Φρόσω Βιολάρη Ο παλιότοπος

Ο παλιότοποςΌλα πάνε λάθος. Όλοι διοικούν λάθος. Όλα κινούνται λάθος. Όλοι κάνουν λάθος. Όλα συμβαίνουν λάθος. Όλα. Στην Κύπρο. Στον παλιότοπο. Στον πελλότοπο. Στον ρότσο. Μια λιτή περιγραφή και ελάχιστα χαρακτηριστικά, απ’ αυτά που κάνουν καθημερινά, συνεχώς και διαρκώς με ΚΑΘΕ αφορμή τον γύρο κυρίως του κυπριακού διαδικτύου.

Απορίας άξιον το ποιόν των ατόμων αυτών που καθημερινά βομβαρδίζουν με τα ΛΑΘΗ του τόπου και των ανθρώπων του. Αλήθεια, όλοι αυτοί οι ΣΟΦΟΙ τι σόι δουλειές κάνουν; Με τι μορφές συναναστρέφονται καθημερινά; Μάλλον έτσι όπως μας τα περιγράφουν πρέπει το πρωί να κατεβαίνουν με κάποιον εξωπραγματικό τρόπο να δουλεύουν εδώ και μετά με κάποιον επίσης εξωπραγματικό τρόπο να μπαίνουν στην κάψουλα και να ζουν ΕΚΕΙ. Εκεί που όλα δουλεύουν ρολόι, οι άνθρωποι είναι τέλειοι, οι δουλείες ακόμα πιο τέλειες, οι διοικούντες εξαίρετοι και όλα βασικά πρέπει να είναι άρτια.

Καλάν ρε. Εσείς τους ψηφίζετε. Εσείς είστε η κοινωνία. Εσείς αναπαράγετε καθημερινά trash τύπους και τύπισσες απλά και μόνο για να κάνετε τους εξυπνόβλακες στα social media σας που νομίζετε ότι προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες σε κεντρικές πλατείες και όλοι σας ξέρουν και όλοι σας διαβάζουν. Ήρεμα.

Έγινε φόνος. Ε αφού εν στον παλιότοπο. Έγινε βιασμός. Αφού εν στον παλιότοπο. Έγινε διασπάθιση χρήματος. Ο παλιότοπος φταίει και για τούτο. Βρέχει. Ε αλίμονο, αφού είμαστε παλιότοπος. Καύσωνας. Πάλε ο παλιότοπος φταίει.

Συνοπτικά. Κι εμένα προσωπικά με ενοχλούν πολλά και κυρίως πολλοί. Οκ. Ας ηρεμίσουμε λίγο με το ότι κάπου αλλού συμβαίνουν όλα τέλεια και εδώ όλα λάθος. Φυσά ο ίδιος αέρας που φυσά στο υπόλοιπο σύμπαν και μας φωτίζει ο ίδιος ήλιος που λάμπει σε όλη την επικράτεια. Να κρίνουμε. Να κατακρίνουμε όταν χρειαστεί. Αλλά τσας μέτρο. Η κατά πάντων τοποθέτηση δεν οδηγεί απαραίτητα και σ’ έναν ενεργό πολίτη. Τις πλείστες φορές μάλλον σ’ έναν ξερόλα καταλήγουμε.

Κλείνοντας και απαντώντας στην ειρωνική ερώτηση «και καλά εσύ δηλαδή τι προτείνεις;». Να αφήσουμε και κάτι να πάει έτσι «ασχολίαστο» στον «πελλότοπο» σας που όλα πάν λάθος.

 


Top