Στέλιος Παπαμωϋσέως Αρχίζει να μυρίζει και κύπελλο…

Αρχίζει να μυρίζει και κύπελλο…Δεν έχει ολοκληρωθεί η οκτάδα που θα συνεχίσει στον θεσμό του κυπέλλου, αλλά από την στιγμή που ήδη βρίσκονται στην προημιτελική φάση 4 από τις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος και λογικά θα γίνουν 5 με την αναμενόμενη πρόκριση του Απόλλωνα πάνω στην ΑΕΖ, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι μεγάλα ντέρμπι μας αναμένουν.

Ειδικά αν προσθέσει κανείς στην παρέα αυτή και την  Ανόρθωση που πιθανόν να ρίξει όλο το βάρος των προσπαθειών της για να σώσει την σεζόν, στον θεσμό του κυπέλλου.

Την οκτάδα θα συμπληρώσει ο ιστορικός Ολυμπιακός και μια από τις Δόξα η Αναγέννηση που θα είναι ο διακαής ποιος των μεγάλων για να βρεθούν στον δρόμο τους στην επόμενη φάση…

Και τονίζω ότι αναμένονται μεγάλα ντέρμπι και μπόλικη αγωνία που λογικά θα γίνει μεγαλύτερη για κάποιες ομάδες που δεν θα έχουν εξασφαλισμένο εισιτήριο για την Ευρώπη δια μέσου πρωταθλήματος.

Τα εισιτήρια είναι 3 συν αυτό του κυπελλούχου, αν δεν υπάρχει ομάδα που θα κάνει το νταμπλ.

Οι μνηστήρες είναι για την ώρα 5.

Και αν η Ανόρθωση προχωρήσει στο κύπελλο, πιθανόν να βάλει περισσότερους μπελάδες σε κάποια η και κάποιες από τις ομάδες που αυτή την ώρα απαρτίζουν την  πρώτη πεντάδα.

Άρα άρχισε να μυρίζει και άρωμα κυπέλλου σ μια εποχή που είναι πολύ σημαντική για την παραπέρα πορεία των ομάδων και στον θεσμό του πρωταθλήματος.

Και αυτό κρατά σε εγρήγορση όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους και βεβαίως διατηρεί και τη αγωνία στο αγωνιστικό κομμάτι σε πολύ ψηλά επίπεδα και αυτό είναι καλό για την συνέχεια και στους δυο θεσμούς.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και αγωνιστική που στα χαρτιά δεν περιλαμβάνει το μεγάλο, η το παραδοσιακό ντέρμπι, έχει όμως δυσκολίες για όλους και ενδιαφέρον παντού.

Μην μας διαφεύγει ότι μετά και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, θα απομένουν μόλις 5 για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος που θα κρίνει την κατάταξη των ομάδων και πως θα εισέλθουν στα μπαράζ, την ομάδα που θα προλάβει το τραίνο και θα εισέλθει την πρώτη εξάδα και βέβαια τις δυο ομάδες που θα κατηφορίσουν για την Β κατηγορία, αλλά και την διαφορά για πάνω και για κάτω που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις 10 εναπομείνασες αγωνιστικές.

Κατά τα άλλα, αρχίσαν να δείχνουν τα πρώτα σημάδια της παρουσίας τους κάποιοι από τους νεοφερμένους του μηνός αυτού και βέβαια πολλά αναμένουν στην συνέχεια οι οπαδοί των ομάδων ειδικά αυτών με τους πιο ψηλούς στόχους.

Έγραφα και χθες σε αυτή εδώ την στήλη, ότι πιθανόν η φετινή δεύτερη περίοδος των μεταγραφών, να αποτελέσει και εξαίρεση του κανόνα από ότι μα είχαν συνηθίσει παίκτες και μονάδες στα προηγούμενα έτη.

Και η αλήθεια είναι ότι για πλείστους από αυτούς, τα πρώτα δείγματα γραφής θεωρούνται και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την δύσκολη συνέχεια που αναμένει όλους και στους δύο θεσμούς.


Top