Στέλιος Παπαμωϋσέως Πάτησε γκάζι ο ΑΠΟΕΛ…

Πάτησε γκάζι ο ΑΠΟΕΛ…Γράφτηκε πολλές φορές σε αυτή εδώ την στήλη ότι κάθε ντέρμπι ειδικά σε αυτή την χρονική στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντικό για την γενική σούμα του μηνός Μαΐου.

Και υπό αυτή την έννοια η νίκη του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΛ, ασφαλώς μετρά πολύ και βαθμολογικά και στο κεφάλαιο ψυχολογία.

Η διάφορα αυξήθηκε σε έξι βαθμούς από τον δεύτερο αυτή την στιγμή Απόλλωνα και ασφαλώς επιτρέπει στους πρωταθλητές να πάνε με άλλο αέρα και κόντρα στην Μπιλμπάο την Πέμπτη, αλλά και στα επόμενα δυο ντέρμπι με Απόλλωνα έξω και Ομόνοια με τα οποία θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους την κανονική περίοδο.

Από την άλλη η ΑΕΛ, παραμένει σε τροχιά αρχικών στόχων που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη και ασφαλώς θα διεκδικήσει το καλύτερο μέχρι το τέλος.

Οι επόμενες δυο αναμετρήσεις θα είναι πολύ καθοριστικές για την παραπέρα πορεία της.

Όσον αφορά στον Απόλλωνα έκανε το αυτονόητο και ετοιμάζεται με πολύ καλή ψυχολογία να υποδεχτεί αύριο την Ομόνοια στο κύπελλο και βέβαια να πάει στα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ μέσα και την Ανόρθωση έξω, με στόχο να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

Η ΑΕΚ δεν πήρε απλά μια νίκη σε ντέρμπι, αλλά κέρδισε και φοβερή ψυχολογία, κέρδισε ξανά και τον απαιτητικό της κόσμο και πάει επίσης με ιδανικές συνθήκες στα καθοριστικά ντέρμπι κυπέλλου με την Ανόρθωση.

Αντίθετα η Ομόνοια, παίζει πάνω κάτω την φετινή περίοδο στο αυριανό ματς με τον Απόλλωνα όπου αν χάσει πιθανότατα θα μείνει και εκτός Ευρώπης με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.

Κατά τα άλλα, είναι σημαντική η νέα νίκη της Ανόρθωσης που την οδηγεί εκτός απροόπτου στην πρώτη εξάδα και την κρατά σε εγρήγορση και για τους αγώνες του κυπέλλου όπου είναι η μόνη της διέξοδος για διάκριση.

Ο Άλβες δεν θέλει συστάσεις, συστήνεται μόνος του…

Τα επόμενα ντέρμπι κυπέλλου αλλά και πρωταθλήματος θα δείξουν κατά που οδεύουν τελικά οι ομάδες που ορέγονται τους τίτλους αλλά και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Σαν γενικό συμπέρασμα είναι ότι έστειλε αρκετά μηνύματα η 24η αγωνιστική για την πορεία ομάδων στο καθοριστικό άμεσο μέλλον…

Σε ότι αφορά στα κάτω, την Αναγέννηση θα την ακολουθήσει η ΑΕΖ όπως όλα δείχνουν ενώ η Δόξα θα κτυπήσει πιθανόν και ρέστα στην αμέσως επόμενη αναμέτρηση με τον Άρη, γιατί απλά αν κερδίσει παραμένει ζωντανή, αν χάσει πιθανόν να είναι η τρίτη ομάδα που θα πέσει κατηγορία.

Η Αλκή Οροκλινη ανεβαίνει στα σαλόνια και την συγχαίρουμε ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Πάφος.

Η αγωνιστική ήταν κομμένη ραμμένη στα μέτρα του Ολυμπιακού που έχει πλέον αέρα πέντε βαθμών από τους λοιπούς στην μάχη της τρίτης θέσης και λογικά επανέρχεται εκεί που τον κατατάσσει η ένδοξη του ιστορία, ενώ να θυμίσουμε ότι στην νέα περίοδο με την άνοδο μόλις μιας ομάδας από την Β κατηγορία, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για ομάδες που αγωνίστηκαν πολλά χρόνια στην κατηγορία την μεγάλη…


Top