Βασίλης Τσιρόπουλος Μόνο περηφάνεια

Μόνο περηφάνειαΟ Βασίλης Τσιρόπουλος γράφει για τη φετινή χρονιά της Ομόνοιας Ψευδά

Οι συναισθηματικές εκρήξεις που προκαλεί το ποδόσφαιρο είναι άπειρες. Χαρές, λύπη, ικανοποίηση, απογοήτευση και άλλες τόσες λέξεις με την ίδια σημασία.
Στην προκειμένη περίπτωση, μόνο μια λέξη αντικατοπτρίζει την ποδοσφαιρική έκρηξη που προκάλεσε αυτή η ομάδα, ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

Η λέξη αυτή δεν δημιουργείται εύκολα. Θέλει πίστη, θέλει κατάθεση ψυχής, θέλει αγάπη θέλει όραμα, χρειάζονται κόποι, θυσίες και ανθρώπους που περπατούν με το κεφάλι ψηλά.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε. Κρατάμε πολλά. Ας μην ψάξει κανείς για δικαιολογίες γιατί χάθηκε η κούπα. Το ποτήρι είναι γεμάτο από ικανοποίηση. Δεν είναι ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο.

Αυτό το ποτήρι ικανοποίησης οφείλεται σε πολλούς. Σε αυτούς που φόρεσαν αυτή την φανέλα και έδωσαν τα πάντα. Σε αυτούς που στο τελευταίο σφύριγμα της χρονιάς, έκλαιγαν σαν τα μικρά παιδιά που νιώθουν έτσι όταν τους παίρνεις το παιχνίδι τους. Όλοι τους έχουν προσφέρει τα μέγιστα κανείς δεν υστέρησε.

Οφείλεται στον προπονητή Σαββάκη Χρίστου. Νέος, με όραμα, με φιλοδοξίες. Τον γνώρισα φέτος, το έζησα, μοιράστηκα μαζί του προβληματισμούς…συμπέρασμα το κρατάω για μένα.

Οφείλεται στην διοίκηση. Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Κόποι, θυσίες, απεριόριστο προσωπικό χρόνο και κόστος. Ο καθένας από το πόστο του έδειξε γιατί αυτή η ομάδα είναι οικογένεια.

Οφείλεται στον κόσμο. Ακολουθούσε παντού. Ζηλέψανε πολλοί. Ποτέ αυτός ο κόσμος δεν είπε όχι, δεν μπορώ. Συνεισφορά από την πρώτη ημέρα μέχρι την τελευταία. Έβαζε το χέρι στην τσέπη και από το υστέρημα του πρόσφερε στην ομάδα. Γιατί; Επειδή ένιωθε περήφανος.

Τα κέρδη αυτής της χρονιάς είναι αρκετά. Ο Ψευδάς ανήκει για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κύπρου. Η νεολαία μας παρόν και με πλούσιο μέλλον.
Στο βιβλίο ποδοσφαιρική χρονιά 2017-2018 γράφθηκε η λέξη τέλος. Το βιβλίο ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019 έχει ήδη γράψει τις πρώτες λέξεις.


Top