Βασίλης Τσιρόπουλος Η Εθνική σε Κύπριο

Η Εθνική σε Κύπριο


Ένα από τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι ποίος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών. Η ΚΟΠ αναμένεται να αποφασίσει εντός των επόμενων δυο εβδομάδων με το ερώτημα που παραμένει ανοικτό να είναι το εξής: Κύπριος ή ξένος προπονητής; Θα επιστρέψει ξανά μετά από αρκετά χρόνια η Εθνική Ανδρών σε κυπριακά χέρια;
Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί η εντολή για το νέο κεφάλαιο της Εθνικής Ανδρών σε Κύπριο προπονητή.
Αυτό για τους εξής λόγους. Επί εποχής Μότσα Βούκοτιτς η Εθνική ομάδα δεν πέτυχε το παραμικρό. Μια ομάδα χωρίς στόχο, χωρίς προσανατολισμό και μηδέν αποτέλεσμα. Επι εποχής Άγγελου Αναστασιάδη βαθμολογικά δεν πετύχαμε κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο απέδωσε σε πολλούς αγώνες πολύ καλό ποδόσφαιρο, πήρε εντυπωσιακά αποτελέσματα (1-1 με Γερμανία, 5-2 Ιρλανίδα, 3-1 Ουαλία, 4-4 με Πορτογαλία), ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο και υπήρχε ικανοποίηση γιατί όλα τα παιχνίδια τα πάλευαν οι διεθνείς μας.
Επί εποχής Νίκου Νιόπλια επιστρέψαμε στα παλιά. Ούτε καλό ποδόσφαιρο πρόσφερε, ούτε και θετικά αποτελέσματα υπήρχαν. 
Η επιλογή Κύπριου προπονητή δεν σημαίνει αυτόματα ότι η Εθνική ομάδα θα αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, θα κυνηγάει πρόκριση και θα γεμίζει το γήπεδο. Όμως υπάρχουν αξιόλογοι Κύπριοι προπονητές που μπορούν να προσφέρουν πολλά αρκεί να μην εξακολουθεί η Εθνική ομάδα να περπατά στον ίδιο δρόμο. Θα πρέπει να καταρτιστεί μακροχρόνιο πλάνο στοχεύοντας σε μεθεπόμενες διοργανώσεις. Έμψυχο υλικό υπάρχει και από την στιγμή που με ξένους προπονητές δεν πετύχαμε κάτι το ιδιαίτερο, να αναλάβει Κύπριος προπονητής την Εθνική ομάδα. 
 
 
 

Top