Βασίλης Τσιρόπουλος Ο Εγγλέζου, ο Νικήτας και τα άλλα παιδιά

Ο Εγγλέζου, ο Νικήτας και τα άλλα παιδιά


Πάει και η 6η αγωνιστική των αγώνων της β` φάσης. Μια αγωνιστική που έφερε την ΑΕΚ ως την μεγάλη κερδισμένη καθώς εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα. Μια αγωνιστική ημέρα που είχε το…εντυπωσιακό 1-5 της Δόξας, τις πληροφορίες του Ερμή πριν τον αγώνα για υψηλό στοιχηματισμό, την ενημέρωση της Αστυνομίας προς την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση παρουσιάζει υψηλό στοιχηματισμό και την επιστολή της Αρχής προς τις εταιρείες ότι ο αγώνας είναι προσυνενοημένος.  
 
Εκτός από όλα αυτά που μας προσφέρει απλόχερα το κυπριακό ποδόσφαιρο, μεγάλα σκορ, ανατροπές και δραματική συνέχεια, για μια ακόμη φορά οι διαιτητές και φυσικά οι βοηθοί δεν πέρασαν απαρατήρητη.
 
Στο Δασάκι και στην αναμέτρηση Εθνικός – Καρμιώτισσα, ο δεύτερος βοηθός διαιτητής Νίκος Εγγλέζου δεν είδε ότι η μπάλα πέρασε τουλάχιστον μισό μέτρο. Λόγω της ώρας διεξαγωγής του αγώνα, ο ήλιος ήταν δυνατός, ήταν και με πρόσωπο προς τον ήλιο που να δει ο άνθρωπος.
Στο Τσίρειο και στον αγώνα Άρης – Ν.Σαλαμίνα, ο πρώτος βοηθός Γεώργιος Σάββα ούτε καν αντιλήφθηκε ότι ο επιθετικός του Άρη Πούλπο ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο οφ σαιντ. Πάντως εκεί δεν είχε ήλιο.
 
Για την αναμέτρηση Ερμής – Δόξα το 1-5 τα λέει όλα. Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της Δόξας. Και άντε τώρα με την προκατάληψη που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο και γενικά στην κυπριακή κοινωνία απέδειξε ότι δεν είσαι ελέφαντας. 
 
Στο ΓΣΠ, ο Λεόντιος Τράττος υποδεικνύει ένα λεπτό καθυστέρηση για το α` ημίχρονο. Στο 45` 05` λήγει την λήξη. Μπερδεύτηκε ο ρέφερι. Αποφασίζει να δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ καθώς είδε ανατροπή από τον Σολεϊδη. Αυτά που πρέπει να δούνε οι διαιτητές δεν τα βλέπουν και βλέπουν άλλα.
 
Την Κυριακή, στο ΓΣΠ ο διαιτητής Νεόφυτος Νεοφύτου έκανε ρεκόρ ο άνθρωπος. 11 κίτρινες κάρτες. Αλλά έμεινε ως εκεί. Έχασε τον έλεγχο του αγώνα με τις δυο ομάδες να έπρεπε να ολοκληρώνουν τον αγώνα τουλάχιστον με 10 ποδοσφαιριστές.
 
Η αγωνιστική αυτή, ήταν των βοηθών. Αφού τα λάθη που υπέπεσαν το Σάββατο οι βοηθοί τα συνέχισε ο Στέλιος Νικήτα την Κυριακή. Χέρι του Γιαννούλη μπροστά στα μάτια του και δεν το είδε. Και να πεις ότι ήταν απέναντι στον ήλιο έχει μια δικαιολογία. Δεν ήταν όμως. 
 
Γενικά είχε ενδιαφέρον το ποδοσφαιρικό σαββατοκύριακο. Σε ότι αφορά όλους αυτούς που υπέπεσαν σε λάθη; Ο Σύμβουλος του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας και Διευθυντής Εκπαίδευσης Χιου Ντάλας μέσο σεμιναρίου θα τους αναφέρει τα λάθη τους και κάποιοι από αυτούς θα τιμωρηθούν, κάποιοι άλλοι θα ορισθούν στους αγώνες που έπονται. 
 
 

Top