Γιάννος Παπαϊωάννου Να μην βρεθούν στην «μπούκα του κανονιού»…

Να μην βρεθούν στην «μπούκα του κανονιού»…Άνοδος στην κορυφή την κατάλληλη στιγμή. Στο πιο καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος. Από την μουρμούρα ,  την απαίτηση της παραίτησης της διοίκησης  και την έντονη,  σκληρή κριτική που έφτανε στο σημείο του μηδενισμού του Ιβάν Γιοβάνοβιτς , οι ΑΠΟΕΛίστες από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονται στους εφτά ουρανούς. Αν ο ΑΠΟΕΛ πάρει το πρωτάθλημα θα είναι όλοι «δαφνοστεφανωμένοι» αν όχι να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθει ξανά ο μηδενισμός. Κάνουμε αυτή την αναφορά για να δείξουμε πόσο απαιτητικός είναι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Πάντα ήταν , όμως τα τελευταία χρόνια,  με τις τεράστιες επιτυχίες ο πήχης ανέβηκε στα ύψη και  η κάθε αποτυχία,  είναι σαν την συντέλεια του κόσμου. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Name

Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια και σεβασμός σε κάποιους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ στο πιο ψηλό σημείο. Βεβαίως η κριτική πάντα πρέπει να γίνεται. Διότι χωρίς κριτική κανείς δεν βελτιώνεται.
Σίγουρα ο φετινός ΑΠΟΕΛ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που έκανε πράγματα εξωπραγματικά στην Ευρώπη, που δεν πήρε όμως το πρωτάθλημα και ούτε το κύπελλο. Ήταν μια ομάδα φτιαγμένη για τα δύσκολα που  ξεπέρασε τα όρια της Κυπριακής πραγματικότητας. Ο φετινός ΑΠΟΕΛ κτίστηκε από την αρχή.  Σε ελάχιστα παιχνίδια έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ακόμη και τώρα αυτό ισχύει.

Name

Απέτυχε στην Ευρώπη, βγήκε εκτός κυπέλλου, πέρασε από πολλά στάδια. Ήθελαν τον χρόνο προσαρμογής οι πλείστοι παίκτες,  έγιναν λάθη στην επιλογή κάποιων παικτών και βεβαίως υπήρξαν οι ατυχίες με τους συχνούς τραυματισμούς. Όλα αυτά έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Όμως όπως φάνηκε το πνεύμα του νικητή δεν χάθηκε ποτέ. Διότι μέσα στην αμφισβήτηση και όταν η διαφορά από την Ανόρθωση εκτοξεύτηκε στους έξι βαθμούς στον Αρχάγγελο δεν σήκωσαν λευκή πετσέτα. Τώρα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι σε θέση οδηγού και έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Name
Που καταλήγουμε; Ότι αυτή η διοίκηση και αυτός ο προπονητής πρέπει να έχουν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ακόμη και αν χαθεί ο τίτλος,  δεν πρέπει να βρεθούν στην «μπούκα του κανονιού». Διότι απέδειξαν και φέτος μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες ότι ο ΑΠΟΕΛ παραμένει , πάντα δυνατός.
 


Top