλουμε να είμαστε απόλυτοι, αναμένουμε όμως ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό στην μάχη του τίτλου. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη, όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν το επίπεδό τους, με την ενίσχυση που θα κάνουν. Όμως έχουμε κάποια δεδομένα μπροστά μας.

Name

Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ κι ο κυπελλούχος Απόλλων έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους για τις ποιοτικές ομάδες που διαθέτουν και γι' αυτό έφτασαν δίκαια στην  κατάκτηση των τίτλων. Η ΑΕΚ, παράλληλα, είναι σταθερή αξία ως δευτεραθλήτρια, τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτά που αναφέραμε είναι τα αυτονόητά. Το ερώτημα είναι εάν θα μεγαλώσει η «παρέα» και  ο ανταγωνισμός. Αυτό θα γίνει εάν οι άλλες τρεις μεγάλες ομάδες, Ομόνοια, ΑΕΛ και Ανόρθωση, βρουν ξανά την αίγλη τους. Η πρόβλεψή μας είναι ότι δύσκολα  θα παρουσιαστούν όπως στη φετινή σεζόν. Η ευχή όλων είναι να ανεβάσουν επίπεδο και να δούμε ένα πρωτάθλημα ποιοτικό και απρόβλεπτο, που θα κρατήσει την αγωνία μέχρι το τέλος. Η Ομόνοια με την παρουσία του Πάμπου Χριστοδούλου λογικά θα αλλάξει άρδην το αγωνιστικό της πρόσωπο, η Ανόρθωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με τον Ανδρέα Παντελή στα ηνία και η ΑΕΛ θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να επιστρέψει ξανά δυνατή και ισχυρή. Κάτι που επιβάλλεται να γίνει με την έξοδό της στην Ευρώπη.
Σίγουρα είναι σχεδόν απίθανο να έχουμε πρωτάθλημα έξι «αλόγων».  Όμως προβλέπουμε ότι θα έχουμε πιο δυνατές ομάδες, που θα δώσουν νέο «χρώμα» στο πρωτάθλημα.
Τώρα είναι η ώρα του απολογισμού και της αυτοκριτικής. Οι ομάδες που θα κάνουν τις καλύτερες κινήσεις στον προγραμματισμό, θα έχουν και το πάνω χέρι. Το πιο σημαντικό είναι οι ομάδες που τα τελευταία χρόνια παραπαίουν, και αναφερόμαστε στην Ομόνοια και την Ανόρθωση, να μην επαναλάβουν τα λάθη των προηγούμενων ετών. Σκεφτήκατε να επανέλθουν δυνατές και ισχυρές τι πρωτάθλημα θα έχουμε; Είναι αλήθεια ότι έλειψε στο κυπριακό ποδόσφαιρο η  Ομόνοια και η Ανόρθωση σε ρόλο πρωταγωνιστή. Αυτό είναι δεδομένο. Αν παρουσιαστούν όπως πρέπει, τότε θα βάλουν μεγάλη πίεση στις υπόλοιπες ομάδες. Όμως, το πιο σημαντικό, είναι ότι θα έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα, κάτι που όλοι επιθυμούμε.
Προτεραιότητα όμως τώρα  είναι οι ομάδες μας να έχουν καλές παρουσίες στην Ευρώπη. Η ευχή μας είναι όλες (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ και ΑΕΛ)  να κλείσουν θέση στους ομίλους. Η αποστολή θα είναι σίγουρα δύσκολη. Όμως τα τελευταία χρόνια, και ειδικά με τις πορείες που είχε ο ΑΠΟΕΛ,  το συνηθίσαμε. Οι παίκτες θα ξεκουραστούν για κάποιο χρονικό διάστημα, όμως οι προπονητές και διοικήσεις αρχίζουν τη σκληρή δουλειά.
Καλή επιτυχία σε όλους στην Ευρώπη. Θέλουμε δυνατές ομάδες για επιτυχίες και ενόψει του νέου μαραθωνίου.

 


Top