Στέλιος Παπαμωϋσέως Έχει και κύπελλο…

Έχει και κύπελλο…Τα τρία πρώτα εισιτήρια, που οδηγούν στην προημιτελική φάση του κυπέλλου, σφραγίζονται σήμερα στις ισάριθμες επαναληπτικές αναμετρήσεις, ενώ είναι προγραμματισμένο και το πρώτο ραντεβού του ΑΠΟΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα.
Υπάρχουν φαβορί στις δύο από αυτές και είναι η ΑΕΚ, που νίκησε την Καρμιώτισσα έστω με το στενό 2-1 και βέβαια ο Ολυμπιακός, που νίκησε τον Εθνικό Άσσιας με το καθαρό 2-0.
Αντίθετα, αναμένεται με ενδιαφέρον η αναμέτρηση στο Δασάκι της Άχνας ανάμεσα στον Εθνικό και την Ομόνοια μετά το 0-0 στο ΓΣΠ.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, αυτό το ματς λογικά θα μυρίσει κύπελλο περισσότερο από τους λοιπούς αγώνες.
Και όταν ολοκληρωθεί η φάση των 16, θα αρχίσει να μυρίζει περισσότερο άρωμα κυπέλλου γιατί λογικό είναι με τις ομάδες που θα συνεχίζουν στον θεσμό, θα βγουν ματσάρες και βεβαίως θα αρχίσει ουσιαστικά και η αντίστροφη μέτρηση για το ζευγάρι που θα αναμετρηθεί στον τελικό τον μήνα Μάιο…
Και από τη στιγμή που είναι ένα τρόπαιο και ταυτόχρονα εξασφαλίζει εισιτήριο ευρωπαϊκό, λογικό και αυτονόητο είναι να ενδιαφέρει όλους τους μνηστήρες, ειδικά κάποιους που πιθανόν διά μέσου πρωταθλήματος να μην έχουν εξασφαλισμένη θέση για το Γιουρόπα.
Με αυτά τα δεδομένα και αναμένοντας την έκβαση των σημερινών αγώνων, αλλά κυρίως τη συνέχεια στον θεσμό, μπόλικα καρδιοκτύπια και φέτος θα υπάρξουν, ειδικά αν κάποιες ομάδες δεν τα καταφέρουν στον μαραθώνιο και αναγκαστούν να ρίξουν όλο το βάρος για διάκριση και Ευρώπη στο κύπελλο.
Κατά τα άλλα, εντείνεται και αργά αλλά σταθερά ολοκληρώνεται το μετεγγραφικό σαφάρι του Ιανουαρίου και ταυτόχρονα εισερχόμαστε στο κυρίως πιάτο σε ό,τι αφορά το ξεκαθάρισμα της πορείας κάθε ομάδας, είτε αυτή βρίσκεται στα ψηλά είτε βρίσκεται στα χαμηλά.
Κάθε αγωνιστική όλο και κάποιες ανατροπές θα φέρει και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μέχρι και το τέλος της κανονικής περιόδου πολλά και καθαριστικά ντέρμπι μας αναμένουν.
Και απ' εκεί και πέρα, όταν δηλαδή ξεκαθαρίσει η εξάδα και κυρίως η διαφορά στη βαθμολογία με την οποία θα εισέλθουν στα μπαράζ οι μνηστήρες για τον τίτλο, θα φανεί κατά πόσο θα υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον ή όχι.
Πάντως η προϊστορία στον θεσμό δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα που κόβει πρώτη το νήμα στην κανονική περίοδο, αλλά ταυτόχρονα πολλές φορές γίνεται στο φινάλε ντέρμπι για να ξεκαθαρίσει ο πρωταθλητής.
Επί του παρόντος η εικόνα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική σε ό,τι αφορά το τι μπορούμε να αναμένουμε στη συνέχεια.
Μια συνέχεια δύσκολη για όλους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θέλουν την έκτη θέση, αλλά και αυτών που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης.
Μπορεί η Αναγέννηση και η ΑΕΖ να είναι κοντά στην απευθείας επιστροφή στη Β' κατηγορία, αλλά η καλή πορεία της Καρμιώτισσας βάζει σε μπελάδες ειδικά τη Δόξα και τον Άρη για το τρίτο εισιτήριο, που οδηγεί στην πιο κάτω κατηγορία.
Υπάρχει ακόμη ελπίδα για πολλούς να ανατρέψουν τα σε βάρος τους υφιστάμενα δεδομένα;
Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι εφικτό…
 


Top