Στέλιος Παπαμωϋσέως Ευκαιρία για «3 στα 3»…

Ευκαιρία για «3 στα 3»…Δεν συζητάμε για το τι αναμένουμε την Κυριακή στο ΓΣΠ κόντρα στο Γιβραλτάρ από την Εθνική μας ομάδα.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα παρουσιαστεί σοβαρή και θα πετύχει την πρώτη της νίκη, κόντρα σε μια ομάδα που αποτελεί, στη σύντομή της ιστορία, τον... σάκο του μποξ για τους εκάστοτε αντίπαλους της.
Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει και σε αυτό που πρέπει να στοχεύσουμε είναι να πετύχουμε το «3 στα 3» στις διπλές αναμετρήσεις με το Γιβραλτάρ και στην πρώτη αναμέτρηση με την Εσθονία και να διεκδικήσουμε, στη συνέχεια, ό,τι καλύτερο, κόντρα σε Ελλάδα Βοσνία κυρίως, γιατί στο Βέλγιο τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.
Ταυτόχρονα, θα επαναλάβω κάτι που έχω γράψει αρκετές φορές σ' αυτήν εδώ τη στήλη, ότι δηλαδή θα έπρεπε ήδη να μας είχε απασχολήσει και η επόμενη διοργάνωση, η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού του 2020.
Διά μέσου αυτών των αγώνων που απομένουν για να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στον όμιλο μπορεί να βγάλει η τεχνική ηγεσία χρήσιμα συμπεράσματα, αφού δοθεί χρόνος σε παίκτες που θα είναι από τα βασικά μας εργαλεία σε δυο περίπου χρόνια.
Ουδείς ισχυρίζεται ότι πρέπει να τεθούν στο περιθώριο παίκτες που πρόσφεραν αρκετά και πιθανόν με την εμπειρία τους να έχουν να προσφέρουν ακόμη, όμως να μη βλέπουμε το δέντρο, αλλά το δάσος σ' αυτή την περίπτωση.
Καλό είναι να πετύχουμε μία ή και δύο νίκες στον όμιλό μας, έτσι κι αλλιώς το Γιβραλτάρ προσφέρεται για κάτι τέτοιο, όμως σαφώς καλύτερο είναι να ετοιμάσουμε στην πορεία και την ομάδα με την οποία θα παρουσιαστούμε στις επόμενές μας υποχρεώσεις, όπου τα πράγματα λογικά θα είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι στην υφιστάμενη διαδικασία.
Αυτή την τακτική, άλλωστε, χρησιμοποίησαν και άλλες χώρες -και του επιπέδου του δικού μας πάνω-κάτω, αλλά και σαφώς καλύτερες από εμάς- και τα παραδείγματά τους αποτελούν σημείο αναφοράς στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.
Χρόνος υπάρχει, απόφαση χρειάζεται, από τη στιγμή μάλιστα που και από την Ομοσπονδία, επισήμως, έχει τονιστεί ότι... μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η διάκριση στην επόμενη φάση και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να δουλέψουμε.
Κατά τα άλλα, μετά τη διακοπή αρχίζει ο νέος κύκλιος μεγάλων ντέρμπι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, από τη στιγμή που πλησιάζουμε στο φινάλε του μισού της κανονικής περιόδου, αντιλαμβάνεται κάνεις εύκολα ότι αναμένεται να ριχθεί φως για το πού οδεύουν οι ομάδες, ειδικά αυτές που ξεκίνησαν με υψηλούς στόχους.
Δεν αναμένει κανείς να κριθούν τα πάντα με το πέσιμο της αυλαίας του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, αφού τα σπουδαία έπονται, όμως, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε με ποια δυναμική θα εισέλθουν οι ομάδες στον δεύτερο γύρο, από τη στιγμή που όλοι θα παίξουν μεταξύ τους.
Και, όντως, είναι πολύ σπουδαία τα ντέρμπι, φτάνει να θυμίσω ότι, για την επόμενη αγωνιστική, οι πρώτοι 4 στη βαθμολόγια αναμετρώνται σε ΓΣΠ και «Τσίρειο», αντίστοιχα…


Top