Γιάννος Παπαϊωάννου Aυτό είναι αναπόφευκτο

Aυτό είναι αναπόφευκτοΜε αφορμή τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη από μικρή μερίδα των φίλων του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την ΑΕΚ, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ήταν αναπόφευκτο γεγονός. Είναι σύνηθες, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σ' όλη την Ευρώπη. Στην περίπτωση του Χαραλαμπίδη έπαιξε ρόλο ότι υπήρχε πίεση στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Name
 Κάποιοι δεν γούσταραν που έβλεπαν τον πρώην αρχηγό τους -με τεράστια προσφορά στην ομάδα- να είναι αντίπαλός τους. Η μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ, όμως, το σεβάστηκε. Υπήρξαν περιπτώσεις άλλων ποδοσφαιριστών στο παρελθόν που έγιναν δέκτες έντονων αποδοκιμασιών, αλλά και παίκτες που πέρασαν δύσκολα. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Κώστα Μαλέκκου και άλλων παικτών που έγραψαν τη δικιά τους Ιστορία. Όμως σίγουρα είναι διαφορετικές περιπτώσεις οι μετακινήσεις παικτών από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια και τ' αντίστροφο.
Η περίπτωση του Χαραλαμπίδη σίγουρα δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανδρώθηκε στον ΑΠΟΕΛ, κέρδισε τα πάντα και έφτασε να γίνει και αρχηγός της ομάδας. Αποφάσισε στη δύση της καριέρας του να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, αφού ένιωθε ότι τον «κρατάνε» ακόμη τα πόδια του.
 Το γεγονός ότι η πλατιά μάζα των φίλων του ΑΠΟΕΛ συνεχίζουν να τρέφουν σεβασμό κι εκτίμηση γι' αυτόν και για όλα όσα προσέφερε στην ομάδα είναι πολύ θετικό. Αυτοί που τον αποδοκίμασαν θεωρούν ότι είναι πλέον αντίπαλος. Όμως δεν πιστεύουμε πως διέγραψαν τη μεγάλη προσφορά του στον ΑΠΟΕΛ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η άγρια ομορφιά του. Απ' εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την άποψή του. Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, η προσωπική μας άποψη είναι ότι δεν έχει να αποδείξει κάτι. Η λαμπρή καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ είναι καταγεγραμμένη στην Ιστορία. Τα αισθήματά του για τον ΑΠΟΕΛ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Παραμένει ΑΠΟΕΛίστας. Όμως, παράλληλα, είναι και σωστός επαγγελματίας. Τώρα είναι στην ΑΕΚ και γι' αυτό τέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Κανείς δεν ξέρει τι ένιωσε όταν μπήκε στο γήπεδο ως αντίπαλος. Όπως επίσης κι όταν κάποιοι τον αποδοκίμασαν. Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης δεν έχει να αποδείξει τίποτα.
Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς, όπως και στη ζωή, φυσικά και δεν μπορεί να υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός. Υπάρχουν πράγματα που θα σε πληγώσουν ή θα σε κάνουν ευτυχισμένο. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να υπάρχει λογική και ισορροπίες σε κάθε ενέργεια. Αλλά, τις πλείστες φορές, οι πράξεις είναι αποτέλεσμα των έντονων συναισθημάτων της στιγμής, που συνήθως οδηγούν σε κινήσεις για τις οποίες αργότερα θα μετανιώσεις.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να κρίνεις σωστά.
Έτσι και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και συνεχίζει την καριέρα του. Άλλο είναι το συναίσθημα και άλλο ο επαγγελματισμός. Ο σεβασμός όμως είναι απαραίτητος. Ο Χαραλαμπίδης δεν διέγραψε ποτέ την παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ. Τα αισθήματά του είναι δεδομένα.
Δεν υπάρχει, πιστεύουμε, κάτι περισσότερο να πούμε. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, απόρροια συνδυασμού συναισθημάτων, κάτω από την πίεση του αποτελέσματος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.  Είναι ένα περιστατικό που θα ξανασυμβεί. Αυτό είναι δεδομένο.

 


Top